doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Papagáje v parlamente

...verím, že pani prezidentka tento zákon nepodpíše a vráti ho späť do NR SR, kde už nebudú papagáje ale svojprávni ľudia a zákon v opakovanom hlasovaní neschvália...
Včerajší 28. október 2019 bol význačný nielen tým, že uplynulo 101 rokov od vzniku demokratického a samostatného Československa, ale aj tým, že slovenský parlament prijal zákon, ktorý nás nahnal do pralesa. Áno, ide o zákon, ktorým papagajúca časť poslancov, schválila 50 dňové moratórium na zverejňovanie prognóz  výsledkov volieb. Prečo 50 dní, to nevedel v diskusnej relácii na TA3 vysvetliť, šikovnej redaktorke Džurnej, ani samotný predkladateľ zákona,  poslanec Smeru-SD Kéry.

To, že v súčasnom digitalizovanom svete, ktorý je globálne prepojený internetom, chce niekto zabrániť prenikaniu informácii tým, že zakáže zverejňovať prognózy výsledkov volieb, samo o sebe dokazuje, že tí čo to schválili, sú buď úplne odtrhnutí od reálneho sveta alebo pravdepodobne nie sú svojprávni. Pritom si dovolím tvrdiť, že absolútna väčšina slovenských voličov, 50 dní pred voľbami, ešte na voľby vôbec nemyslí a tak je prirodzené, že ich vtedy ani nebudú zaujímať nejaké predvolebné prognózy. Na druhej strane. Ako tých 50 dní koliduje so 48 hodinovým moratóriom, na zverejňovanie reklamy?  Pritom naša ústava, každému dáva rovnaké právo, na všetky zákonné informácie. Čiže, ak sa zakáže právo na jeden druh informácii, potom by takýto zákaz mal rovnako platiť, napr. aj na spomínanú politickú reklamu. Skutočne tým, že poslanci Smeru, SNS a ĽSNS schválili túto obludnú a absurdnú novelu, nás vyradili z civilizovaného sveta a hodili do pomyselnej politickej a spoločenskej džungle.

Úplnou tragédiou a výsmechom demokracie, ale je fakt, že strany Smer – SD a SNS sa pri schvaľovaní tohto úbohého zákona spojili so stranou, ktorej členov poslankyňa Cséfalvayová, v spomínanej relácii na TA 3, nazvala fašistami. Aj sociológ SAV Klobucký, v tejto relácii, podľa mňa správne  varoval, že prijatá novela prispeje k zosilneniu predvolebných konšpirácii a môže spôsobiť chaos v informáciách, kde budú mať navrch najmä neseriózne a ničím neoverené zdroje, ktorých šíreniu po sociálnych sieťach nedokáže nikto zabrániť.

Skutočne neviem, čo páni Fico a Danko chceli týmto paškvilom dokázať, ale jedno je isté, že u normálnych voličov na Slovensku, ich strany stratili ďalšie politické body. A tak ako niektorí normálne uvažujúci poslanci aj ja verím, že pani prezidentka tento zákon nepodpíše a vráti ho späť do NR SR, kde už nebudú papagáje ale svojprávni ľudia a zákon v opakovanom hlasovaní neschvália. Príjemný deň praje doko.

O podobnej téme píšem aj na http://doko.blog.portal.sk/detail.html?a=4551d9776907a66347d9952f476514a9#comments

 


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Ak si niektorí poslanci stále myslia, že sú agentúry, ktoré podvádzajú
    pri prieskumoch, prečo takéto podozrenie najprv neoznámili na polícii ako podozrenie z trestného činu ? Tu neplatí prezumpcia neviny, ale pri Glváčovi áno ? Plne súhlasím s rozhodnutím pani prezidentky, že zákon vráti späť do NR SR !
    publikované: 06.11.2019 16:39:06 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014