doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ďalšie diabolstvo Róberta Fica

.... kto podržal euroval? Kto vyriešil politickú krízu ? Kto spasil Slovensko? Kto stopol kolaps EÚ? Kto spasil celý pozemský svet? Kto je naj..... ? No predsa náš najvybitejší súčasný politik ...? !

Ak sa súčasná vládna koalícia  hneď nespamätá, potom by sme podobné vety   mohli čochvíľa čítať na  bilbordoch  k predčasným parlamentným voľbám po celom Slovensku. Neveríte? 

Tak poďme spolu uvažovať.  Dnes,  štvrtok 20.11.2011,  prezident SR a predseda Smeru-SD  prišli na nápad ako riešiť hroziacu politickú krízu na Slovensku. Zmeňme Ústavu SR a dovoľme terajšej vláde vládnuť až do marcových volieb.  Bum,  bác a problém je vyriešený! Veď ho neodmietli ani súčasné koaličné strany a to aj napriek tomu, že k prezidentovi predtým,  než sa túto „geniálnosť“ dozvedeli,  prišli  navrhnúť  aby terajšiu vládu konečne odvolal, lebo oni sú schopní postaviť novú dočasnú  vládu, ktorá by s obmedzeným mandátom vládla až do parlamentných volieb v marci 2012.

Čo je na tom neakceptovateľné?  No to, že z obyčajnej politickej roztržky,  môžeme mať skutočnú ústavnú krízu s nedozernými následkami !  A priamo hrozné je konštatovanie, že na tento  „geniálny“ nápad prišli dvaja docenti práv.

1. Ústava SR nie je trhací kalendár a nie je možné ju meniť  vždy vtedy,  ak nastane nejaký politický problém, s ktorým si akože politici nevedia poradiť.   To mi dá za pravdu každý, kto  aspoň trocha pozná základy práva.  Ak si s tým skutočne nevedia poradiť, nemali ísť do politiky, a keď už tam sú, potom na riešenie takýchto problémov máme predsa ústavný súd.

2. Okrem toho má napadlo aj niekoľko praktických otázok. Kde je záruka, že toto sa niekedy v budúcnosti politicky nezneužije  napr. tak, že  takáto vláda by mohla  vládnuť rok, dva  alebo aj viac a to až dovtedy, pokiaľ by  sa politická situácia nedostala do takej polohy v akej ju bude chcieť mať nejaká politická strana ?  A kde je záruka, že takáto strana by nebola  práve  extrémistická?  

3. Koalícia má asi ultra krátku pamäť, keď už stačila zabudnúť, že  práve pričinením Róberta Fica je tam kde je,  a aj napriek tomu mu naďalej zobe z ruky.  O to viac,  ak sa dnes pravicová koalícia presvedčila, že sa ešte stále vie dohodnúť a to aj bez pomoci Fica.

4. To sú koaliční partneri až natoľko zaslepení strachom, že nevidia,  že ak pristúpia  na tento ostatný Ficov trik,  tak im už vo voľbách nepomôže k dobrým výsledkom ani zázrak?  Veď sami vložia do jeho rúk všetky tromfy,   aby blížiace sa voľby  vyhral,   a to sa nebojím povedať  možno až tak, že  bude druhým Orbánom, ale na Slovensku. Čiže, že môže ľahko  získať aj ústavnú väčšinu. Čo by bola pre celé Slovensko nie tragédia,  ale priamo nenapraviteľná skaza. Pričom aj samotný Fico si to veľmi  dobré uvedomuje, lebo stále sníva o nejakom jednom koaličnom partnerovi. Prečo asi? No aj preto, aby v prípade neúspechov v budúcej vláde,  mal na koho zvaliť všetku vinu.

Páni politici, prosím vás,  konečne prestaňte  s vymýšľaním  nezmyselných  nápadov a začnite už skutočne rozmýšľať a konať racionálne!  Národy v tejto malej zemi si to po 20 ročnom neustálom uťahovaní opaskov, už veru zaslúžia.

Pekný deň. doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. A určite
    nie posledné !
    publikované: 21.10.2011 07:50:37 | autor: čitateľ (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ale nedostanú
    taký je fakt hmmmm ... br fuj ble až mi je z toho zle, jako ale napísal si to pekne vo to pokoj ...
    publikované: 21.10.2011 09:55:41 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ako
    hovori citatel,ten nam to este zavari...
    publikované: 21.10.2011 13:16:09 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. je mi
    do rehotoplaču, nad tou tragikomédiovou fraškou, čo sa hrá nieln okolo Fica. Len tvoje články, sú akési kontraverzné, voči politikovi Ficovi
    publikované: 21.10.2011 22:06:05 | autor: agatahk (e-mail, web, autorizovaný)
  5. vraj
    najvybitejší - škoda, že nie najzbitejší. Palicou po holej, aby si uvedomil, že nie je jediný, kto chce dobre ľuďom tohto štátu
    publikované: 22.10.2011 16:40:58 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. coze?
    on chce dobre ludom tohto statu?to som nevedela,to odkedy?
    publikované: 22.10.2011 20:04:46 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. bonnie
    prosííím-napíš-kto chce dobre..mne..tebe..nám?nech mu svoj hlas dám..ja takého nepoznám..ani zľava..ani sprava...a to je nemdobrá správa..ktorýže je to politik?? ja už dvadsať rokov mám z nich neovládateľný tik...všade bordel..všade podvod..všade manykomplot..
    že pre budúcnosť našich detí??
    ktože je to?
    moja otázka vzduchom všetkým letí...
    publikované: 22.10.2011 20:15:55 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. radost,
    k mojej neradosti by bolo lahsie vymenovat tych,co nechcu.a vies co?sa pytas jak mala(take tazke otazky dospelaci nevymyslia),a navyse mna,vsak sa opytaj vasky,som vari ja premudra?:-))))
    publikované: 23.10.2011 10:02:11 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Bonnie,
    asi by sa hodili tie dvojčiarky hore -dole. To si on, sám Fico, myslí, že ľuďom dobre chce.

    A čo sa týka, toho odkazu Radosti-tak som síce premúdra bola, ale v tomto nám už len asi mačka na pleci by vyčarovala, kto je ten, tá,to, tí, ktorí sú úprimní a čestní a slovenský ľud im na srdci leží. Radosť má neovládateľný tik a mňa už k voľbám asi nepritiahne nik. Jedine ak by sa niečo blyslo , ako modré z neba, potom možno...
    publikované: 23.10.2011 14:05:07 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. alebo
    ine symboly...:-)) dovolim si ta opravit,ani on si to nemysli,len to ludom hovori.a ti drbovia mu na to skacu.ake smutne:-(
    ani mne sa k volbam nechce,ale asi bude treba,ak nechces,aby tvoj ne/hlas pripadol fickovi.trebars ja vo vybere jasno nemam,ale mam jasne vybrane,koho tam vidiet nechcem...
    publikované: 23.10.2011 15:54:48 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014