doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Admini z môjho pohľadu

... "Pokial dany text nebude stiahnuty do 24 hodin, bude blog v zmysle pravidiel, s ktorymi ste pri registracii suhlasili, zruseny!“...Takže, aj takúto podobu môže mať odmena za zadarmo vykonávanú prácu v prospech pravda.sk.

Admini z môjho pohľadu

Na blogu som  124 dní, sám som napísal   155 článkov a na môj blog si kliklo najmenej 17 463 ľudí. S adminmi vychádzam korektne a do dnešného dňa to bolo obojstranné. Pred chvíľou som si, ale od adminov prečítal tento odkaz :

Dátum: 2008-02-14 09:57:45
Autor: admin
Predmet: stiahnutie textov pod clankami
Text:
Porosim Vas o stiahnutie nasledujuceho textu: "! ! ! ! UPOZORNENIE ! ! ! ! AKÁKOĹVEK REKLAMA UMIESTNENÁ V PRIESTORE VYHRADENOM PRE ČLÁNOK AUTORA BLOGU JE TU UMIESTNENÁ BEZ SÚHLASU AUTORA A JE V ROZPORE S AUTORSKÝM ZÁKONOM A ZÁKONOM O REKLAME" Je to zavadzajuci text poskoduzjuci dobre meno prevadzkovatela, bod. 17 pravidiel, s ktorymi ste suhlasili. Nakolko Autorskym dielom je iba clanok a nie ostatne prvky blogu, je tento text klamlivy a zavadzajuci. Reklama nie je umiestnena v clanku ale za nim. Pokial dany tex nebude stiahnuty do 24 hodin, bude blog v zmysle pravidiel, s ktorymi ste pri registracii suhlasili, zruseny!“

Tak som sa zhlboka nadýchol a uvažujem. 

1. V čom asi bude tento text klamlivý, keď zákon o reklame hovorí, že reklama má byť jasne označená, a autorský zákon zas pre zmenu jasne bráni článok ako autorské dielo a predmetný text je súčasťou článku? Žeby pokus o cenzúru? A že reklamu považovali okrem mňa aj mnohí iní blogéri za súčasť svojich článkov, sa môže každý presvedčiť, ak si prečíta predmetné komentáre.

2. To sa skutočne admini boja aj takýchto textov? Veď tvrdia, že ich spôsob reklamy je správny?  Skutočne nechápem čím asi predmetný text zavádza a koho vlastne zavádza, a čím poškodzuje dobré meno prevádzkovateľa?

3. No a ultimatívnych 24 hodín je vrchol všetkého. Možno, že bod 17 pravidiel prevádzkovateľa skutočne takú lehotu uvádza, ale nech sa nikto nehnevá, nie každý je pri počítači denne, veď človek môže byť aj nemocný a môže byť aj mimo domova. Ako sa potom taká šibeničná doba dá dodržať? 

4. Všimnite si tiež, že v prípade, ak by som môj text spod článkov nevymazal, tak zrušia celý blog, nie aby vymazali predmetné články, ale by im vadil celý môj blog http://doko.blog.sk hoci môj predmetný text bol napísaný len asi v 8 článkoch.

5. Text som vymazal preto, že splnil svoj účel. Zodpovední páni z Pravdy sa totiž konečne týmto problémom začali vážne zaoberať.  Pritom stále  trvám na tom, že ich  reklama, tesne pod článkom autora, bez viditeľného oddelenia od textu článku, nie je košér.

6. Existuje nejaký rozumný dôvod, ktorý bráni tomu, aby sa medzi sekciu pre článok a sekciu pre komentáre, či medzi hlavičku blogu  a článok blogéra  vložila nová samostatná sekcia pre reklamy prevádzkovateľa -  pritom jasne oddelená a vyznačená?  Ak by to tak bolo, v tom prípade by asi  proti takejto reklame,  zrejme taký veľký nesúhlas nebol. Určite nie z mojej strany.

