doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hygiena manželstva

...Žena obyčajne ani nevie o čo môže ísť, lebo neverí, žeby sa muž, ktorého miluje, mohol k nej tak nesvedomite a trestuhodne zachovať. ...O čom sa písalo

Podnet k tomuto príspevku mi dali dva,  na prvý pohľad vôbec nesúvisiace poznatky. Prvým boli včerajšie (sobotné), náhodné stretnutia so svadobnými sprievodmi v centre mesta, (tri sprievody) a   hlučné vytrubovanie  áut s označením „mladomanželia“. Druhým podnetom bola informácia v správach, že na Slovensku je asi 200 ľudí HIV pozitívnych s dodatkom, že  určite je ich viac, lebo Slováci  si dávajú len výnimočne robiť testy na zistenie tejto choroby.  Keď som si tieto  poznatky spojil vyšlo mi, že na Slovensku  zrejme stúpa počet sobášov, ale  s predmanželskou výchovou to asi  nebude úplne v poriadku. Ako obyčajne,   použijem už objavené myšlienky, ktoré boli na podobnú tému napísané asi pred 90  rokmi  hoci vtedy o HIV ešte ani nechyrovali.

Hygiena manželstva

 Tam,  kde končia románopisci a básnici, keď dajú aj napriek všetkým prekážkam párik dohromady a mladí ľudia si podajú ruky do manželstva, tam začína skutočný manželský život. Život plný existenčných zápasov, uplatňovania síl a schopností, prekonávania sklamaní,  ale aj úsilia o pozdvihnutie sa k novým nádejam a cieľom, skrátka vlastný životný boj. Ten musí bojovať každý podľa pomerov, kam ho osud umiestnil, a je jedno či je slobodný alebo ženatý. Ženatý má však oveľa  väčšiu úlohu, tou je zodpovednosť k druhému manželovi, niekedy aj k rodine – voľnosti sa totiž  pristrihli krídelka. Každý musí  konať tak, aby to bolo nielen na prospech jeho vlastný, ale  aj rodiny. Manželstvom totiž berú na seba rovnako vážne úlohy a povinnosti,  žena i muž.

Preto by sa  nemalo manželstvo uzatvárať ľahkomyseľne  podľa chvíľkovej náklonnosti alebo výhodnosti. Predovšetkým sa majú ženiť a vydávať len zdraví ľudia, nikdy nie postihnutí tuberkulózou alebo ťažkými srdcovými chorobami, či nervovo zaťažení ( kde niektorí členovia rodiny trpia alebo trpeli duševnými chorobami). Rovnako nemajú uzatvárať manželstvo blízki príbuzní a úplne sa vylučuje manželstvo s osobou, ktorá trpí pohlavnou chorobou. Žena obyčajne ani nevie o čo môže ísť, lebo neverí, žeby sa muž, ktorého miluje, mohol k nej tak nesvedomite a trestuhodne  zachovať.   

Teda k šťastnému manželstvu je potrebné zdravie. Rovnako dôležitá je aj vzájomná náklonnosť, úplná  dôvera  a dobrá vôľa vyhovieť a prispôsobiť sa jeden druhému. Ak je toto dosiahnuté, existuje nádej, že  manželia sa zhodnú i v normálnom manželskom živote.“

Tak nejako asi pred 90 rokmi radila mladým ľuďom pred vstupom do manželstva, lekárka MUDr. Karla Bayerová-Kroulíková.   Je len na čitateľovi  aby sám posúdil, či sú tieto  rady aktuálne  aj pre dnešnú mládež.

Prajem príjemnú a pokojnú nedeľu.doko


O čom sa písalo ? | stály odkaz

Komentáre

  1. Mne sa tieto
    názory skutočne pozdávajú aj v dnešných časoch
    publikované: 10.09.2008 10:54:34 | autor: konzervatívec (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. my testimony
    Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti dobre starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol, že mu skúsiť a jeho meno je Drosagiede on mi dal pokyn a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.
    publikované: 14.07.2019 12:51:58 | autor: Juraj Kamensky (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014