doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kedy prestaneme byť k nášmu okoliu nevšímaví a ľahostajní?

... skoro som padol do mdlôb, keď som sa dozvedel, že pár metrov od tejto, ťažko poškodenej a zdraviu nebezpečnej pneumatiky, v zime zomrel malý chlapček, ktorého tam zavalil padnutý strom... aj foto

Často žasnem nad tým ako môže človek, ktorý za niečo zodpovedá spokojne spať, keď to začo zodpovedá, ohrozuje zdravie aj životy jeho spoluobčanov. Osobne som už niekoľkokrát v mieste môjho bydliska upozorňoval na takéto neduhy. Nie všetky, ale predsa len väčšinu z nich, po mojom upozornení kompetentní uviedli na pravú mieru. Pre ilustráciu uvediem aspoň jeden z nich. Deti z materskej školy, spolu so svojimi opatrovateľkami chodili cez frekventovanú križovatku, na ktorej chýbal vyznačený priechod pre chodcov vždy v pokluse a v strachu, aby sa  deťom niečo nestalo. Raz som túto situáciu nafotil, poslal primátorke mesta a čuduj sa svete do 2 týždňov tam bol namaľovaný priechod.

Preto ma veľmi nepríjemne prekvapilo, keď som počas návštevy v cudzom meste, bol s vnučkou 16.4.2017 na detskom ihrisku. Mám taký zvyk, že najprv si skontrolujem v akom stave sú zariadenia na detskom ihrisku a oplatilo sa. Jedna z pneumatík, ktorá niekedy mala slúžiť deťom na hranie, bola prelomená a z jej útrob trčali ostré, zhrdzavené oceľové drôty. Samozrejme, že som tam vnučku nepustil.

Na tento fakt som upozornil aj moju dcéru aj manželku, ktoré tam boli s nami a skoro som padol do mdlôb, keď mi dcéra povedala, že pár metrov od tejto, ťažko poškodenej a zdraviu nebezpečnej pneumatiky, v zime zomrel malý chlapček, ktorého tam zavalil padnutý strom. Toto som nestrávil a aj keď bol sviatok, na túto skutočnosť som upozornil pána, ktorý zrejme vchádzal do hospodárskej časti budovy, ku ktorej ihrisko patrí. Veril som, že túto pneumatiku, ktorá skutočne ohrozuje detí, niekto kompetentný jednoducho vykope zo zeme a odovzdá do zberu. Žiaľ situácia je taká, že aj po viac ako mesiaci, táto stará a nebezpečná pneumatika naďalej ohrozuje,  nič netušiacich drobcov.

Preto sa opakovane pýtam. Čo sa musí ešte stať aby človek, ktorý zodpovedá za toto detské ihrisko, nemohol spokojne spať ?


Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

  1. JUozef
    Rád čítam Tvoje blogy. Máš pravdu, je treba kompetentných upozorňovať na neduhy, všímať si veci okolo seba. V minulosti som mal problém s prechodom cez železnicu, teda s policajtmi, dnes tam stojí most s podchodom a chodníkom pre peších, dokonca aj pre cyklistov. Policajti ma zastavili a rozhovorili sme sa. Vždy len cez vyznačené prechody pre chodcov a pod., jednoducho poučovanie. Tak som im vysvetlil situáciu o prechodoch v priestoroch, kde bývam a vyzval ich, aby si to na aute prešli a tento môj podnet dali aj do svojho hlásenia o priebehu služby. Tu už nemohli cúvnuť. A čuduj sa svete, asi do dvoch týždňov v rozumných vzdialenostiach boli namontované značky označujúce prechody a asi za týždeň aj namaľované zebry. Takže ide to. S pozdravom.
    publikované: 23.05.2017 14:33:04 | autor: Jozef Krajčír (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Jozef
    Ospravedlňujem za slovo "prechod", pozrel som do jazykovej poradne a správne má znieť "priechod". S pozdravom.
    publikované: 23.05.2017 21:14:51 | autor: Jozef (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014