doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Môj kandidát neprehral, hoci sa nestal prezidentom

...Môj kandidát p. Korčok teda skutočne neprehral, lebo v 1. kole, keď ešte ako tak fungovali férové spôsoby vedenia kampane aj u jeho protikandidáta, súboj vyhral..

Pán Korčok, ďakujem Vám v mene všetkých 1 243 709 ľudí, ktorí Vás volili za odvahu, s akou ste pristúpili k týmto voľbám, lebo ste nám umožnili reálne zistiť to, aká masa ľudí na Slovensku si ešte stále, nad pominuteľnou politickou slávou, oveľa viac cení predovšetkým ľudský prístup, férovosť, dobré mravy, čestnosť a dodržiavanie zákonov. Veľmi si cením, že ste spolu so svojimi voličmi, nositeľom týchto vlastností. To tiež dokazuje, že nielen ovládate našu ústavu, ale si ju aj  ctíte a v praxi dodržiavate, a to aj napriek tomu, že Váš politický super tento spôsob boja nedodržal. To na úvod. Voličom z protiľahlého brehu, keďže oprávnene predpokladám, že našu ústavu väčšina z nich nikdy celú neprečítala,  dávam do pozornosti hneď prvé vety z ústavy:..„PREAMBULA My, národ slovenský, pamätajúc na politické a kultúrne dedičstvo svojich predkov a na stáročné skúsenosti zo zápasov o národné bytie a vlastnú štátnosť, v zmysle cyrilo-metodského duchovného dedičstva ... uznášame sa prostredníctvom svojich zástupcov na tejto ústave:..“Osobitne odporúčam všimnúť si text ...“v zmysle cyrilo-metodského duchovného dedičstva“, to preto, lebo asi všetci zo základnej školy vieme, že nám títo kňazi doniesli  prvé slovanské písmo, ale mnohí asi pozabudli, že nám tiež do vtedajšieho slovanského jazyka preložili aj Sväté písmo a tam dominuje láska k blížnemu aj dobré mravy.  Môj kandidát p. Korčok teda skutočne neprehral, lebo v 1. kole, keď ešte ako tak fungovali férové spôsoby vedenia kampane aj u jeho protikandidáta súboj vyhral

V 2. kole sa už ale vôbec nedá hovoriť o férovosti súťaže, lebo p. Pellegrini a jeho štáb v plnej nahote ukázali ako sa kampaň nesmie viesť. Vytvorili z p. Korčoka vojnového štváča, pritom nepredložili ani jeden priamy dôkaz. A to určite nerobili z neznalosti, lebo na Slovensku napr. v čase vojnového stavu platí ústavný zákon 227/2002 Z. z., ktorý stanovuje, že vojnový stav (ten spravidla predchádza vojne) navrhuje prezidentovi vyhlásiť vláda (tej šéfuje p. Fico). Vojnu, až na základe rozhodnutia NR SR (tej šéfuje p. Pellegrini), vypovie prezident. Týmto teda jednoznačne páni Fico a Pellegrini porušili zákony lebo pred 2. kolom ako verejní činitelia zneužili svoju právomoc, a to šírením ničím nepodloženým strachom a panikou, ktoré určite zvýšili počty nových voličov pre p. Pellegriniho. Strach a nedovolené zasahovanie do vnútorných záležitosti, vraj suverénnej SR, dovolili títo páni šíriť ešte aj v deň volieb a to z územia Maďarska, keď tamojšia verejnoprávna televízia vedome vysielali spoty v prospech p. Pellegriniho. Namiesto toho sa ale mali ako najvyšší predstavitelia štátu,  ohradiť proti zasahovaniu do vnútorných vecí, vraj suverénnej SR. Strach títo páni zasiali ale aj tým, že hneď po parlamentných voľbách neprimerane zastrašovali policajtov (vyhodili vedenie prezídia PZ), pokračovali zastrašovaním prokurátorov (zlikvidovali špec. prokur.), zastrašovali aj sudcov a vyvrcholilo to zastrašovaním pracovníkov RTVS (zákon o zrušení RTVS). Toto všetko ešte poistili poskytnutím nadštandardných dávok seniorom, ale aj sľubmi o udelení plošných mimoriadnych odmien, nad rámec  zákonov pre zamestnancov a príslušníkov ministerstva obrany ale aj vnútra (nebola v tom aj snaha uplatiť si týchto voličov ?).  Tak sa teda pýtam, kde tu vidíte demokraciu a dobré mravy ?  Môj osobný názor je ten, že ľudia podporujúci p. Pellegriniho sa natoľko zľakli výsledkov po 1. kole, že východisko videli v tom, že prestali v 2. kole rešpektovať  dobré mravy ale aj zákony SR. Ich víťazstvo bolo natoľko nečakané, že „zabudli“ na Ústavu SR Čl.103, kde je jasne definované, že ak by bol za prezidenta SR zvolený poslanec NR SR, odo dňa zvolenia prestane vykonávať svoju doterajšiu funkciu. Čiže, pán Pellegrini už nesmie plniť funkciu predsedu NR SR, lebo prestal byť poslancom NR SR a tak automaticky prišiel aj o všetky právomoci a nároky, ktoré funkcii predsedu NR SR prislúchajú, ale svojim vyjadrením v TV to 7.4.2024 poprel. https://tvnoviny.sk/domace/clanok/888977-pellegrini-nevie-kedy-sa-vzda-mandatu-od-okamihu-zvolenia-by-podla-ustavy-uz-nemal-vykonavat-doterajsiu-funkciu Svetu mier a viac záujmu o prehlbovanie  znalostí našej ústavy praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Minister MUDr. Richard Raši, PhD., MPH sa takto zastal svojho šéfa,
    ktorý zabudol pred prezidentskými voľbami na to, že existuje ústava. "To má pán Pellegrini od 7.4.2024 do 14.6.2024 ísť na úrad práce ? " Takéto demagogické reči šíri človek, ktorý akosi zabudol, že jeho šéf ostal predsedom strany, a keď ma malý plat, tak nech mu ho zvýšia. Ďalej p. Raši tiež zabudol, že už nie raz bol vo vláde aj v parlamente, tak prečo vtedy neopravili ústavu tak, aby zvolený prezident nemusel ísť na úrad práce ?
    publikované: 08.04.2024 17:55:13 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Neznalosť Ústavy, neznalosť zákonov - to je aktuálne SmeroHlas
    ..."To má pán Pellegrini od 7.4.2024 do 14.6.2024 ísť na úrad práce ? "...

    Čakať od predsatviteľov SmeroHasu znalosti zákonov je asi prehnané, keď nie sú schopní zvládnuť ani vcelku jednoducho napísanú Ústavu. Pre pána Rašiho to bude možno novinka, ale poslanec, ktorý končí vo funkcii a bezprostredne po zániku mandátu nezačne vykonávať inú funkciu ústavného činiteľa (čo U Pellegrinoho nehrozí, lebo mandát stratil vyhlásením výsledkov a do funkcie nastupuje až od 15.6.) má nárok na odstupné. To je podľa dĺžky poslaneckého mandátu vo výške 2, alebo 3 platov, takže Pellegrini určit enepotrebuje iśť na úrad práce.
    publikované: 10.04.2024 05:55:38 | autor: buko1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Vyhrali volby, môžu všetko...!?
    podľa tohto ich osvedčeného hesla postupujú, Slováci im to zožerú...?
    publikované: 13.04.2024 08:41:34 | autor: Pavol Bada (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014