doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Derusofilizácia – výplod vládnutia prezidenta Ruska

21.7.2022... vymáhať si územné nároky, alebo politické ciele hrubou vojenskou silou je v 3. tisícročí niečo, čo ide mimo zdravý rozum demokraticky uvažujúceho sveta...

Aj takmer 150 dní od vojenského napadnutia Ukrajiny vojskami Ruska, Rusi podľa slov ich politikov, stále trvajú na cieľoch, ktoré si vo vojne s Ukrajinou stanovili. Vraj to má byť ochrana civilistov pred genocídou, ale aj denacifikácia a demilitarizácia Ukrajiny a tiež sen o trvalej neutralite medzi Ruskom a NATO. Na spestrenie pridám ešte niekoľko citácií z médií: ...  „ Rusi si to u ľudí v prozápadných štátoch pokašľali. Neznáša ich 85 % ... Exprezident Ruska Medvedev -  myšlienka trestať krajinu s jedným z najväčších jadrových potenciálov (1500 jadrových hlavíc) je absurdná a predstavuje hrozbu pre existenciu ľudstva... Lavrov vysvetlil, že Rusko nemôže dovoliť, aby "časť Ukrajiny, ktorú bude ovládať (ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj) alebo ktokoľvek, kto ho nahradí, mala zbrane, ktoré budú predstavovať priamu hrozbu pre naše územie a územie tých republík, ktoré vyhlásili svoju nezávislosť, a tých, čo chcú samostatne rozhodnúť o svojej budúcnosti... Je Rusko náš priateľ ? Marián Kéry poslanec za Smer-SD: V mojich očiach áno! ..."  Koniec citátov.

