doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S tanistrou po Tatrách - medvede pri hoteli

... mal som šťastie, pud plachosti ešte u medveďov fungoval, tak sa skryli v lese a ja pre zmenu v hoteli...

Dnes 14.6.2021, priniesli takmer všetky slovenské médiá správu asi tohto znenia: „V lesoch nad Liptovskou Lúžnou našli smrteľne zraneného muža. Pravdepodobne ho napadol medveď. Muž mal na hlave, krku a boku poranenia, ktoré boli spôsobené pohryzením. V mieste nálezu sa našli čerstvé stopy medveďa.“ Prečo o tom píšem ? Jednak chcem vyjadriť ľútosť nad tým, že zomrel človek, ale najmä preto, že stretnúť medveďa v terajšej časoch je pre tých, čo sa radi túlajú po prírode, už dosť nebezpečné aj v blízkosti obydlí a komunikácii. Teda tam, kde by malo byť bezpečne, a kde by ste medveďa nikdy nečakali. Mám s tým osobnú skúsenosť, ktorú som opísal v blogu už 3.9.2019. Ak chcete, prečítajte si to tu http://doko.blog.portal.sk/detail.html?a=3ff3aeba26bad70c9a6a81b05d740df6

Situáciu dokumentujem na mojich, síce málo kvalitných obrázkoch, ale predsa len v kruhoch ako tak viditeľných, mladých medveďov. Ich matku sa mi nepodarilo zachytiť.

Tento príbeh opisujem preto, že za pár dní začnú prázdniny, a tak chcem varovať všetkých, prírodu milujúcich ľudí, že stretnúť medveďa môžu aj pár metrov od hotela. Smutné je, že v niektorých hoteloch to zamlčujú, preto buďte za každých okolností obozretní. Ako som dodatočne zistil, ja som totiž vtedy úplne nevedomky, skrížil cestu medvedej rodinke, ktorá si v posledný augustový podvečer šla ako zvyčajne, po svoje maškrty cez vylomené okná do budovy s odpadkami. Ale mal som šťastie, pud plachosti ešte u medveďov fungoval, tak sa skryli v lese a ja pre zmenu v hoteli. Príjemné dovolenkové dni, všetkým prázdninujúcim a dovolenkujúcim počas celého leta praje doko.


Cestovanie po Slovensku | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014