doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vyliečme sa z nervozity ! III

...O čom sa v minulosti písalo? (6)(rok 1936)
To že svet je akýsi nervózny vidíme všetci. Väčšina si myslí, že je to problém len našej doby. Veľký omyl ! Neveríte ? Prečítajte si čo sa o tomto fenoméne  vedelo už  v roku 1935 a to v doslovnej aj spisovnej citácii. 

(Dokončenie 3.časť).
Vyliečme sa z nervozity ! (rok 1936)
Závisť v každom ohľade nech silne potlačuje v sebe. Nech iným nič nezávidí a nech skutočnosti života berie tak, aké sú. Nech robí všetko čo najdokonalejšie a nech neľutuje, že už je štyridsiatnikom. Nech na svoj vek nemyslí a nech si uvedomí, že život v štyridsiatich rokoch vlastne len začína. Keď chorý nebude myslieť na svoj vek, výborne sa bude cítiť. Tiež nech netúži po nejakom vyznamenaní alebo pochvale.
Nech sa stráni všetkých úzkostlivostí. Na staré hriechy nech celkom zabudne. Nech si napíše na papier, za čo sa najviacej haňbí a potom nech na celú vec zabudne. Na neistotu v budúcnosti nech nemyslí. Nech žije dnešku, nech nemyslí na choroby a na iné nepríjemné veci.
Nech skúsi pochopiť svojich spolubližných, nech má s nimi súcit a nech myslí na to, že nenávisť je taký jed, ktorým si človek sám sebe škodí najviacej.
Čím viacej nech sa zaoberá svojím okolím v každom ohľade. Nech sa zúčastňuje, v čom len môže, nech sa obohacuje duševne, nech si nenamýšľa, že je nepatrný a z úsudkov iných veľa nech si nerobí. Svet nech vidí takým, akým skutočne je a nech si z neho vyberie len najlepšie, kým zlo nech v ňom ponechá. Veď, i keď sa akokoľvek bude rozčuľovať, on ten svet nezmení.
To sú rady Dra Paynea. Nech nervózni ľudia zkúsia, či sú dobré. Nestojí to peniaze, a keby aj neosožily, zaškodiť iste nezaškodia.

Toľko rady amerického lekára Dr. Paynea z roku 1935. Ja vám  pri liečení nervozity radiť nechcem. Fakt je jeden, že na Američanoch je dodnes vidieť výsledky podobných terapií a to v tom pozitívnom, ale iste aj v negatívnom pohľade. Preto kto chce, nech sa z ponúkaných rád zasmeje, iný ak chce tak na vlastné riziko to môže aj odskúšať. Nech sa rozhodnete akokoľvek, vždy to bude aspoň podľa jednej rady vyššie citovaného doktora.
Takže, nech nikto nie je nervózny. Pekný deň. doko. 

Ak chcete čítať tieto rady od prvej časti kliknite si na
doko.blog.pravda.sk/

 


Oprášené zaujímavosti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014