No a celkom na záver. Možno, že z vyššie uvedených dôvodov, to bude na tomto blogu môj posledný článok. Ak by k tomu skutočne došlo, potom to nie je z môjho rozhodnutia, ale zásahom adminov.
Takže, aj takúto podobu môže mať odmena za zadarmo vykonávanú prácu v prospech pravda.sk. Alebo je to zato, že som bol medzi prvými, ktorí začali rebéliu?

Všetkým prajem príjemný a pekný deň. doko


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. oznacenie reklamy
    google adsense sam oznacuje vlozeny pasi "Reklamy Google", preto nie je nutne toto esta raz duplucitne pznacovat, ze ide o reklamu. Zamerne sme zvolili vlozenie az za clanok a nie medzi perex a clanok (co by bolo viditelnejise a podla mna viac zasahovalo do clanku) a taktiez nie pred clanok, co by bolo ako past na oko.
    publikované: 14.02.2008 16:05:21 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  2. To by bolo nemilé
    ak by mal byť toto posledný z Tvojich príspevkov :-((
    publikované: 14.02.2008 16:12:47 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. pridavam sa k Rusalke,
    chybal by si tu :((
    publikované: 14.02.2008 16:26:15 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. REKLAMA
    asi suhlasim s autorom clanku...ma kvalitne nazory!
    publikované: 14.02.2008 16:33:52 | autor: elita (e-mail, web, autorizovaný)
  5. blog sa zblaznil
    ja mam taky pocit, ze sa snad blog zblaznil
    Hnev, zast, superenie, obmedzovanie, varovania, suboj, vysvetlovania , triky, finty , tlaky, a znova vysvetlovania ..
    publikované: 14.02.2008 16:38:41 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  6. doko, verím, že emócie vychladnú...
    a veci sa začnú riešiť v partnerskom dialógu, a nie používaním „Pravidla 17“.

    „Pravidlo 17“ totiž definuje vzťah prevádzkovateľ-bloger pozoruhodne asymetricky:

    prevádzkovateľ si v ňom vyhradzuje právo bez náhrady a bez varovania odstrániť weblogy v prípade, že bloger poškodí povesť Služby, pričom „Podmienky využívania Služby“ nikde nedefinujú, aké konanie povesť služby poškodzuje.

    dôsledok:

    „Pravidlo 17“ umožňuje označiť AKÉKOĽVEK konanie blogera, ktoré sa prevádzkovateľovi nebude pozdávať, ako konanie poškodzujúce povesť služby, a tým oprávňujúce prevádzkovateľa vymazať jeho blog - bez náhrady a bez varovania.

    môže ním byť napríklad aj Tvoje UPOZORNENIE.
    publikované: 14.02.2008 16:43:11 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. sygon, súhlasím s Tebou...
    publikované: 14.02.2008 16:43:38 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ... ešte je tu jedna perlička - „Pravidlo 6“
    „Prevádzkovateľ nedáva žiadne záruky funkčnosti ani dostupnosti Služby, rovnako nezodpovedá za prípadné škody vzniknuté používaním Služby“

    vidno, že si nikto z nás, kritických blogerov, „Pravidlo 6“ poriadne neprečítal.
    inak by nám bolo jasné, že si sťažujeme na niečo, s čím sme vopred súhlasili...
    publikované: 14.02.2008 16:48:10 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. olala...odrazu admini posielaju odkazy?..
    kolka to zmena..)))
    publikované: 14.02.2008 16:54:37 | autor: MissEllie (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. 2 MissEllie
    vsetky prispevky i komentera som citall od zaciatku (teda od soboty, ked sme nasadili reklamu a zdvihla sa vlna nevole). Ja som rozhodol, ze nebudeme okamzite (za Singularity) reagovat. Asi si hned polozis otazku preco? Jednoducho preto, ze plati niekolko faktov:
    1) uzivatel kazdu zmenu v prvom kroku berie ako zmenu k horsiemu (je to zovseobecnenie, ale podlozene praxou). Proste zmena znamena pre uzivatela vynalozit nejake usilie na prisposobenie sa, usilie navyse je neziaduce. V danej chvili uzivatel neuvazuje nad tym, ze tato zmena moze znamenat usporu niekde inde, ktora je omnoho vyssia nez vynalozene usilie na zmenu. Ale podstata je, ze zmena je vzdy castou uzivatelov prijimana negativne
    2) Je potreba, aby odzneli prve emocie. Ak by sme reagovali na prvu vlnu, tak sa nestane nic, len ze sa tato hladina adrenalinu zbytocne vybicuje a potom uz na oboch stranach. Ked sme vas nechali si to vyformulovat medzi sebou, tak sa ukazalo, ze je to zmena, ktora trapi jednotky uzivatelov. Tym chcem povedat, ze len malo blogerov toto nastvalo tak, ze im stalo zato proti tejto zmen brojit. Ak by sa medzi nimi nenasli prilievaci do ohna, tak by to odznelo ovela rychlejsie.

