doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vojna na Ukrajine už trvá mesiac, a skoro nič sa nedeje podľa plánu

26.3.2022... napríklad bolo by to až také nepravdepodobné, ak by sme sa v dohľadnej dobe dočítali, že sa na stranu armády Ukrajiny pridal jeden pluk (divízia) dobrovoľníkov z Ruska ? ...

Pred pár dňami, ruský bulvárny denník Komsomolskaya pravda informoval o tom, že podľa údajov ruského ministerstva obrany bolo na Ukrajine doposiaľ zabitých 9 861 vojakov. Ďalších 16-tisíc bolo zranených. Ukrajinské zdroje zasa uvádzajú, že od 24.2.2022 do 26.3.2022 zahynulo vo vojne na Ukrajine 7 ruských generálov. Ďalšie straty sú v priloženej tabuľke:

Samozrejme, že vojnovým správam sa nedá vždy veriť, lebo jedna aj druhá bojujúca strana, z rôznych dôvodov, pravdivé údaje uvádzajú málokedy. Faktom, ale ostáva, že  v tejto, úplne zbytočnej vojne, už zahynulo no obidvoch stranách mnoho vojakov aj nevinných civilistov. Okrem toho asi 4 milióny ľudí opustilo územie Ukrajiny a ďalších asi 6 miliónov  muselo zmeniť miesto pobytu v rámci územia Ukrajinského štátu. Realitou je aj skutočnosť, že „blesková špeciálna operácia“, ktorú vraj plánoval sám prezident Putin, na celej čiare zlyhala. Príčiny sú rôzne, ale hlavný dôvod jej neúspechu bude zrejme v tom, že prezident Putin vo svojej bohorovnosti úplne zabudol, že Ukrajinci dokážu bojovať za svoju rodnú zem prinajmenšom tak hrdinsky, ako bojovali Rusi spolu s ostatnými národmi bývalého Sovietskeho zväzu, proti nemeckým nacistickým okupantom v čase Veľkej vlasteneckej vojny.

A že všetko nejde podľa plánu, potvrdzuje aj táto správa: The Kyiv Independent....“ Bieloruský prápor dobrovoľníkov, pomenovaný po Kastusovi Kalinovskom sa stal súčasťou ozbrojených síl Ukrajiny a jeho bojovníci zložili prísahu. Bielorusi 25. marca oslavujú Deň slobody, neoficiálny štátny sviatok, výročie vzniku prvého národného bieloruského štátu, Bieloruskej ľudovej republiky (25. marca 1918).“  Ťažko je overiť realitu tejto správy, ale ako sa na Slovensku hovorí ..“bez vánku sa ani lístok nepohne“. S takým scenárom počítal asi len málokto. Veď prezident Lukašenko, stále vystupuje len ako lokaj prezidenta Putina. Troška si pustím myšlienky na špacírku. Je v tejto súvislosti skutočne, až také nepravdepodobné, ak by sme sa v dohľadnej dobe dočítali, že sa na stranu armády Ukrajiny pridal jeden pluk (divízia) dobrovoľníkov z Ruska ? To by bola diera do sveta a možno aj predzvesť rýchleho ukončenia vojny a následne, výmena prezidenta Ruska ! Možno by sa občania Ruska, takýmto spôsobom vykúpili zo zla, ktoré vojnou na Ukrajine spôsobili, a svet by si začal znova vážiť ruský národ. Svetu mier  praje doko.


Vojsko | stály odkaz

Komentáre

  1. 15.6.2022 média priniesli správu, že na strane Ukrajiny proti Rusku už bojuje
    "Légia Sloboda Rusku." Je to vojenská jednotka, ktorá pozostáva z Rusov nesúhlasiacich s režimom prezidenta Putina. Došlo teda na moju predpoveď z 26.3.2022 uvedenú v tomto blogu.
    publikované: 16.06.2022 21:11:03 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014