doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako našim politikom záleží na tom, aby sa všetci ľudia na Slovensku mali lepšie

...aj preto si už 23 rokov stále len uťahujeme opasky...
Čo nevidieť, zasa máme na krku 17. november. Vtedajšie naše predstavy o lepšom živote, vychádzali najmä zo skúseností, ktoré sme poznali z roku 1968. Čiže, išlo o ilúzie postavené na báze reformovania socializmu. A tak sa niet čo diviť, že masy ľudí na námestiach, za zvukov štrngotu zväzkov kľúčov, vtedy prevolávali také heslá ako napríklad: “V jednote je sila!", „Preč s tyranmi! Chceme slobodu!“, „Koniec vlády jednej strany!“ „Slobodnú republiku v slobodnej Európe!“ „Bez tolerancie niet slobody!“, „Lží bolo už dosť!“, „Žiadame zlepšiť sociálne podmienky pedagogických pracovníkov VŠ a študentov,“ „Chceme pravdu!“ a podobne. Súdny človek si možno už uvedomil, že títo ľudia sa domáhali niečoho, čo bolo vtedy, ale aj teraz, 23 rokov po týchto udalostiach, takmer nesplniteľné. Socialistické ilúzie s ľudskou tvárou, totiž vystriedal takmer nikým neočakávaný reálny kapitalizmus.
Majú sa preto aktéri novembrových udalostí cítiť oklamaní a zneužití? Podľa mňa z časti áno. To preto, že vo svojej prirodzenej ľudskej naivite chceli heslá a myšlienky z novembra 1989 doviesť do zdarného konca. No nestalo sa tak. A preto po „odložení“ vtedajších pohlavárov KSČ miesto nich nastúpili pohlavári iní. A tak aktérom „revolúcie“ dnes zväčša zostali iba oči pre plač. A možno aj ponaučenie, že k ničomu nemáme byť ľahostajní a že každú začatú vec treba doviesť až do úplného konca. A v tom máme ešte veľmi veľké resty. V čom konkrétne?
1. Stále sme ľahostajní k rozbitiu Československa, hoci vieme, že to svojvoľne urobili dvaja arogantní politici a hoci vieme, že tým napáchali mnoho škôd a to nielen finančných a materiálnych. Čiže rozhodli o nás bez nás a to aj napriek tomu, že vtedajšia ústava vyžadovala k takému kroku referendum občanov, ktoré sa nikdy neuskutočnilo.
2. Nevadilo nám a akosi ani stále nevadí, že Ústava SR, hoci na prvý pohľad vyzerá ako seriózny dokument, v skutočnosti zabetónovala faktickú nedotknuteľnosť politikov. A nič na nej nezmenili ani kozmetické úpravy v podobe tzv. zrušenej priestupkovej či trestno právnej imunity politikov.
3. Bez povšimnutia sme prijali tzv. Mečiarovu amnestiu, hoci si ňou jej autor sám udelil amnestiu. A nevadí nám ani to, že práve pre takúto amnestiu nie je možné vyšetrovať množstvo prešľapov vtedajších politikov. A je smutné , že dodnes mnohým politikom slúži ako príklad pre ich nekale konanie v podobe hesla: Mne sa tiež nesmie nič stať!
4. Nevieme donútiť súčasných politikov aby, keď už sami nevedia amnestiu zrušiť, aspoň zorganizovali referendum, v ktorom by občania rozhodli ako s ňou naložiť.
5. Mnohí politici, ale nielen oni, stále trpia chorobou, ktorou trpeli najmä mnohí komunisti ktorí verili, že s členským preukazom okrem nezaslúžených výhod, im automaticky patrí aj patent na rozum. Žiaľ táto infekcia je taká silná, že už 23 rokov odoláva všetkým možným očkovaniam a žiaľ stále postihuje aj súčasných radových, tzv. nekomunistických straníkov.
6. A tak sa na Slovensku po každých voľbách vymieňajú všetky tzv. korytá. A aj preto sme svedkami javu, že do funkcii sú automaticky nominovaní straníci a to bez ohľadu nato, či tomu čo majú robiť aj rozumejú.
A tak si už 23 rokov stále len uťahujeme opasky. Hoci nám boli a stále sú sľubované: dvojnásobné platy, švajčiarske dôchodky, diaľnica Bratislava-Košice, zvyšovanie zamestnanosti, odstránenie politickej korupcie, zvyšovanie zdravotnej a sociálnej starostlivosti, rast vzdelanostnej úrovne, atď. A realita? No už sme tak ďaleko, že dnešné platy v eurách, sa číselne začínajú približovať platom v československých korunách z minulého storočia! A toto je veľmi zlým vysvedčením všetkých vlád, ktoré tu od roku 1989 boli! Aj preto som presvedčený o tom, že našim politikom skutočne málo záleží na blahu nás všetkých.
Pekný deň doko.

Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. našim politikom na ničom nezáleží
    Pekne a pravdivo napísané! Naozaj našim politikom záleží len na tom, aby mali vysoké poslanecké platy, aby ich nemuseli zdaňovať, veď čo by im potom zostalo!? Z čoho by žili? "Chudáci!"

    Raz som čítal na FB vtip (neviem či ho budem správne reprodukovať) ale presne sedel na dnešnú dobu. "V Británii zarobí Brit v priemere 1500 €. Na živobytie minie 1000 e a čo spraví zo zvyšnými 500 € to vládu nezaujíma. Rakúšan zarobí v priemere 2300 €, na živobytie minie 1500 € a čo urobí so zvyšnými 800 € to vládu nezaujíma. Slovák zarobí v priemere 400 €, na živobytie potrebuje 1000 € a kde zoberie tých zvyšných 600 € to vládu nezaujíma! "

    Naozaj našich politikov nezaujíma ako žijú občania v SR. Tým, ktorí pracujú, platia dane, len berú na nezmyselných poplatkoch a tým čo nepracujú, neplatia dane, len rodia deti, tak tým ešte pridá aby chudáci nezomreli od hladu a to ešte vykrikujú, že sú diskriminovaní!!!!!!

    ... pravda (ne)zvíťazí ...
    publikované: 11.11.2012 10:40:24 | autor: sluzobnicek (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014