doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na smetisku dejín sú už haldy nenahraditeľných

... keď odstúpil z funkcie britský minister zahraničných vecí Boris Johnson, a to vraj pre zlyhávanie procesu okolo Brexitu, tak si britská premiérka dokázala za pár dní nájsť miesto neho náhradu. Prečo sa to tak rýchlo nedá urobiť aj na Slovensku ?

Neviem ako vám, ale mne sa zdá, že vodca SNS to už veľmi prehnal. Nielenže vodu káže a víno pije, ale je aj na „najlepšej“ ceste priviesť Slovensko do úplnej zahraničnej izolácie. A to nielen preto, že svojimi osobnými známosťami v Rusku, úplne ignoruje prozápadnú orientáciu Slovenska, ale aj preto, že jeho  ministri v terajšej vláde, akosi už nepočúvajú predsedu vlády, ale len svojho vodcu. Niečo podobné sa dialo aj pred pár rokmi. Pre tých, čo si to už nepamätajú, si dovolím odcitovať niekoľko riadkov z nie tak vzdialenej histórie. Citujem ..... „ V roku 2010 opozícia kritizuje štvorročné vládnutie Smeru, SNS a HZDS a vytýka im korupčné kauzy, rast nezamestnanosti a zadlženia, a nezvládnutie hospodárskej krízy. November 2018. Jedna z najväčších káuz prvej vlády Roberta Fica je na konci. Bývalí ministri za SNS Marian Janušek a Igor Štefanov putujú za mreže“ ... Nepripomína vám toto, aj niečo zo súčasnosti? Nie! Tak si spomeňme na indiánske tance, čo tancujú na ministerstve obrany (netransparentné obstarávanie lietadiel a transportérov) a na ministerstve pôdohospodárstva (zneužívanie agrodotácií). Odpusťte mi ten historický exkurz, ale treba to pripomenúť aby sme pochopili to, čo budem písať ďalej.

Áno, ide o migračný pakt OSN. Neviem síce, čo konkrétne vodcu SNS na jeho znení tak vytočilo, že svojim konaním proti paktu, dokonca riskuje pád vlády a predčasné voľby, ale jedno je isté, že pri presadzovaní svojich politických cieľov úplne znemožnil predsedu vlády, a  postavil Smer – SD a Most – Hid do úlohy štatistov. Len tak na okraj. Dokument predbežne schválilo 192 zo 193 členských krajín OSN. USA odstúpili ako prvé. Nasledovalo ich Rakúsko, Austrália, Bulharsko, Česko, Izrael, Maďarsko, Poľsko a Slovensko. Takže zo 193 štátov OSN iba 9 dokument neschválilo.  Zároveň odporúčam všimnúť si tento historický fakt, že proti spomínanému dokumentu sa stavajú najmä štáty, ktoré vznikli len vďaka imigrantom (USA, Austrália, Izrael) alebo naopak, ide o tie štáty, ktorým veľmi pomohla emigrácia v časoch hospodárskych a politických kríz (Bulharsko, Česko, Izrael, Maďarsko, Poľsko a Slovensko).  Nie je to priveľký paradox ?

Takže, ešte sa divíte tomu, že minister zahraničia podal demisiu ? Ja nie. Tomu, čomu sa čudujem sú reakcie okolia na jeho demisiu. Pritom stačí zájsť pár mesiacov dozadu, kedy odstúpil z funkcie britský minister zahraničných vecí Boris Johnson, a to pre zlyhávanie procesu okolo Brexitu. Tam si britská premiérka dokázala za pár dní nájsť miesto neho náhradu. Prečo u nás politici a novinári robia z obyčajnej demisie jedného, možno, že aj kvalitného ministra, príšerné „ ofuky“ a to až také, ako keby bez jeho prítomnosti vo vláde mala  na Zem spadnúť nebeská obloha. Asi preto, že im tak ani nejde o osud ministra v demisii ako o vlastné prízemné záujmy.

Na záver. Pán minister Lajčák je podľa mňa natoľko schopný človek, že ak by nemal plán „B“, určite by ho podanie demisie ani nenapadlo. Preto si myslím, že pán prezident by prijatie demisie nemal vôbec  zdržiavať  a mal by ju čím skôr prijať. Pravda pokiaľ tiež nemá plán „B“. Slovensko nie je pupkom sveta a nikdy ním ani nebude. A Smer - SD  v čele so svojim majiteľom, by sa už konečne mal poučiť z toho, že vládnuť spolu so SNS je priveľké riziko. Pravda, pokiaľ Smer – SD ešte vládnuť chce.  Prajem pokojné a príjemné predvianočné chvíle. doko


