doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Machri na žeriave, 35 metrov nad zemou

... dvaja montérii, ktorí sa vo výške asi 35 metrov pohybovali s profesionálnou istotou artistov. Dívať sa na ich zladenosť a chladnokrvnú presnosť pri každom pohybe, to bola symfónia. Ani jeden pohyb tela nebol zbytočný... pozrite aj fotografie

Rad  pozorujem ľudí pri extrémnej práci. Náhodou sa mi naskytla možnosť, sledovať demontáž výškového stavebného žeriava, od nemeckého výrobcu Liebherr. Mám už dosť rokov, ale nič podobného som ešte nevidel. A preto nie div, že som bol veľmi zvedavý  ako si  s demontážou poradia iba dvaja montéri, ktorí sa vo výške asi 35 metrov pohybovali  s profesionálnou istotou artistov. Dívať sa na ich zladenosť a chladnokrvnú presnosť pri každom pohybe, to bola symfónia. Ani jeden pohyb tela nebol zbytočný. Preto ani nie div, že celú demontáž žeriava, spolu s podporným tímom ďalších spolupracovníkov, zvládli za necelé dve hodiny. Viac už písať nebudem. Radšej vám ponúknem moje obrázky zo spomínanej demontáže.

Títo chlapi si určite zaslúžia náš obdiv.  Veľa šťastia pri ťažkej práci.  doko

Oveľa viac obrázkov z demontáže je na https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Eperia,_crane_(Pre%C5%A1ov)

 

 


Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

  1. chlapáci
    Myslím, že toto nemôžu robiť len tak obyčajní "poseroutkovia". Tam musíš mať vyrovnané aj v hlave všetko, aby sa im nohy nepodlomili:))))
    Sú majstri a "majstri":)
    publikované: 17.06.2017 09:13:11 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014