doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lebo vietor sejú a budú žať víchricu

... Neviem, kto ešte v tejto republike, berie sľuby nášho predsedu vážne, ale ťahať do špinavej politiky zdravie svojho jediného syna, to už musí ísť o skutočne tvrdú a bezohľadnú náturu. ...

V kresťanskom svete, pred Vianocami, v Advente je taká obyčaj, že Advent má byť  obdobím upokojenia. Na Slovensku je to akosi naopak. Čím viac sa blížia Vianoce, tým viac mediálneho balastu sa na verejnosť dostáva. Stačí uviesť  napr. tieto anomálie.

1. Minister  zdravotníctva v októbri chcel predlžiť ordinačné hodiny všeobecným lekárom  na 35 hodín týždenne. Tí s tým nesúhlasia, lebo po 14.00 hodine sú už unavení, čo je iste pravda. V novembri ten istý minister prišiel s nápadom, aby sa u lekára,  zaviedli po 14.00 hodine tzv. doplnkové ordinačné hodiny, ale za poplatok 30 euro. Tu už unavení nebudú ?

2. Predseda Smeru-SD, po prehratých voľbách do samosprávnych krajov, síce prijme demisiu svojho jedného podpredsedu, ale plne mu dôveruje ako ministrovi kultúry. Pritom namiesto neho, nechá za podpredsedu svojej strany schváliť človeka, ktorý mu prehral voľby na župana. Odmena a trest postavené na hlavu. To je čo za logika?

3. Prezident od nástupu do úradu v roku 2014, lietal za rodinou štátnym lietadlom. Vraj zadarmo. Nikomu to nevadilo, lebo za celú dobu mu nikto nevystavil faktúru, aby vyúčtoval náklady letov. Až  v decembri 2017,  predseda vlády túto skutočnosť oznámil teatrálne najprv verejnosti a potom poslal prezidentovi vyúčtovanie. Pritom zákon o účtovníctve stanovuje, že náklady a výnosy účtuje účtovná jednotka v tom účtovnom období, v ktorom vznikli. Normálny smrteľník, ktorý by takto účtoval, by už dávno čelil trestnému stíhaniu!

4. Rozum ostáva stať nad počínaním poslancov, kedy pri hlasovaní o zvýšení ich platov,  časť z nich považuje zvýšenie o 1 euro za zmrazenie platov  a druhá časť za zrušenie zmrazenia ich platov. Keby si poslanci uvedomili, koľko táto ich hra o 1 euro mesačne, spôsobí účtovníkom zmätkov a koľko  to bude stať času, aby vykonali všetky zmeny v platovej dokumentácii poslancov, zrejme by na takúto hru nepristáli. Teraz ale verejnosti, v plnej nahote ukázali, ako v praxi  podľa poslancov vyzerá úcta jedného človeka, k práci druhého človeka.

5. „Nikdy sa nebudem uchádzať o post prezidenta, Vyhlasujem to na zdravie môjho syna. A viete, že ja držím slovo.“ Toto nám všetkým, cez média odkázal predseda Smeru-SD.  Neviem, kto ešte v tejto republike, berie takéto sľuby vážne, ale ťahať do špinavej politiky zdravie svojho jediného syna, to už musí ísť o skutočne tvrdú a bezohľadnú náturu.

6. Prezident SR, podľa premiéra, nemá inú šancu, len musí zo siedmich legálne zvolených kandidátov vybrať troch. "Je mi veľmi ľúto, že sa mu to nepáči, ale taký je život. Sú to legálne zvolení kandidáti na sudcov Ústavného súdu a prezident musí konať. Už dva roky hrubo porušuje ústavu svojou nečinnosťou." Toto vraj povedal predseda vlády po rozhodnutí ústavného súdu. Pritom je všeobecne známe, že prezident vyberá sudcov vždy z dvojnásobného počtu kandidátov. No podľa mňa 3 krát 2 je šesť a nie sedem, ani 5. Potom sa skutočne treba dopátrať pravdy, kto vlastne porušuje ústavu. Prezident, parlament a či ústavný súd ?

Napriek Adventu, naši politici sa neupokojili, nestíšili ale naopak. Asi počítajú s tým, že ich skutky, ktoré v tomto  predvianočnom čase napáchajú, si všimne len málo ľudí.  Preto aj ten biblický nadpis článku, ktorý je z Knihy proroka Ozeáša : „ Lebo vietor sejú a budú žať víchricu.“ Pokojný adventný čas praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Vízia sa naplňuje. Už konečne začali padať prvé kocky smerackého
    domina. Iste padne aj Fico a verím, že s ním aj jeho súkromná firma Smer-SD !!!
    publikované: 28.02.2018 15:24:23 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014