doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prezident by referendum nemal vyhlásiť

... a to preto, že 400 000 ľudí podpisovalo petíciu za to, aby v referende boli prejednané 4 otázky, teda nikto okrem nich nesmie dať súhlas k tomu, žeby sa hlasovalo iba o 3 otázkach...

Mnohí občania Slovenska už iste z médií vedia, že Ústavný súd SR 28.10.2014 rozhodoval o niečom, čo média nazývajú ako referendum organizované Alianciou za rodinu!  Pravda je trochu iná!  Ústavný súd totiž nerozhodoval o referende ako takom, ale iba o predmete referenda, čiže o referendových otázkach. A ako rozhodol?

Citujem: ... „Ústavný súd rozhodoval o súlade predmetu referenda takto:

1. Predmet referenda v znení otázky číslo 1,2 a 4 je v súlade s čl. 93 ods. 3 Ústavy Slovenskej republiky ....

2. Predmet referenda v znení otázky číslo 3 nie je v súlade s čl. 93 ods. 3 Ústavy Slovenskej republiky ....“

Ďalší dokument, ktorý je potrebné si pozorne prečítať je samotný obsah petície. Citujem:..

„Takže, ak si aspoň trocha súdny človek porovná vyjadrenie ústavného súdu so znením petície, potom nemôže prísť k inému záveru než je ten môj v nadpise blogu.

Pointa celého „príbehu“ je totiž skutočne „iba“ v tom, že viac ako 400 000 občanov v petícii požaduje aby sa v referende hlasovalo o 4 otázkach a nie iba o 3. Potom, nikto nemôže ich vôľu zmeniť iba oni sami.  A to sa dá iba tak, že tak učinia v inej petícii. Žiaľ, na Slovensku je už tradíciou, že dôsledné uplatňovanie práva  je skôr mnohým na smiech ako na pochvalu. No čo už, ostáva iba veriť, že pokiaľ sa pán prezident definitívne v tejto veci rozhodne, predtým svoje rozhodnutie veľmi dôkladne zváži. Aj s prihliadnutím na zdravý ľudský rozum, nielen na reči tzv. odborníkov.

Pekný deň praje doko.


Zákony | stály odkaz

Komentáre

  1. Prezident Kiska by mal toto referendum zaplatiť zo svojho
    Februárové referendum by malo stáť vyše 6,3 milióna eur. Podľa mňa by prezident mal túto sumu zaplatiť zo svojich peňazí, lebo viac ako 400 000 občanov v petícii požaduje, aby sa v referende hlasovalo o 4 otázkach a nie iba o 3 otázkach. Pokiaľ viem títo občania nikomu iný mandát nedali. Takže pán prezident zneužil právomoc verejného činiteľa a mal by zato niesť aj primeranú zodpovednosť.
    publikované: 30.11.2014 14:29:53 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014