doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Boj Rusov proti obrázkom z TV, zverejnených na Wikimedia Commons

7.3.2022 ...ruskí redaktori Wikimedia Commons sa snažia dosiahnuť aspoň vymazanie takých obrázkov, ktoré usvedčujú Rusko z vojny proti Ukrajine. Tak teda vyzerá sloboda prejavu na ruský spôsob...

Na Slovensku je dostupných cez káblovku UPC, niekoľko zahraničných kanálov, ktoré o vojne Ruska proti Ukrajine, dosť podrobne informujú.  Ruským redaktorom Wikimedia Commons ale nevonia pravda o vojne, vysielaná cez TV. Dôkazom sú aj nižšie priložené fotografie, ktoré ruský admin https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Butko  navrhol na vymazanie bez uvedenia akéhokoľvek dôvodu.

 Viac takýchto obrázkov nájdete na https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:2022_Russian_invasion_of_Ukraine

Len tak na okraj. Wikimedia Commons je slobodné, celosvetové úložisko fotiek, ktoré dopĺňajú redaktori zo všetkých krajín sveta a je tam uložených, niekoľko stoviek miliónov fotografií. Podľa reakcie tohto redaktora je zrejme, že mimoruské verzie Wikimedia Commons sú stále dostupné aj na území Ruska, a keďže ju Rusi nevedia inak ovplyvniť, tak sa jej vplyv snažia aspoň nejako eliminovať, a to pokusom o vymazanie takých obrázkov, ktoré usvedčujú Rusko z vojny proti Ukrajine. Tak teda vyzerá sloboda prejavu na ruský spôsob. Svetu mier praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014