doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Odchod Sovietov zo Slovenska, má začiatok ešte v ére socializmu

... a na svedomí to majú, elitní breznianski delostrelci ...

Áno, inšpiráciu k blogu som získal z dnešných médií. Tie uvádzajú, že v Sliači postavili pamätník odchodu sovietskych vojsk, ktorý má podobu autobusovej zastávky. Len pre doplnenie uvádzam, že oficiálne sa ako začiatok odchodu sovietskych okupačných vojsk uvádza 26. februára 1990 a 21. jún 1991 je známy ako deň kedy odišiel posledný vojenský transport. K tomu ešte uvediem, že odchod za Československo mali na starosti  Michael Kocáb a generálmajor Svetozár Naďovič. Toľko oficiality.

Keďže, v prostredí vojenských veteránov mám pár známych, od nich viem, že neoficiálne sa medzi vojenskými vyslúžilcami s trochou sarkazmu  traduje, že sťahovanie okupantov z Československa, by sa malo rátať už od chvíle, keď breznianskym delostrelcom, na konci 80-tych rokoch, počas veľkého vojenského cvičenia vo Vojenskom priestore Lešť, jeden ostrý delostrelecký granát akosi „uletel“ a zrejme nedopatrením, padol do parku sovietskej vojenskej techniky, v priestore Oremovho Lazu.  Samozrejme, že vybuchol. Chvalabohu nikoho vtedy nezabil ani nezranil, a ani nespôsobil veľkú škodu. Potom, načo toľko reči ?  Preto, že granát vybuchol iba niekoľko desiatok metrov od garáže, v ktorej bola uskladnená sovietska bojová raketová technika. To, čo sa začalo diať pár sekúnd po výbuchu, by nevymyslel ani najlepší filmový scenárista. Na všetky strany sa rozdrnčali vojenské telefóny.  Každý z nadriadených chcel ihneď vedieť, či to nebola dopredu, rafinovane pripravená sabotáž. Veď nie je možné, aby elitní breznianski delostrelci, urobili pri výpočtoch až takú chybu. Okamžite sa v plnej paráde začali na obidvoch stranách realizovať príslušníci Vojenskej kontrarozviedky (VKR).  Nasledovalo predbežné zaistenie vojakov pri obsluhe dela, priamych nadriadených veliteľov až po riadiaceho streľby, ktorým bol náčelník raketového vojska a delostrelectva. Situácia sa ako tak upokojila, až po niekoľkých dňoch, keď expertné tímy zistili, že skutočne došlo "iba" k zlyhaniu človeka. To tvrdila oficiálna správa. Dodnes, ale žijúci aktéri tejto „nehody“ na priamu otázku. Ako to vtedy vlastne  s uleteným granátom bolo ? Sa vždy iba potmehúdsky zatvária a nezabudnú popod fúzy dodať, my sme to začali - až po nás prišiel Kocáb.

Vyberte si čo chcete. Fakt je ale ten, že opísaná udalosť sa breznianskym delostrelcom skutočne prihodila. Ale ako to bolo naozaj, to sa už asi nikdy nedozvieme. Tak či tak, faktom zostáva, že sovietski okupanti už 25 rokov v našej vlasti nie sú. Možno aj vďaka breznianskym delostrelcom. Pozdravuje doko.


