doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S tanistrou po Šariši, megakraslica v Lemešanoch

...krásnu atmosféru dedinských veľkonočných sviatkov, ponúka v centre obce aj obecný park, ktorý hýri veľkonočnými motívmi.... doplnené fotografiami

Aj keď v obci Lemešany, okres Prešov na verejnom priestranstve, prvýkrát odhalili veľkonočnú kraslicu z polystyrénu už 29.3.2015, radosť okoloidúcim poskytuje aj tohto roku. Nie div, veď ide o kraslicu, ktorá je vysoká viac ako 5 m, obvod v najširšom mieste má takmer 10 m a jej hmotnosť je asi 600 kg. Pritom na jej výzdobu použili asi 60 tisíc farebných uzáverov z PET fliaš.

Okrem tejto jedinečnej, veľkonočnej ozdoby, krásnu atmosféru dedinských veľkonočných sviatkov, ponúka v centre obce  aj obecný park, ktorý hýri  veľkonočnými motívmi. Tieto atrakcie iste priťahujú na obdivovanie, nielen miestnych občanov, ale aj okolo idúcich v autobusoch, či automobiloch. Cez obec totiž vedie cesta I. triedy, na hlavnej trase Prešov-Košice.

Pre tých, čo majú do Lemešian ďaleko ponúkam niekoľko mojich obrázkov.




Viac obrázkov si môžete pozrieť aj na svetovom úložisku fotografií

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Easter_in_Leme%C5%A1any

Šťastné a pokojné veľkonočné sviatky, všetkým želá doko.


Cestovanie po Slovensku | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014