doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo by žiadni právnici, za žiadnych okolností nikdy robiť nemali ?

...nemali by obchádzať platné zákony ...

Včera 13.9.2023 sa konečne slovenskí novinári dočkali niečoho, načo netrpezlivo čakali od začiatku predvolebnej kampane. Vďaka ním tak mohlo celé Slovensko vidieť, podľa mňa,  zinscenovaný zápas v slovenskom politickom bahne. Akože sa medzi sebou „bili“  prominenti dvoch, antagonisticky, proti sebe pôsobiacich straníckych subjektov. Samozrejme, že spôsob aký si včera zvolili, nepatrí medzi tie slušné.

A pritom chcem ostať. Prečo to mnoho, zdravo uvažujúcich ľudí odsudzuje ? Dôvody môžu byť u každého iné, ale ja toto počínanie odsudzujem predovšetkým preto, že traja právnici jedného straníckeho subjektu, zvolili úplne protiprávny spôsob na obhajobu svojich práv, a to proti osobe z iného straníckeho subjektu, o ktorej je všeobecne známe, že je emocionálne nestabilná. Totiž oni svoje profesionálne právnické vedomostí nepoužili nato, aby dovoleným právnym spôsobom čelili, podľa nich, neprávosti, ktorú vraj páchala proti ich akcii, už spomínaná, emocionálne nestabilná osoba. Viete, ja som si vždy naivne myslel, že ak je niekto v niečom profesionál, tak podľa toho  sa  bude aj vo svojom  živote riadiť. Čiže erudovaný, profesionálne zdatný právnik, by mal byť pre nás ostatných občanov vzorom, pri dodržiavaní všetkých zákonov a nie vzorom v tom, ako zákony obchádzať a potom sa oháňať svojou právnickou profesiou. Presne to totiž včera urobili spomínaní traja právnici. Prvý dal druhému súhlas nato, aby to teda šiel „vybaviť“, druhý to vykonal a tretí mu pri tom ručne a stručne asistoval.

A čo mali títo skúsení právnici urobiť ? To, čo minulého roku pri oslavách SNP v Banskej Bystrici sami realizovali ! Vtedy, keď sa počas prejavov ústavných predstaviteľov nášho štátu, ozývali dehonestujúce výkriky, vtedy spomínaný stranícky subjekt vlastniaci aj tých troch právnikov tvrdil, že je demokracia a každý má právo vyjadriť svoj názor. Ak tým niečo niekto poruší, takže potom sú tu nato príslušné orgány, v tomto prípade usporiadatelia alebo príslušníci polície, aby konali v medziach zákona ! Pomerne správna úvaha, len prečo to už neplatilo včera ? Prečo na nastolenie poriadku nepoužili svoju viditeľne označenú usporiadateľskú službu (asi ju nemali) ? Alebo prečo potom (ako organizátori tohto podujatia), priamo neupozornili prítomných policajtov na domnelé porušovanie zákonných práv ? Prečo to riešili vlastnoručne ? Pre nich demokracia neplatí ?

A čo na záver ?  Právnici by mali byť vzorom v dodržiavaní všetkých zákonov a nikdy by nemali verejnosti pomáhať pri obchádzaní platných zákonov.  Len vtedy môžeme ako spoločnosť veriť, že skutočne žijeme v právnom štáte !!! Svetu mier a príjemný predĺžený víkend praje doko

Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014