    Zaverom len dodam, ze viac nez prazdne vykecavanie sa, je pre mna dolezitejsie dotiahnut pripravovany upgrade, ktory by mal vyvrcholit v utorok, takze uz sa dni daju pocitat na jednej ruke. Prehodenie servera moze priniest kratkodobe spomalenie, ale po reindexacii by malo byt jasne, ze srdce blogu pohana ovela vykonnejsie zelezo. Taktiez som vymyslel, ako este zrychlit hlavnu stranku, ktora je kamenom urazu. Ak si vsimnete, tak stranky blogov sa nacitavaju rychlo a to, co to brzi je snaha o refresh. Ak niekto za sebou macka ctrl+F5, tak len brani nasej proxy vykonavat jej cinnost. Proste jej stale tvrdi, ze to co uz nacacheovala ma zahodit a znovu sa zacnu generovat stranky. Ak to niekto posle 3-krat za sebou, tak sa hlavna stranka generuje 3x paralelne, namiesto toho, aby sa vygenerovala len raz. Ale i na toto uz mam pripravene riesenie, len musi prebehnut prava faza upgradu (vymena db)
    publikované: 14.02.2008 17:07:06 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  11. no a na mne je,aby som dodal
    že mne je tu teda fajn,nech sa deje čo sa deje,bude mi tu fajn a rovnako fajn mi je i v reálnom živote.
    Sťažujem sa v prípade,keď rýchlo padá pena či je tlačovka vlády ;)
    A vo tom to je.
    publikované: 14.02.2008 17:24:31 | autor: pod altankom (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. aha
    "Ked sme vas nechali si to vyformulovat medzi sebou, tak sa ukazalo, ze je to zmena, ktora trapi jednotky uzivatelov. Tym chcem povedat, ze len malo blogerov toto nastvalo tak, ze im stalo zato proti tejto zmen brojit. Ak by sa medzi nimi nenasli prilievaci do ohna, tak by to odznelo ovela rychlejsie. "
    ergo su ti, ktori vyjadrili nespokojnost samostatnym blogom len neucelni stvaci, suhlasiace komentare sa nepocitaju, a fakt, ze zo stran blogerov aj komentatorov vyhlasili nespokojnost ti najcastejsie prispievajuci je zanedbatelny ..

    podla (ne)reakcie na moju otazku o d.m.i.b.u. o moznosti dalsieho diskutovania o zmene reklamy si mam dalej domysliet, ze je to zmena nediskutovatelna, predpokladam.

    komunikacia a ferove vysvetlenie je prazdne vykecavanie sa.

    vdaka. mavajte sa vsetci pekne.
    publikované: 14.02.2008 17:27:53 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Pre "wa"
    asi sme sa nerozumeli, ja som mal na myslí oddelenú sekciu presne tak ako sú označené komentáre, akurát s tým rozdielom, že namiesto nápisu "KOMENTÁRE" by bol nadpis "REKLAMA"
    publikované: 14.02.2008 17:33:22 | autor: doko (e-mail, web, autorizovaný)
  14. wa...
    ad vsetky prispevky i komentara som cital od zaciatku (teda od soboty...)
    prečo potom dmiba od nás požadoval zosumarizovanie požiadaviek?
    prečo, keď som mu navrhol, aby ste urobili to, čo ste vlastne už dávno urobili, ma obvinil z „nekonštruktívnosti“?

