doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Drzosť slovenských politikov je bezhraničná

...Počas nášho vládnutia sa zaväzujeme vždy hovoriť pravdu a čestne konať. K verejným financiám a štátnemu majetku budeme pristupovať ako dobrí hospodári a nebudeme tolerovať žiadnu korupciu....

Slovensko je zvláštna krajina. Nie a nie si nájsť takých politikov, ktorí by nie rečami, ale skutkami slúžili všetkým občanom Slovenska. Teraz, keď máme takú vládu, ktorú si nikto nezvolil, čuduj sa svete, máme konečne šancu, že bude brániť záujmy nás všetkých, bez zbytočných, okrasných reči. No nemá to jednoduché. Svedčia o tom aj vyjadrenia vodcov politických strán, ktorí pri rokovaniach s nevoleným predsedom vlády, mu kládli také polená pod nohy, ktoré oni nevedeli prekročiť nie že za 3 mesiace, či tri roky, ale ani za 3 volebné obdobia. Ten človek musí mať zlaté nervy a nadľudskú trpezlivosť.

No pozrime sa, čo o tom píšu médiá: Remišová vyzvala Ódora na zmenu vo vedení SIS, pomoc ľuďom počas energetickej a inflačnej krízy, pokračovanie v očiste krajiny, ale aj na riešenie situácie okolo nemocnice v Martine. Matovičovi ide o zachovanie 200 eur na dieťa a o 500-eurovú odmenu za účasť na voľbách. Kollár nechce riešiť kultúrno-etické otázky, vyhlásil líder Sme rodina. Sulík nesúhlasí s vyššími daňami či povinnými kvótami pre migrantov. Heger žiada zintenzívniť kontrolu nad implementáciou a čerpaním eurofondov. Fico vidí tri priority, ktorým by sa vláda odborníkov mala okamžite venovať. Ide o čerpanie fondov, situáciu v zdravotníctve a tvorbu reálneho, nie vyrovnaného štátneho rozpočtu. Pellegrini povedal, že priority, ktoré mu predstavil premiér, zvládne naplniť aj bez toho, aby mal vyslovenú dôveru v parlamente.

Podľa mňa vôbec nie je podstatné to, aké táto nevolená vláda, pripraví  programové vyhlásenie a rozpočet. Nikdy to nebude také aby s ním boli spokojní všetci poslanci NR SR a tak, či tak po predčasných voľbách prestane platiť jeden aj druhý dokument, aj keby boli ukážkové. Stačí si pripomenúť, že každý rok si volené vlády dávajú schvaľovať štátny rozpočet na poslednú chvíľu, a ak sa nemýlim ani jeden nebol nikdy vyrovnaný. Je skôr do plaču ako na smiech, keď vyššie menovaní vodcovia strán, ktorí svojim voličom už nasľubovali aj modré z neba, ale nikdy predvolebné sľuby ani programy z vyhlásenia svojich vlád na 100 % nesplnili, teraz chcú aby to urobil za nich niekto iní.

Na spestrenie pripomínam časť z programového vyhlásenia Matovičovej vlády na roky 2020 až 2024. Citujem: „ Počas nášho vládnutia sa zaväzujeme vždy hovoriť pravdu a čestne konať. K verejným financiám a štátnemu majetku budeme pristupovať ako dobrí hospodári a nebudeme tolerovať žiadnu korupciu. Zabezpečíme dôslednú rovnosť pred zákonom a budeme konať tak, aby sme výrazne zvýšili dôveru ľudí v štát a ľudí, ktorí ho reprezentujú. Včasná a kvalitná zdravotná starostlivosť bude základ a výborné vzdelanie cieľ. Vytvoríme atraktívne podnikateľské prostredie s cieľom, aby zamestnanci mali dobrú prácu za férovú mzdu. Chceme Slovensko vnútorne súdržné, silné a sociálne spravodlivé. Osobitnú pozornosť budeme venovať chudobným, chorým a slabším. Výrazne zvýšime potravinovú sebestačnosť Slovenska a nastavíme spravodlivý systém  podpory poľnohospodárov. Rovnosť príležitostí bude základným kritériom akejkoľvek súťaže či výberového konania. Zmysluplnou informatizáciou premeníme Slovensko na inteligentnú, inovatívnu a transparentnú krajinu. Efektívnym využívaním fondov EÚ znížime regionálne rozdiely a zvýšime ochranu životného  prostredia. Budeme pôsobiť ako spoľahlivý a zodpovedný partner v európskych a medzinárodných vzťahoch.“ Koniec citátu.

A aký bol výsledok ? Vieme to všetci. Ľudia už neveria ani sebe, nieto štátu. A tak snahu doterajších politikov o nové vládnutie, veru nemožno inak nazvať, len ako drzosť bez hanby a hraníc. Pripomeňme si to pri predčasných voľbách, na jeseň 2023. Svetu mier a pokojné leto, praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Výstižné
    bohužiaľ časť našich VD verí smeráckym a hlasáckym klamstvám, nepoučitelný
    publikované: 07.06.2023 12:23:10 | autor: Pavol Bada (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. "výstižný" p. Bada
    Ad. 1: prídavné meno "nepoučiteľný" v nominatíve množného čisla je správne NEPOUČITEĽNÍ / napr. nepoučitľní administrátori.../.
    Ad.2: znamená to, že ostatní politici iných strán neklamú?
    Nazvať časť VD, že sú nepoučiteľní je aroganciou ako zakryť duševnú nerovnováhu.
    publikované: 07.06.2023 18:51:38 | autor: Jozef Oskoryp (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Začala predvolebná kortešačka. Vidina možnosti manipulovať beztrestne verejnosť
    je taká lákavá, že napr. taký Matovič, si dal na svoju kandidátku pána Galka, ktorý ako minister obrany, takmer úplne zdevastoval v OS SR tankové vojsko. Po veľkom prosení totiž nechal vo výzbroji iba 10 tankov. Údajne len na ukážku.
    publikované: 07.07.2023 06:42:45 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014