doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Búranie mosta v Prešove

.... Starý most postavili v roku 1972, nové mostné teleso bude podstatne väčšie... aj foto

Od soboty 1. júla do nedele 9. júla 2023 cez most ponad rieku Sekčov na Solivarskej ulici neprejdete. Dôvodom je demolácia pôvodného mostného objektu, ktorý postavili ešte v roku 1972.  Nové mostné teleso má mať 55 metrov, most bude širší a rekonštrukciou prejde aj priľahlý 160-metrový úsek cesty. Bol som sa tam pozrieť podvečer, v sobotu 1.7.2023. A skutočne tam dva búracie bagre usilovne pracovali. Takže po moste neprejdete ani pešo a nie to s kamiónom alebo osobným autom. Obchádzka je asi 3 km a to v smere od Solivara ku Tescu a naopak od Tesca na križovatku Solivarská - Švábska a to po ulici Švábskej a Košickej. Zákaz vjazdu po tejto obchádzke majú nákladné autá.  A tak to tam vyzeralo v spomínanom čase.

    

Ak chcete vidieť viac obrázkov stačí si kliknúť na https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Most_Solivarsk%C3%A1_(Pre%C5%A1ov) Všetkým prajem mier a príjemné prázdninové leto. doko


Cestovanie po Slovensku | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014