doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Doprava v Prešove je hore nohami

...Západný privádzač na D1 v časti Prešov – Vydumanec pripomína kolosálne stavenisko a cesta smerom na Sedlice – Margecany je vlastne súčasťou tohto staveniska....

Obyvatelia Prešova sú na jednej strane radi, že sa v ich meste konečne začala prestavba križovatiek a že sa už naplno buduje aj západný a južný privádzač na diaľnicu D1 no,  na druhej strane si len ťažko zvykajú, na s výstavbou spojené hlučné, zablatené a zaprášené, kolónami  upchaté  cesty. Západný privádzač na D1 v časti Prešov – Vydumanec pripomína kolosálne stavenisko a cesta smerom na Sedlice – Margecany je vlastne súčasťou tohto staveniska. A tak ak neprší je tam plno prachu, ak zaprší je tam zas  plno blata.  A to cestu permanentne čistia.  Na južnom privádzači na D1 sa tiež naplno pracuje ,  ale stavebný ruch je tu  menší. A preto sa  ceste na Hanisku a uliciam Za Kalváriou, Pod Wilec hôrkou a na Borkúte radšej vyhnite. Na komunikáciách je totiž tiež plno prachu alebo blata a môže vás prekvapiť aj značná hustota premávajúcich ťažkých nákladných áut.

V samotnom meste musíte rátať so stavebným ruchom, a s tým súvisiacou komplikovanou dopravou pod Námestím legionárov, kde sa pracuje na odstraňovaní starého Tesca. Pod Sabinovskou ulicou búrajú futbalový štadión. Pri Tescu na Východnej ulici panuje čulý stavebný ruch na výstavbe kruhovej križovatky.  To všetko spôsobuje komplikácie pri odbočovaní zo Solivarskej ulice k OD Tesco ale aj k OC Solivaria. A aby toho nebolo málo, s prestavbou križovatky začali aj na Sekčove pri OD Lidl na Rusínskej ulici.

Keďže terajšie počasie stavbárom vyhovuje je predpoklad, že práce na spomínaných stavbách sa rozbehnú už naplno, čo určite negatívne ovplyvni automobilovú premávku v Prešove. Čiastočným riešením tejto situácie by mohlo byť účelnejšie využívanie prostriedkov hromadnej dopravy a viac dopravných policajtov pri riadení dopravy na inkriminovaných križovatkách v čase dopravnej špičky. Ponúkam niekoľko obrázkov zo spomenutých ulíc.

Západný privádzač Vydumenec          Južný privádzač Pod Wilec hôrkou


Futbalový štadión                                              Bývalý OD Tesco

 

Rusínska ulica                                                       Východná ulica

Pevné nervy a veľa šťastia pri jazde po prešovských cestách, všetkým vodičom praje doko.

Viac o prešovskej doprave nájdete aj na http://doko.blog.sk/detail-s-tanistrou-po-sarisi-%96--vonkajsi-cestny-polkruh-v-presove.html?a=4ce4f600d6b63102978aa39dc76ed533

 

Cestovanie po Slovensku | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014