Vojsko | stály odkaz

Komentáre

  1. Hrdinovia
    To je ale hrdinstvo, hlavne, že Vám nikomu neprekážajú americké okupačné vojská, ktoré sa pekne usadzujú vo všetkých bývalých socialistických štátoch tak, ako oni to vedia, a ktorí za každú cenu chcú vyvolať 3. a poslednú svetovú vojnu s Ruskom, z ktorého za pomoci niektorých prisluhovačských spojencov vyrábajú najväčšieho strašiaka sveta. Ľudia, ktorí milujete svojich najbližších a záleží Vám na nich a na všetkom, čo máte - otvorte oči a neverte tej skurvenej špinavej amerike, ktorá na každej vojne iba zarába, ale ak sa jej podarí zatiahnuť Rusko do poslednej svetovej vojny, tak nezarobí nič, pretože všetko živé skončí.
    publikované: 19.01.2017 11:27:36 | autor: Jaroslav (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Jaroslav, Slovensko je tiež bývalým socialistickým štátom
    ale žiadne okupačné vojská na našom území nie sú. Na vojnách zarábajú všetci zbrojári, nielen americkí ale aj ruskí, ba aj slovenskí. Pravdu máš v tom, že mnohí ľudia na Slovensku sú voči konaniu mocnosti apatickí. Myslia si, že vo vzťahu k vojnám nič nemôžu zmeniť, lebo vojny chápu ako fatálnu nutnosť, bez ktorých by vraj ľudstvo nemohlo existovať. Samozrejme, že každý normálny človek žiadnu vojnu nechce a vojny sa bojí. Žiaľ vo svete je to zariadené tak, že o našom osude ešte stále rozhodujú pošahanci. Pokiaľ sa toto nezmení, svet nebude bezpečnejší.
    publikované: 19.01.2017 13:05:24 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Hrdinovia
    Že aj Slovensko je bývalým soc.štátom nie je objavenie USA. A že na našom území nie sú žiadne okupačné vojská je polemické, pretože čo potom sú za individuá, ktoré si cvičia špiónov v našom výcvikovom priestore? A čo americké vojská v Poľsku, v pobaltských krajinách až pred kuchyňou Ruska a pod. Kto týchto špinavcov postavil do role žandára sveta ? A na základe čoho? Koľko zla napáchali vo svete ? V koľkých krajinách robili poriadky od 2. svetovej vojny ? A hlavne v ktorých je ropa. Kto ich volal robiť poriadky na Balkán. Ak povieme, že je to trestuhodné, tak to je iba slabý odvar. No ak im nie je rady a nezaradia spiatočku od Ruska, tak to môže odniesť všetko živé na svete a len pevne verím, že p.Putin sa nenechá vyprovokovať k tomu, aby v konečnom dôsledku došlo k úplnému zničeniu ľudstva a všetkého živého na svete. Ale USA si koledujú o to, aby s nimi konečne niekto urobil rázny poriadok.
    publikované: 19.01.2017 20:04:18 | autor: Jaroslav (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Re: Hrdinovia
    Priatelia, ak už takto komunikujete, najprv si pripravte fakty. Odporúčam časopis Obrana 1/2017. Vajnory, styčný prvok NATO, jeho miesto a úlohu, podobne aj pracovisko Trenčín. Nezaškodí aj súvislosť s pobytom A-10 na Sliači, výcvik na letisku Kuchyňa, prelety C-130 Hercules nad našim východným Slovenskom, toľko omieľaná základňa Poprad a iné aktivity našich predstaviteľov smerom k NATO. Prítomnosť alebo neprítomnosť nových okupačných vojsk je otázka pár hodín. Spomeňte si, pamätníci, na letisko Praha v 1968. S pozdravom.
    publikované: 22.01.2017 18:37:21 | autor: Jozef (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Hrdinovia-Vajnory
    Priatelia, tak už je to vonku. Máme na Slovensku styčný tím NATO FIU s prípravným, uvítacím výborom (pre okupačné vojská). Na čele so Slovákom, pravým plukovníkom. Ak ste boli mnohí z vás na vojne, tak viete, čo sú ciele 1. poradia. Údaje o presnej polohe Vajnor už sú v hlaviciach prostriedkov ďalekého dosahu, ale nie u "priateľov" v NATO, ale na opačnej strane. Veliteľské stanovištia, komunikačné, spojovacie uzly, letiská ap. sú ciele spomenutého 1.poradia. Pán MO SR povedal, že to nie je základňa, práve to je to zlé, pretože FIU je viac ako základňa. Je to mozgové centrum. Len dúfam, že ruský medveď, sa nedá zatiahnuť do 3. svetového (a možno pre ľudstvo posledného) dobrodružstva. S pozdravom.
    publikované: 25.01.2017 16:15:25 | autor: Jozef (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014