doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fakty o dávkach poskytovaných utečencom v Nemecku

....viete, že každý azylant dostáva v Nemecku mesačne vreckové vo výške 360 eur ? ...

Priznám sa, táto správa ma mierne povedané, veľmi prekvapila. Totiž to, že Nemecko v roku 2014 vyplatilo žiadateľom o azyl, sumu takmer 2,5 miliardy eur. Pritom, podľa dnešnej správy na TA3, azylanti majú zabezpečenú bezplatnú zdravotnú starostlivosť, bezplatné stravovanie, bezplatné ubytovanie a bezplatné ošatenie. Naviac, každý azylant dostáva mesačne vreckové vo výške 360 eur. http://www.ta3.com/clanok/1068532/nemci-vyplacaju-azylantom-miliardy-v-davkach.html

Ak si toto uvedomíme, a porovnáme to so Slovenskom, potom zistíme, že náš pracujúci človek mal v roku 2014  na Slovensku, priemernú mesačnú mzdu 858 eur v hrubom, to znamená, že finančne bol na tom v čistom horšie ako azylant v Nemecku, ktorý s veľkou pravdepodobnosťou pracovať nemusí. Dobre, ak nato Nemci majú, tak nech to teda azylantom vyplácajú, ale potom nech sa nedivia, že túto ich veľmi veľkorysú azylovú politiku, v plnej miere zneužijú špekulanti, ktorí sa za bedárov iba vydávajú.

Samozrejme, že medzi azylantami sú aj skutoční utečenci, nešťastníci zo Sýrie, Líbye, Iraku či Afganistanu, ale tí väčšinou nemajú na sebe drahé značkové oblečenie, pritom skutočne už na prvý pohľad vidieť, že sú chorí, podvyživení a inak  zbedačení. Áno, o tých sa treba postarať, lebo tí to skutočne potrebujú. No, ak si pozorne všimnete filmové zábery, takých utečencov, je ako šafranu.  

Pýtam sa, toto Nemci nevidia? Ale vidia! Ale asi sa im takáto azylová politika vypláca. Totiž, ak si zo všetkých žiadateľov o azyl, vyberú len 20 až 30 % takých, ktorí sú vysokoškolskí vzdelaní, sú mladí, zdraví a pre nemeckú spoločnosť plne využiteľní, potom sa im to určite vyplatí. To preto, lebo výchova jedného takého človeka, by Nemecko stala určite viac, než ich stoja náklady na azylanta, počas jeho dočasného pobytu v Nemecku.

Takže ako vidíme, aj teraz ide zo strany najväčších politických hráčov v Európe, iba o politiku, hoci prikrytú humánnosťou. Osobne mi je skutočne ľúto všetkých tých, ktorí trpia pre vojnové konflikty. A som zato, aby takýmto žiadateľom o azyl pomohlo podľa svojich možností aj Slovensko. No podporovať špekulantov, len preto, že sa chcú mať ešte lepšie, než sa má väčšina našich, tvrdo pracujúcich občanov považujem, z ich strany prinajmenšom za neslušnosť a veľkú trúfalosť.

Príjemný večer praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014