doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prezident Zelenskyj: Zostali sme sami. Všetci sa boja

25.2.2022...Prosím pán prezident Zelenskyj, Ukrajinci sú hrdí národ, ale skutočne sa musíte o vstup do NATO uchádzať v tomto čase ? Nemôžte v záujme celého, civilizovaného sveta, ešte niekoľko rokov počkať ?

Dnes 25.2.2022 Rusko už druhý deň okupuje Ukrajinu. Po celom území Ukrajiny hlásia raketové a letecké útoky ruskej armády. Zomierajú ľudia na oboch stranách konfliktu. Tisíce Ukrajincov opúšťa svoje domovy a snažia sa skryť pred mŕtvolnými chápadlami vojny. Rusi v Rusku sú s tým asi spokojní. Svet ale spokojný nie je. A tak svetové mocnosti vymýšľajú možné aj nemožné ekonomické a politické sankcie proti Rusku,  okrem tých vojenských. A toto sa prezidentovi Ukrajiny akosi nepozdáva a aj preto povedal tieto slová: "Kto je pripravený s nami bojovať? Nikoho nevidím. Kto je pripravený poskytnúť Ukrajine záruku členstva v NATO? Všetci sa boja." 

Neviem, či to tak je alebo nie, ale jedno viem iste, že presne tak sme sa my a naši predkovia cítili v Československu v rokoch 1938 po okupácii nacistickým Nemeckom a v roku 1968 po okupácii vojskami Varšavskej zmluvy pod velením maršalov ZSSR. Žiaľ, ani nám veľmoci nepomohli tak ako sme chceli – vojenskou silou. Boli sme ponížení, cítili sme sa zbytočne na tom svete, veď nás všetci spojenci nechali napospas osudu. Inak povedané, nikto si nechcel páliť prsty kvôli nejakému Československu A výsledok poznáme. V prvom prípade to skončilo šesť rokov trvajúcou 2. svetovou vojnou, miliónmi obetí a nedozernými hospodárskymi škodami po celom svete. V druhom, 23 ročnou okupáciou komunistickým ZSSR, ktorej výsledkom, okrem desiatok obetí a dodnes neodstránenými hospodárskymi škodami bol do génov vsadený odpor a hnus proti ZSSR., ktorý skončil tak ako sa dalo očakávať samozničením ZSSR. A toto sa dnes na Ukrajine snaží „napraviť“ vládca Ruska. Chce obnoviť komunistické impérium a potom znova tyranizovať celý svet.

Neviem predpovedať ako to vojnové besnenie skončí na Ukrajine. No to čo viem a potvrdila nám to aj história je, že nikto na svete obyvateľom Československa nemôže povedať, že kvôli nám vznikla 2. svetová vojna ale tiež nám nikto nemôže uprieť to, že Československo tým, že v roku 1968 sa podvolilo moci okupantom zabránilo vzniku 3. svetovej jadrovej vojne. Taký je už osud malých štátov. Trpieť a byť hračkou v mocenských plánoch veľmocí.  Maslo na hlave ostalo na veľmociach. A veru dnes to zrejme nebude inak ani na Ukrajine. O to viac, že v Moskve vládne človek, ktorého český prezident už nazval šialencom a predseda ústavného súdu ČR povedal, že jedine kde má byť dovolené hovoriť prezidentovi Putinovi je medzinárodný súd pre vojnových zločincov. Pán prezident Zelenskyj je vo veľmi, preveľmi ťažkej situácii. Putin ho verejne označil za cieľ číslo 1 okupácie Ukrajiny, čím dal svetu najavo, že nemá problém ani s jeho likvidáciou. A to, že obsadil vyradenú atómovú elektráreň v Černobyle, kde nemá čo nájsť, dal celému svetu najavo, že ak jemu Putinovi, bude niekto stať vojensky v ceste pri napĺňaní jeho šialených cieľov, použije jadrové zbrane. To nie je šírenie paniky, toto je schopný urobiť každý šialenec, ktorý má neobmedzenú moc. Takže, či sa nám to páči alebo nie, v súčasnej situácii o tom, čo bude so svetom o niekoľko dní, sa rozhoduje na Ukrajine. 

