doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nechcem za prezidenta hochštaplera

....Predsa v každej súťaži existujú nejaké kvalifikačné kolá, ktorých sa účastníci musia zúčastniť, inak sú diskvalifikovaní a zo súťaži vylúčení....

14.2.2019 som napísal. Citujem:... „skutočnosť je taká, že my našim potomkom, musíme vysvetľovať nevysvetliteľné! Napríklad, prečo pán Fico so svojou stranou, odkedy je v politike, stačil spôsobiť značný morálny a hodnotový rozklad slovenskej spoločnosti, a ešte ako keby mu to bolo málo, tak sa usiluje aj o právny  rozvrat štátu ako takého. Ťažko deťom vysvetlíte, čo tohto človeka vedie k takejto zúrivej nenávisti k normálnym občanom Slovenska, keď je k ním hrubý, klame, podozrieva, ohovára a má ich za hlupákov. Veď nikto na svete nemá patent na rozum, ani pán Fico. A nahraditeľní sme všetci. A tak mi ostáva iba jedno vysvetlenie, že pán Fico je chorý od túžby po neobmedzenej moci a politickej sláve. Možno, že on to tak nechápe, ale väčšina zdravo rozmýšľajúceho slovenského národa to veru tak vidí. Áno, každý človek sa môže dostať aj do takéhoto stavu, ale práve preto má mať priateľov, aby ho nato upozornili. Takých, skutočných priateľov, ale takých už asi pán Fico ani nemá. Zato má neúrekom politických priateľov, ktorým ale ide iba o to, aby zo svojich známostí, za každú cenu vytĺkali len výhody pre seba a svoje rodiny.“   Koniec citátu.

Smutné je podľa mňa poznanie, že si pán Fico doteraz nenašiel takého priateľa, ktorý by mu pripomenul,  že sa stále viac a viac odcudzil nielen od väčšiny slovenského národa, ale aj od takmer všetkých európskych politikov,  (možno okrem Putina, Orbána a Lukašenka). Ak  niekto v osobe jeho priateľa videl alebo vidí, kandidáta na prezidenta pána Pellegriniho, tak sa tiež mýli. Pán Pellegrini totiž nemá odvahu, vôbec v ničom oponovať svojmu chlebodarcovi. Pritom by toho bolo dosť. Naopak,  poslušne znáša jeho príkazy a pokyny. Takže, toto nie je priateľ, ale sluha, ktorý ak bude poslušný, dostane za odmenu prezidentský „trón“. Preto mi vystupovanie a spôsoby  pána Pellegriniho, v súčasnej dobe pripomínajú aj nefalšovaného hochštaplera  (slovník SJ  hochštapler - dobrodruh s uhladeným vystupovaním, karierista, ...).  A veľmi sa divím ľuďom, ktorí bez toho aby vedeli v akej kondícii je ich favorit, slepo veria, že je najlepší a súťaž o prezidentský post bez problémov vyhrá. Predsa v každej súťaži existujú nejaké  kvalifikačné kolá, ktorých sa účastníci musia zúčastniť, inak sú diskvalifikovaní a zo súťaži vylúčení. A tak podľa mňa, dopadne aj pán Pellegrini, ak pravda jasne všetkým nepreukáže, že je najlepší ! To sa ale mlčaním nedá ! A prečo som spomenul aj pána Fica, lebo dnes je nad Slnko jasnejšie, že celý Hlas bol a je iba úschovňa, do ktorej boli preradení „miernejší“ Ficovci pre prípad, že by come back pánu Ficovi nevyšiel.  Ale vyšiel a treba nejako odmeniť verných. Čo sa práve teraz deje. Ak by predsa len bol za prezidenta zvolený pán Pellegrini, garantujem, že hneď 7.4.2024 nastane problém. Totiž týmto dňom, podľa Ústavy SR Čl.103, ak by bol napr. v 2. kole za prezidenta SR zvolený poslanec NR SR, odo dňa zvolenia prestane vykonávať svoju doterajšiu funkciu. Čiže, pán Pellegrini by už nesmel plniť funkciu predsedu NR SR, lebo by prestal byť poslancom NR SR a tak automaticky príde aj o všetky právomoci a nároky, ktoré funkcii predsedu NR SR prislúchajú. Svetu mier a normálnych politikov s prichádzajúcou jarou, praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Pán Pellegrini, buďte chlap a neskrývajte sa pred občanmi SR.
    Čoho alebo koho sa bojíte, keď stále odmietate diskutovať s pánom Korčokom ? Ako môžte nebojácne brániť celý národ, ak sa bojíte postaviť zoči voči jednému diplomatovi ? Ja si to vysvetľujem tak, že iba ukazujete, aký ste arogantný a bezohľadný človek, ktorý myslí iba na svoj vlastný prospech a slovenskí občania sú mu mimo volebného obdobia len na príťaž.
    publikované: 16.03.2024 11:43:06 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Pán Pellegrini tým, že včera povedal...„aj Joe Biden by musel teraz povedať, že prestáva byť prezidentom Spojených štátov, lebo ide súperiť s Donaldom Trumpom...“
    iba verejnosti ukazuje, že nepozná Dvadsiaty druhý dodatok americkej ústavy. Ten už od roku 1947 hovorí, že jedna osoba môže byť zvolená prezidentom iba dvakrát, celkom na osem rokov. Podobne aj slovenská ústava v Čl. 103 stanovuje, že tá istá osoba môže byť zvolená za prezidenta najviac v dvoch po sebe nasledujúcich obdobiach. Preto môžu títo prezidenti kandidovať bez toho, aby pred voľbami najprv odstúpili zo svojich funkcií. Pre funkciu predsedu NR SR ale podobné ustanovenie v ústave nemáme.
    publikované: 19.03.2024 08:28:57 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Beseda s kandidátmi 20.3.2024 jasne ukázala, že pán Pellegrini
    ešte do prezidentskej funkcie nedorástol. Vôbec nič podstatné nepovedal, čo by ho malo vo voľbách favorizovať. Obyčajný priemer.
    publikované: 21.03.2024 12:26:30 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Roztrasený pán Pellegrini povedal: „Pán Korčok a opozícia, ktorá ho podporuje,
    jasne ukazujú, že im ide len o moc a o zvrhnutie nedávno zvolenej vlády,“ . Ja sa kandidáta č.2 pýtam. Aký zmysel existencie vôbec, má taká vláda, ktorej jestvovanie, podľa jej vlastných lídrov, ohrozuje len jeden jediný charakterný človek ? A čo urobí vláda potom, ak takých jedincov budú na námestiach stovky tisíc ?
    publikované: 27.03.2024 13:08:30 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. …”Je povinnosťou všetkých rešpektovať ústavu a zákony, a prezident republiky musí ísť v jej dodržiavaní príkladom.”
    Nie je toto vyjadrenie p. Pellegriniho z 8. 4. 2024, jeho verejným priznaním, že doteraz nebol príkladom v rešpektovaní ústavy a zákonov ? Ako to, že doteraz ako ústavný činiteľ taký nebol a hlavne prečo takým nebol ? Nespráva sa tak iba pokrytec a človek bez chrbtovej kosti ?
    publikované: 11.04.2024 07:24:04 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014