doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Výplata mzdy na účet alebo v hotovosti

...nikde priamo neukladá povinnosť, podľa ktorej by mal zamestnávateľovi nahlásiť číslo svojho bankového účtu...(72)

Výplata mzdy

Do rúk sa mi dostal text z jedného pracovného poriadku v tomto znení: “Mzda zamestnanca sa vypláca bezhotovostným platobným prevodom na účet zamestnanca vo výplatnom termíne, výnimočne v peniazoch a v určenej pokladnici.“ V tejto súvislosti chceli zamestnanci vedieť, či takéto ustanovenie je pre nich záväzné, lebo  podľa ich názoru takýto postup zamestnávateľa je v rozpore so Zákonníkom práce.

Poďme po poriadku. Zákonník práce v § 130 podrobne stanovuje postup zamestnávateľa pri vyplácaní mzdy zamestnancom.  Je tam okrem iného aj ustanovenie, ktoré zamestnávateľovi prikazuje, že nemá právo akýmkoľvek spôsobom obmedzovať zamestnanca vo voľnom nakladaní s vyplatenou mzdou. Ďalej je v tejto súvislosti v Zákonníku práce stanovené, že zamestnávateľ je povinný po vykonaní zrážok, poukázať mzdu alebo jej časť, ktorú určil zamestnanec na zamestnancom určený účet v banke alebo v pobočke zahraničnej banky v Slovenskej republike a to vtedy, ak o to zamestnanec písomne požiada alebo, ak sa zamestnávateľ so zamestnancom na takom postupe dohodne. Ak o to zamestnanec požiada, potom môže zamestnávateľ časti mzdy určené zamestnancom, poukazovať aj na viac účtov, ktoré  zamestnanec výslovne sám určil. Podmienkou ako vidíte je, že zamestnanec sa dohodne alebo požiada.

Okrem toho môže zamestnávateľ, v dohodnutých termínoch, medzi výplatnými termínmi poskytovať zamestnancovi preddavok na mzdu. Mzda sa má vyplácať v pracovnom čase a na pracovisku. Nemusí to tak byť vtedy, ak sa zamestnávateľ so zamestnancom v pracovnej zmluve dohodli inak. Zákon pritom stanovuje, že ak zamestnávateľ posiela mzdu zamestnancovi má to urobiť tak, aby mu bola doručená v deň určený na jej výplatu, alebo najneskôr v najbližší nasledujúci pracovný deň, a to na náklady a zodpovednosť zamestnávateľa, ak sa nedohodnú inak.

Z uvedených faktov je teda jasné, že žiadny zamestnávateľ by nemal v pracovnom poriadku  obmedziť právo, dané zamestnancovi Zákonníkom práce, ak sa ale predtým už nedohodli inak. V našom prípade majú zamestnanci postupovať podľa Zákonníka práce, lebo jeho právna sila stojí nad ustanoveniami pracovného poriadku.

Čiže, veta citovaná v úvode tohto článku, by v žiadnom pracovnom poriadku, ale ani v inom internom pracovnoprávnom dokumente nemala byť, lebo je v rozpore s ust. § 130 ods. 8 Zákonníka práce. Okrem toho, Zákonník práce zamestnancovi nikde priamo neukladá povinnosť, podľa ktorej by mal zamestnávateľovi nahlásiť  číslo svojho bankového účtu, takže to zamestnávateľ od zamestnanca ani nemôže vyžadovať.

Prajem príjemný a pekný deň. doko.


Zákony | stály odkaz

Komentáre

  1. To by sa nám
    žilo, keby všetci zamestnávatelia vyplácali mzdy tak ako majú.
    publikované: 17.04.2008 16:30:16 | autor: zamestnanec (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. vyplaty
    keby kazdy zamestnavatel bol tak cstny a zodpovedny tak by svojho zamestnanca nenehal cakat na svoju vyplatu do tridsiateho dna v mesiaci ako mame potom platit najake pohladavki ktore su splatne do prveho dna v mesiaci a vyplaty chodia na ucty ay po prvom
    publikované: 28.09.2017 14:32:37 | autor: janka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Výplata mzdy § 130 Zákonník práce
    "Mzda sa vypláca v pracovnom čase a na pracovisku, ak sa v pracovnej zmluve nedohodlo inak. Ak sa zamestnanec z vážnych dôvodov nemôže dostaviť po výplatu mzdy alebo ak pracuje na vzdialenom pracovisku, zašle mu zamestnávateľ mzdu tak, aby mu bola doručená v deň určený na jej výplatu, alebo najneskôr v najbližší nasledujúci pracovný deň na svoje náklady a nebezpečenstvo, ak sa nedohodnú inak. "
    Podľa mňa podrobnosti o spôsobe výplaty by mal zamestnávateľ uviesť vo svojom organizačnom poriadku.
    publikované: 26.06.2018 18:37:28 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014