doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Predvolebné vízie sa naplnili

.. a zasa si budeme uťahovať opasky...

Písal som o voľbách tesne pred ich konaním a preto sa patrí napísať aj po nich. V jednom mojom blogu  píšem: ... Pozor by som si dával najmä na sladké  a populistické reči Kaliňáka a Fica. Tí ako vybití právnici, vedia skoro všetko odôvodniť prečo sa to, či ono nedá urobiť, ale nie ako  predložené požiadavky  splniť.... asi 1 milión voličov si ale podľa všetkého pozor nedalo, lebo svoje hlasy prisúdili Ficovému Smeru a tak dosiahli, že mu do ústavnej väčšiny chýba iba  7 hlasov.

Samozrejme, že každý, kto aspoň sporadicky sleduje politiku, čakal jeho víťazstvo, veď práve preto boli voľby lebo vládnuca pravica vládnuť nevedela a tak voľby  nikto iný vyhrať nemohol. Takže, teraz Ficovci  budú musieť konečne vládnuť sami,  a tak ukázať nielen svojim voličom, ale všetkým občanom SR,  čí sú skutočne takí šikovní ako o sebe  rozprávajú.

Víťazstvo získali ale aj všetci tí,  čo Ficovu stranu nevolili!?  Aké?  No predsa, že mu neumožnili dosiahnuť  ústavnú väčšinu,   a tak mu  spoločne zabránili,  aby  mohol svojvoľne meniť ústavu a ústavné zákony. Ona totiž,  absolútna moc je príšerná choroba. Skoro vždy to totiž smrdí diktatúrou. A ako z histórie vieme,  žiadna diktatúra, a je jedno či to bola diktatúra komunistická, fašistická  či nejaká iná, doteraz  nikdy nepriniesla ľudstvu pokrok,  ale takmer vždy iba a len utrpenie. Čiže z toho to víťazstva,  nás ostatných voličov,  mám nesmiernu radosť. A som presvedčený, že po krátkom čase toto naše víťazstvo ocenia aj tí pomýlení  voliči, ktorí včera 10. marca 2012  bez mihnutia oka volili Ficovu stranu. Odborníci totiž vyhodnotili,  že  strana Smer-SD  svoj predvolebný program postavila na týchto piatich prioritách:

1. stabilná vláda

2. európska orientácia

3. ochrana ľudí

4. hospodársky rast 

5. sociálny dialóg

Otázka znie. Kde  Fico  so svojou budúcou vládou nájde  dosť financií  k tomu, aby naplnil sľuby dané voličom ? Sám totiž tvrdí, že po Dzurindovi a Miklošovi ostala len vykradnutá štátna pokladnica, čo môže by skutočne aj pravda!         A k porážke pravice len  toľko.  Budúca opozícia, ktorá z nej vzíde,  podľa mňa nebude  mať absolútne vôbec  žiadny vplyv na vládnutie Fica. Jediná sila, ktorá  zrejme ako tak dokáže udržať Fica  v potrebných hraniciach jeho moci, bude podľa všetkého iba „ulica“.  A ako vieme, toto je najhoršie  možné riešenie, lebo prax ukazuje, že pouličné „politické zasadania“  vždy  sprevádzajú  násilností a strety s políciou.

Slovenský volič a ako to všetko skutočne dopadne?  „Vyčkaj času jak hus klasu“.  Tak nejako sa dá predpovedať súčasná politická situácia s použitím starého slovenského  príslovia.
Príjemnú nedeľu prajem všetkým čitateľom doko.

Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. diky
    za prianie prijemnej nedele,doko,ale moc prijemna mi po volbach veru nepride.dobre mi na tom pride akurat to,ze ficovi sa nechcelo niest samemu zodpovednost a neustale deklaroval,jak by ku sebe rad prifaril nejaku koaliciu.dufam,ze sa mu to nepodari a ze praviciari striktne zotrvaju na svojich sluboch volicom,ze s nim do holportu nepojdu.nech si to pekne vyzerie sam,aj tak v dalsom volebnom obdobi bude pravica zasa sanovat diery a dlhy, ktore narobi...no snad to aspon nejak zorientuje buducich volicov....
    publikované: 11.03.2012 13:24:34 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. tak
    ..a umožnili občanovi politici inú voľbu-než tú-ktorá je realitou?
    je to tak
    všetkých poctivých..čestných politikov..čaká do šťastnej budúcnosti náš vlak...
    zatiaľ stojí..
    a budúcnosti obávajúci sa občan volí-ako volí..
    všetci "neficovci" si to prehrali sami..
    pánboh bud s nami...
    publikované: 12.03.2012 16:26:53 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. vlada
    by sa mala orientovat na lepsie vzdelanie naroda,ked uz sa mu neda zvysit iq...,ale tato vlada zorientovanych a chytrych ludi nepotrebuje,lebo hlupaci sa lahsie manipuluju a oblbuju,tak to moc ruzovo v tomto vladnom obdobi nevidim...
    publikované: 12.03.2012 21:07:43 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Poctiví a čestní politici
    Reagujem na autora komentáru Radost:

    Citujem: "všetkých poctivých..čestných politikov"

    ...kedy už pochopíme my voly /= voliči/ že takí politici neexistujú? Politici sú zrkadlovým odrazom nášho falošného, nečestného a sebeckého sveta. Nič viac.
    publikované: 15.03.2012 13:36:52 | autor: Vojtech Čmeliak (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014