Myslieť si môže každý, čo chce, no vravieť by sa malo iba to, čo je pravda o to viac, ak nepravdy, či klamstvá vyslovujú na verejnosti politici. Vezmime si slová takého ruského ministra Lavrova, podľa neho vraj Rusko nemôže dovoliť aby niekto ohrozoval územie Ruska a územie tých republík, čo chcú samostatne rozhodnúť o svojej budúcnosti. Ale prečo tento axióm ministra Lavrova neplatí aj pre územie Ukrajiny, veď tam tiež o svojej budúcnosti už rozhodli ? Žiaľ pre Rusko, nie podľa predstáv ich prezidenta Putina. Alebo bývalý prezident Ruska Medvedev sa odváži vydierať svet jadrovou vojnou tým, že  podľa neho už len samotná myšlienka trestať Rusko ako najväčšiu jadrovú mocnosť, za vojnové zločiny a škody spôsobené vojnou na Ukrajine, je niečo neslýchané ! Možno, že v Rusku je takýto postup zákonný, ale demokratický civilizovaný svet veru nie je toho istého názoru. Tu by sme si mali byť pred zákonmi, všetci rovní.  A pritom, ak sa nemýlim, pán Medvedev je absolventom právnickej fakulty. Pritom vymáhať si územné nároky, alebo politické ciele hrubou vojenskou silou je v 3. tisícročí niečo, čo ide mimo zdravý rozum demokraticky uvažujúceho sveta. Podotýkam, že to platí obecne, teda nielen pre Rusko, ale aj pre USA, Čínu a ostatné jadrové mocností. No a tvrdiť po tom, koľko zla už Rusi vo vojne na Ukrajine spôsobili, že Rusko je priateľom Slovenska, je zo strany poslanca Kéryho veľmi neseriózne. Ak je ale Rusko, jeho priateľom, to mu nikto neberie, je to jeho presvedčenie, mal to ale v rozhovore s moderátorom výslovne tak uviesť, a nespájať  s ním aj tých najmenej 62% Slovákov, ktorí Rusko vnímajú ako našu hrozbu, čiže ho nepovažujú, slušne povedané za dôveryhodného priateľa.
Podľa najnovších informácií ruská vláda označila 48 štátov sveta, za nepriateľské voči Rusku. Celkom je to teda 1 243 384 279
ľudí. Pritom obyvateľov Ruska je len 142 914 136. Inak povedané na jedného Rusa si sami vyrobili 8,7 nepriateľov. Potom mi vychádza, že Rusi sú buď nafúkanci alebo nevedia rátať. Podľa mňa by sa mali tej  asi 1,243 miliardy obyvateľov sveta báť oni, nie my ich. Takže, tu niekde by som hľadal aj pôvod slová derusofilizácia. Je to stav kde končí rusofilizácia a začína sa jej pravý opak, teda koniec bezhraničného obdivu k Rusku a jeho obyvateľom. A najväčšiu zásluhu na tom, že svet spoznáva 
derusofilizáciu, má práve prezident Putin. Je to vedľajší a iste nechcený produkt všetkých jeho  “ de-„  ktoré doteraz vymyslel a zrealizoval. Pravdu povediac, dnes o tom mnohí obyvatelia Ruska určite ešte neuvažujú no skôr, či neskôr to  pochopia  a budú sa pýtať, prečo nás demokratický a vyspelý svet prestal mať rád a to najdôležitejšie, prečo sa nás už tento svet nebojí ?  Svetu mier, a šťastnejší život všetkým, obyčajným obyvateľom Ruska, praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Mlčiace autority , alebo o čo sa tu hrá?
    Pekný podvečer, sedím si doma a teším sa, že ma horko ešte nezabilo. Možno maličkosť, no poteší. Horšie je to s mojim vnútrom, kedy toto neustále bojuje samo so sebou. Kladie si otázky, kto je kto a čo bude? Aby som trocha objasnil moje pocity, musím priznať, že strety informácií, údajne tých pravých, a tých , ktoré mám ja, vyvolávajú malé vojny. Napríklad . Dnes nebohý / nech je mu slovenská zem ľahká/ pán plukovník Švrlo v rozhovore tu http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky/zverstva-na-ukrajine-151229.htm poukazoval na dianie na Ukrajine a to ďáááleko pred vypuknutím súčasného vojnového besnenia. Neodpustím si informáciu, že dtto rozhovor uverejnený tu https://www.extraplus.sk/clanok/zverstva-na-ukrajine je zablokovaný. Teda jasná cenzúra. Počas štúdia na vysokej vojenskej škole ma okrem iného naučili, aby som vedel filtrovať všetky správy a potom sa aj správne rozhodol pre blaho môjho národa. Aj keď sa denno denne musím starať o svoju obživu jedným okom a svojim srdcom sledujem neustále bombardovanú kampaň voči tým, ktorí sú tí zlí. Psychológ vo svojich názoroch už dávno naznačil, že aj samotná forma podania problému dokáže znegovať samotný obsah problému. Ľudia už nepočúvajú, majú svojich starostí dosť. A je to tak. Stále mi však v informačnom toku a tu jasne hovorím amerických dolárov , chýba analýza vzniku tejto špeciálnej operácie. Obyčajní ľudia a to nemyslím tých , ktorí vôbec nezvládajú riadiť tento štát, tento národ, nevedia a ani nemôžu vedieť čo sa tu vlastne deje. Bohužiaľ / som ateista / zobudia sa , až keď je neskoro.
    Pekný večer.
    publikované: 21.07.2022 19:45:59 | autor: Ivan Čaniga (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Slovensko je v elitnej svetovej 48 - ke
    Ruská vláda schválila zoznam cudzích štátov a území, ktoré podnikli voči Rusku nepriateľské kroky. Na tomto zozname je 48 krajín: Austrália, Albánsko, Andorra, Spojené kráľovstvo, všetky členské štáty EÚ, Island, Kanada, Lichtenštajnsko, Mikronézia, Monako, Nový Zéland, Nórsko, Kórea, San Maríno, Severné Macedónsko, Singapur, USA, Taiwan, Ukrajina, Čierna Hora, Švajčiarsko a Japonsko.Takže tzv. nepriateľov si po celom svete vyrába Rusko samo !
    publikované: 22.07.2022 14:05:29 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. vyzivovedoplnky24.sk
    Článok príjemný pre oko a užitočný. Na iných stranách formátovanie textu niekedy volá do neba o pomstu. Keď vidím stenu textu, jednoducho odídem. Tu sú vhodné rozostupy a obsah. Určite sa sem budem pozerať častejšie :)
    publikované: 01.08.2022 12:25:31 | autor: Vyzivovedoplnky24 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014