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Výnimočne raz súhlasím s vyjadrením poslanca Fica, ktorý sa teraz, keď potreboval "vygumovať "
    aktivistov" domáha dodržiavania zákonov (len prečo sa toho nedržal aj ako predseda vlády ?) . A preto pánom politikom pripomínam existenciu Čl. 12 Ústavy SR , čo je tiež zákon, dokonca ústavný, ktorý píše ... " Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné. Na území SR sa zaručujú všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie ... Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať. Nikomu nesmie byť spôsobená ujma na právach pre to, že uplatňuje svoje základné práva a slobody"... V kontexte s týmto, preto vôbec nechápem počínanie, niektorých najvyšších ústavných činiteľov vo vzťahu k riešeniu demisie ministra zahraničia SR, veď tým čo robia, alebo skôr nerobia, flagrantne porušujú ústavu !!!!
    publikované: 06.12.2018 13:13:32 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Kariérni komunisti, tak ako komunizmus, sa reformovať nedajú !
    Minister zahraničných vecí to dnes tým, že chce zostať na funkcii, na ktorú už podal demisiu, veľmi pregnantne potvrdil.
    publikované: 07.12.2018 10:14:45 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Belgicko - rozpad vlady
    V Belgicku sa kvoli Marakesskej zmluve rozpadla vlada a dalsie krajiny zvazuju odstupenie od rohto paskvilu tiez.
    Komunizmus reformovat netreba, len dodeziavat pravidla a potom to bude fungovat. Chyba je v chamtivych nenazratych ludoch, kvoli ktorym ani funkcny socializmus tak skoro nebude. Snad casom az na vlastnej skode pochopia obludnost a nefunkcnost kapitalizmu.
    publikované: 09.12.2018 20:21:50 | autor: xenofob (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. zoznam
    Mna by zaujimalo, ze kedy konecne odidu na smetisko dejin skodcovia Slovenska ako Sulik a cela jeho vytahova partia spolu s Matovicovcami. Uz davno tam patria. Vyhrazky sulika, ze ide vyhrat volby su vaznym varovanim, aby sli vsetci normalni ludia volit a nedopustili tento katastroficky scenar pre Slovensko.
    publikované: 09.12.2018 20:26:15 | autor: zvedavy (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Pariz
    Aj francuzske zlte vesty su proti Marakesskej zmluve a migrantom.
    publikované: 10.12.2018 11:21:04 | autor: liberte (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Dnes 164 štátov sveta podpísalo migračný pakt OSN. Veria občania Slovenska skôr 63, 38 % poslancom
    slovenského parlamentu, ktorí nevedeli o čom migračný pakt OSN je a preto ho odmietli schváliť, alebo naopak naši občania skôr uveria 84, 97 % štátom OSN, ktoré pakt podpísali, lebo tieto štáty vedia, o čom pakt je ?
    publikované: 10.12.2018 16:36:01 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Pocet
    Markiza prave pred chvilou uviedla, ze tych statov bolo vyse 150. A mam k tomu este jeden bonmot "Jedzte konsky trus, 10 000 000 much sa nemoze mylit"
    publikované: 10.12.2018 19:31:07 | autor: xenofob (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. neporovnatelne
    Porovnávať emigráciu Bulharska, Česka, Izraelu, Maďarska, Poľska a Slovenska s terajšími migrantami je veľmi nemiestne. Dôvody boli a sú diametrálne odlišné, tak ako aj skladba migrujúcich.
    publikované: 10.12.2018 23:29:48 | autor: domased (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Ja som presvedčený o opaku
    dôvody sťahovania ľudí boli a sú vždy rovnaké. Jednoducho povedané, chcú sa mať lepšie a chcú sa cítiť bezpečnejšie. Čo je na tom nemiestne ?
    publikované: 11.12.2018 08:38:41 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. vsetko je inak
    Emigranti z uvedenych krajin boli pre krajiny, do ktorych sli prinosom a dokazali sa zaclenit do spolocnosti. Terajsi migranti z Afriky a Azie sposobia rozvrat Europy, co sa v podstate uz deje. Staci sa pozriet do krajin, kde uz su.
    Bolo by to nadlho. Takto v kratkosti sa neda vsetko napisat. Vobec ma netesi, ze cas ukaze, ze mam pravdu. To uz bude neskoro. Teraz by sa este stale dalo tento nepriaznivy trend zvratit, ale to by si niektori ludia museli vstupit do svedomia.
    publikované: 11.12.2018 10:16:41 | autor: domased (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. prezident
    Vo viacerych krajinach dokazali vymenit prezidenta, ked sa dopustil porusenia zakona. Preco nie u nas? K viacerym sa osobne priznal.
    publikované: 12.12.2018 10:54:07 | autor: zvedavy (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. minister
    Zakon porusil nielen minister zahranicia, ked odstupil od demisie, ale aj prezident, ked porusil ustavu (uz zas) tym, ze neodvolal Lajcaka. Tu sa potvrdzuje dvojaky meter medzi "nasimi" ktori mozu porusovat zakon ako chcu a tymi zlymi, co s nami nesuhlasia. Tych treba stihat, zavret az scernaju a prenasledovat na zemi, vo vzduchu aj pod vodou vsetkymi dostupnymi prostriedkami.
    publikované: 12.12.2018 12:11:25 | autor: xenofob (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Strasburg
    Vcera prebehlo obohatenie na Vianocnych trhoch vo Francuzsku Chekattom Cherifom, kde je uz z mena jasne, ze ide o rodileho francuza. Nestojime o nieco podobne aj u nas.
    publikované: 12.12.2018 18:10:14 | autor: n.a. (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Odchod na smetisko dejin
    Cherif je rodily francuz zo Strasburgu. Ze kto su jeho rodicia je uz o inom. Ale faktom ostava, ze trestne nie su stihani ti, co to vsetko sposobuju kvoli ziskom. Sem tam niekoho odsudia za vojnove zlociny, ale este som nepocul o tom, ze by odsudili co len jedneho cloveka, co migraciu, vojny a nerovnost vo svete umyselne sposobuje. Ti su pekne v klude v pozadi a vobec sa nechystaju na smetisko dejin.
    publikované: 13.12.2018 11:37:47 | autor: xenofob (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014