doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úplný kolaps dopravy v Prešove

...vedeli ste, že v Prešove existuje prvá sídlisková diaľnica, prvá asi nielen na Slovensku, ale zrejme aj na svete?...viď obrázky

Keď 2.9.2014 v ranných hodinách, bola kolóna áut smerujúca od  Vranova nad Topľou cez najväčšie prešovské sídlisko Sekčov do Košíc, dlhá asi 3 km, bral som to ako  nedopatrenie osudu. No, ak dnes, 16.9.2014 je táto kolóna, pohybujúca sa krokom, dlhá viac ako 6 km, (konkrétne siaha od vjazdu do Prešova smerom od Košíc až k obci Ľubotice, potom  už ne ide o  hru osudu, ale  o vrcholnú neschopnosť prešovskej radnice, v čele s jej primátorom, pri riešení katastrofálnej dopravnej situácie v Prešove.   Pravda, pán primátor po tomto úseku necestuje, ani nebýva na sídlisku Sekčov, tak prečo by on, pre takúto hlúposť,  nemal spokojne spávať.  Poviete si, nič nového, veď o kolabujúcej doprave v Prešove, sa píše a hovorí už pomaly viac ako 10 rokov. A výsledok ?  Tisíce nespokojných a dennodenne hromžiacich vodičov, návštevníkov a obyvateľov mesta Prešov. 

Prečo to znova vôbec spomínam?  Išlo ma totiž vytočiť, keď som na internete objavil správu, že terajší primátor Prešova, má tu odvahu a nehanbí sa už po tretíkrát kandidovať na miesto primátora, síce ako nezávislý, ale s podporou Smeru-SD.  O to viac, že z jeho predchádzajúcich predvolebných sľubov,  počas 8 rokov primátorovania, málo čo splnil! Socha nad Prešovom nestojí, penzisti necestujú zadarmo, nájsť miesto na parkovanie je umenie nielen v centre ale aj na sídliskách,  diaľničný úsek pri Prešove nie je dostavaný, mestské komunikácie sú rozbité, cez najväčšie prešovské  sídlisko Sekčov, kde by mali ľudia nájsť aspoň troška pokoja pre svoj odpočinok-24 hodín denne premávajú ťažké, tranzitujúce nákladiaky, fakticky ako po diaľnici, na Kuzmányho ulici, ktorá mala odľahčiť dopravu cez Sekčov sa ešte stále poriadne nepracuje,  priemyselný park pri Záborskom je poloprázdny, atď, atď.

Ako to vyzeralo dnes,16.9.2014 asi o 09.00 hod.  na sekčovskej diaľnici, si prosím pozrite na týchto obrázkoch. 

Pohľad na vjazd od Vranova nad Topľou

Pohľad  smerom na Košice

A  ponaučenie? Ak nemusíte, cez Prešov radšej necestujte! Pri novembrových voľbách pamätajte nato, že nie sľuby a pekné reči nám pomôžu, ale činy! Príjemný deň praje doko.


Cestovanie po Slovensku | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014