doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S tanistrou po Slovensku, archeopark Veľký Šariš

...treba iba veriť, že celý areál, vrátane parkoviska, bude dokončený a sprístupnený, čo najskôr..... aj foto

Pri tohtoročnej februárovej návšteve lokality hradného kopca,  sme spolu s manželkou zbadali, pri stále neupravenom parkovisku nové objekty, ktoré tam pribudli od 22.2.2023.  Z informačnej tabule sme sa dozvedeli, že ide o archeopark Veľký Šariš. Tento malý areál je umiestnený pod južným svahom hradného kopca, pri parkovisku vedľa cesty vedúcej na hrad Šariš. Návštevníkom má priblížiť obydlia a stredoveký život v podhradí. Areál má strážnu vežu, budovu v ktorej sídlil hospodár, dom sedliaka  a oplotenie. Všetky spomínané prvky sú z dreva a strechy sú pokryté tiež prírodným materiálom. Počas sezóny má byť otvorený od apríla do konca októbra. Celkové náklady projektu dosiahli sumu takmer 431 000 eur.  A ako to tam vyzeralo 21.2.2024, to dokumentujú moje nasledujúce fotografie.

 

 Obrázok z 22.2.2023

Náš dojem ako turistov, z nových  objektov nebol zlý. Ostáva nám iba veriť, že celý areál, vrátane parkoviska, bude dokončený a sprístupnený čo najskôr.  Viac obrázkov je na https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Archeopark_Ve%C4%BEk%C3%BD_%C5%A0ari%C5%A1   Svetu mier a veľa krásnych turistických zážitkov počas jarných prázdnin,  praje doko

Cestovanie po Slovensku | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014