doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fašiangové masky politikov

...rozumný človek aj politik vie, že všetko sa raz skončí! Nerozumným treba v zákone stanoviť, že balamutiť národ môžu maximálne dve volebné obdobia, potom by si mali urobiť nútenú prestávku a na vlastnej koži vyskúšať ako sa na Slovensku ľuďom žije bez ochranky. ....

Ale hej, viem, že fašiangové bláznenie medzi normálnymi ľuďmi už  skončilo. No politické fašiangy, bezuzdne pokračujú ďalej. Neveríte ? Tak sa veľmi dobre pozrite do tváre niektorej, zo súčasných mediálnych politických hviezd. Neviem ako vy, ale ja tam, pri vypnutom zvuku, vidím masky, ktoré zosobňujú stratu sebareflexie, patent na rozum, aroganciu, povýšenosť, vulgárnosť, neomylnosť, nemorálnosť, výsmech, pretvárku, ignoranciu zákonov, neúctu k druhým, opovrhnutie, klamstvo a preveľký strach z toho, kam budú tieto masky upratané, až im skončí obdobie politických fašiangov. Každý rozumný človek totiž vie, že všetko sa raz skončí! Nerozumným treba v zákone stanoviť, že balamutiť národ môžu maximálne dve volebné obdobia, potom by si mali urobiť nútenú prestávku a na vlastnej koži vyskúšať ako sa na Slovensku ľuďom žije bez ochranky. Je veľmi zlé, ak právo na slušný život, musí miesto vlády vziať do rúk dav.

Pre tých, čo o tom pochybujú, dovoľte jednu otázku. Kedy naposledy ste od spomínaných politických masiek počuli v médiách, napríklad takéto slová: odpusťte mi, prepáčte mi, počúvam vás, nehnevajte sa na mňa, ďakujem vám, sklamal som vás ?  Ja ani raz ! Preto, ak sa ma priatelia pýtajú, ktorým politikom dôverujem ? Odpoveď mám vždy tu istú. Žiadnemu, lebo nikomu z nich nevidím do skutočnej tváre, vždy vidím iba ich politickú masku. A to aj napriek ich neustálemu dušovaniu sa, že im ide len a len o blaho všetkých ľudí žijúcich v tomto štáte. Ironicky povedané, možno aj preto radšej idú na rodinné dovolenky do ďalekých exotických krajín, než by sa mali starať o rúcajúci sa štát. Preto ani nie som sympatizantom žiadnej politickej strany.  Aj napriek tomu chodím voliť, lebo niekto ten štát riadiť musí, ale vždy sa snažím vybrať takých kandidátov, ktorým ešte ich politická maska nestačila úplne skostnatieť.

Úprimne povedané, je mi ľúto všetkých radových členov politických strán, ale najmä tých strán, ktorých čelní funkcionári sa cítia ako majitelia súkromnej s.r.o. a radi si mýlia vnútornú stranícku demokraciu, s absolutistickou diktatúrou a kultom osobnosti. Takíto členovia strán majú podľa mňa len dve možnosti.  Buď z takejto strany zavčasu vystúpia, alebo členstvo v nej budú pred ľudom zapierať.  Žiaľ, je dosť takých straníkov, ktorí sú členmi len  pre nadštandardné výhody a tak vedome popierajú to, čo by malo byť zmyslom každej demokratickej strany - dobrovoľne a čestne slúžiť všetkým občanom. V tejto súvislosti sa patrí tiež pripomenúť slova z Preambuly slovenskej ústavy: "My, národ slovenský, pamätajúc na politické a kultúrne dedičstvo svojich predkov a na stáročné skúsenosti zo zápasov o národné bytie a vlastnú štátnosť, v zmysle cyrilo-metodského duchovného dedičstva" .... Podľa mňa, našim politikom treba zdôrazniť najmä to, že jediným zmyslom cyrilo-metodského duchovného dedičstva je dodržiavanie kresťanských zásad. No to, čo sa na Slovensku deje dnes, má veru k tomu strašne ďaleko. Svätí Cyril a Metod sa musia v hrobe obracať.

K pojmu dav, na záver už len voľný, možno že aj nadnesený citát jedného psychiatra, ktorý nie tak dávno na tému davu, či davovej psychózy v televízii povedal: „Ak je spolu viac ako 13 rôznorodých ľudí, potom IQ celého takéhoto zoskupenia je na úrovni najnižšieho IQ jedinca, mínus 100.“      Pokojný a príjemný večer praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Ďalší Ficov úskok ! Naletí mu prezident ? Vláda na čele so Smerom,,
    jedno či s Ficom alebo bez neho, prehlbovanie politickej krízy neukončí. Predčasným voľbám sa zrejme už nevyhneme !
    publikované: 15.03.2018 08:20:24 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014