doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Novinárske polopravdy a nepravdy

...v tejto obci stále cítiť duch socializmu, ale nemusím k tomu používať staré fotografie...

Nemám svoj obľúbený denník. To preto, že nechcem byť ovplyvňovaný len jedným názorovým prúdom. Preto sledujem viac médií, ktorých informácie porovnávam s vlastnými skúsenosťami. A tak som sa dostal, úplnou náhodou, aj na portál Aktuality.sk kde bola 26.9.2020 uverejnená reportáž: „Opustení rodičia a úbytok ľudí. Prvá oslobodená obec dúfa, že ju zachráni turizmus.“ Píše sa v nej o obci Kalinov v okrese Medzilaborce. Oceňujem snahu autorky reportáže, priblížiť tento kút Slovenska aj ostatným našim občanom. Nepáči sa mi ale, keď svoj článok nechala ilustrovať starými, neaktuálnymi fotografiami.  Tým, v mojich očiach, stratil na dôveryhodnosti aj celý jej článok. Totiž, v tejto obci som bol v roku 2014 preto viem, že uverejnené fotografie v článku nie sú aktuálne. Možno stačilo napísať, že ide o ilustračné obrázky. Alebo, žeby sa znova do tejto obce, vrátil socializmus ?! Veď porovnajte sami:

Áno, aj mne sa v roku 2014 zdalo, že v tejto obci stále cítiť duch socializmu, ale nemusím k tomu používať staré fotografie a poviem to rovno. Veď aj tie premaľované veľkoplošné plagáty z roku 2014, na ktorých zatreli symboly komunizmu, svedčia o tom, čo tvrdím. Takže, ak majú byť slová pravdivé, nemôžeme ich podfarbovať nepravdivými obrázkami. To platí nielen pre blogerov, ale predovšetkým pre profesionálnych novinárov. Viac obrázkov na túto tému uvidíte na https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Information_(Kalinov)  Príjemný deň praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014