Ako by ste zareagovali vy, ak by sa vám niekto vyhrážal tak, ako sa Putin vyhrážal svetu 24.2.2022 vo svojom chorom prejave ?  Na konci prejavu pohrozil: „Kto sa nám snaží prekážať a ešte viac vytvárať hrozby pre našu krajinu, mal by vedieť, že reakcia Ruska bude okamžitá a privedie vás k takým dôsledkom, aké ste vo svojej histórii ešte nezažili.“  Čo ľudstvo ešte nezažilo ? Použitie atómových zbraní už máme za sebou, to urobili USA v Japonsku v roku 1945. Ale to, čo sme zatiaľ nezažili a čo sa dá zažiť iba raz a nedá sa to zopakovať, je sebazničujúca jadrová vojna. Takže, na adresu Ukrajiny a jej pána prezidenta zopakujem prosbu v zmysle toho, čo som už napísal vyššie. .. aj občania Československa boli hrdí, určite nie menej ako hrdí Ukrajinci, a predsa nás okupanti ponížili už 2 krát, cítili sme sa na tom svete úplne zbytoční, všetci nás opustili ale sme tu, a sme hrdí nato, že kvôli nám nevznikla 2. svetová vojna a že sme  zabránili vzniku 3. svetovej jadrovej vojne. Prosím pán prezident Zelenskyj, skutočne sa musíte o vstup do NATO uchádzať v tomto čase ? Nemôžte v záujme celého, civilizovaného sveta ešte niekoľko rokov počkať ? Všetkým nám prajem mier. doko


Vojsko | stály odkaz

Komentáre

  1. Príčny a následky
    Aká bola doposiaľ vnútorná politika Ukrajiny? Ako sa zrodil Majdan? No tak , že prezident Janukovič v roku 2013 odmietol podpísať ekonomickú dohodu s Európskou úniou. Problém bol v tom, že ak by podpísal dohodu a otvoril hranice západnému tovaru, Rusko by zatvorilo svoje hranice s Ukrajinou, aby sa chránilo pred bezcolným západným tovarom. Janukoviča protiústavne zvrhli , hranice na Západ otvorila Ukrajina. Rusko svoje hranice zatvorilo. Ukrajina je odvtedy chudobnejšia a stále žiada o západnú finančnú pomoc. USA do nej investovali už pred Majdanom 5 miliárd dolárov. Prečo asi?
    Zahraničná politika nezávislej Ukrajiny po rozpade ZSSR bola druhou hlavnou príčinou dnešných udalostí. Rusko nezávislú Ukrajinu uznalo a všetky dlhy ZSSR prevzalo na seba. Rusko ešte pred vystúpením Ukrajiny zo Spoločnosti nezávislých štátov bolo bezcolným trhom pre ukrajinský tovar. Letecký, atómový priemysel, poľnohospodárstvo mali prirodzený odbyt. za Juščenka sa to zvrtlo tak, že Ukrajina začala konať protirusky. Protiruský kurz pokračoval snahou o vstup do NATO i keď v roku 2008 jej vstup zablokovali Nemecko a Francúzsko. Za prezidenta Porošenka, teraz Zelenského, sa snaha vystupňovala za nemalého podnecovania „demokratického Západu“ vrátane súčasnej vládnej garnitúry SR.
    publikované: 25.02.2022 12:19:46 | autor: Jozef Oskoryp (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Rusom treba dôrazne pripomenúť paralelu Leningrad 1944 a Kyjev 2022
    Leningrad ničili nacistickí vojaci a obyvatelia tohto rodného mesta prezidenta Putina sa hrdinsky bránili a ubránili. Prečo menšie hrdinstvo čakali Rusi od Ukrajincov, ktorí si tiež "iba" bránia svoj Kyjev pred okupáciou, ale pre zmenu zo strany Rusov?
    publikované: 03.03.2022 10:24:18 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ak si Rusko nedajbože podmaní Ukrajinu, tak dosiahne presne opak toho, čoho sa údajne Putin bojí,
    (že vstupom Ukrajiny do NATO by táto aliancia už bola v jeho kuchyni). Putin by si týmto ťahom, NATO dotiahol nielen do kuchyne ale priamo do svojej obývačky. Žeby mu práve o to išlo ?
    publikované: 04.03.2022 23:31:11 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014