    ad Je potreba, aby odzneli prve emocie.
    škoda, že doteraz neodzneli na vašej strane. inak by si dmiba nemohol dovoliť voči mne toľko invektív, a Ty by si neprejavoval neúctu voči kriticky naladeným blogerom vyjadreniami ako „prilievaci do ohna“ alebo „prazdne vykecavanie sa“.. ak sa tu vykecávam(e), obetujem(e) tomu drahocenný čas, a robím(e) to v presvedčení, že to má zmysel, že to posunie blog.sk dopredu.. za to by prevádzkovateľ blogu mal byť blogerom vďačný, a nie ich Tvojimi slovami urážať.

    ad zmena trapi jednotky uzivatelov
    kedysi si mi dokazoval, že jediný, kto požaduje na blogu zmeny, je hogo.. teraz pripúšťaš, že sú to jednotky.. koľko je pre Teba dosť, aby si hlasy začal brať vážne? čo robíš pre to, aby sa mohla vyjadriť dosť relevantná vzorka? ako vieš, že tí, čo mlčia, sú spokojní?

    postrehol si vôbec, že prvá vlna nespokojnosti vôbec nesúvisela s AdSense?
    postrehol si, že blogerom ani tak nevadí samotná reklama, ale spôsob, akým ste ju zaviedli? všimol si si, že komunita postráda korektnú priebežnú komunikáciu s prevádzkovateľom a administrátormi blogu? že jej chýba vaša vízia dalšieho rozvoja blog.sk?

    ak si si nič z tohoto nevšimol, je mi to fakt ľúto, aj keď nemôžem povedať, že ma to prekvapuje...
    publikované: 14.02.2008 17:42:14 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. len mám z toho taký pocit ...
    ... že občas majú pravdu všetci ... tú svoju ... a len dúfam, že bv sa lúčila len s touto diskusiou a nie s blogom ... to by ma mrzelo podstatne viac ako voľajaký banner :))
    publikované: 14.02.2008 17:59:04 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. 2 hogo
    Vdaza za tento prival nadavok. Len si ma zase raz presvedcil, ze na Tvoje slove nema cenu reagovat
    publikované: 14.02.2008 18:04:04 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  17. wa, je zvláštne, ako dokážeš zmeniť...
    kritiké vyhrady na Tvoju adresu a adresu blog.sk na nadávky...
    vari len nechceš, aby som Ťa v kritike hladkal po hlávke?

    škoda, že nevidíš, že dokonca aj mne ide o to, o čo vám.. o lepší blog.sk.
    publikované: 14.02.2008 18:08:26 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. 2 bratislavitae
    dmiba uz napisal, ze toto je testovacia prevadzka reklamy. Jej finalne umiestnenie, rovnako ako i jej zotrvanie je predmetom dalsich rozhodnuti.
    Nehnevaj sa na mna, ale o jej umiestneni rozhodne jej efektivita. Nema zmysel mat reklamu, ktora je neucinna. Umiestnenie pod clankom nezasahuje do jeho celistvosti (nazov, prex, clanok i podpis zostali nerozdelene). Ovela ucinnejsie by bolo jej vlozenie do tela clanku (ako to robia spravodajske servery), ale toto sme nechceli.
    publikované: 14.02.2008 18:08:29 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  19. ... a pls, ukáž mi, kde sú v mojom komente nadávky
    publikované: 14.02.2008 18:10:15 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. wa...kde som ja?..tiež štváč?..)))
    schválne..predstav si,že vytvoriš nejake dielo..obraz..sochu..čokolvek..a niekto iny ti naň vycapí reklamu..bez tvojho vedomia..bez tvojho vyjadrenia..tvoja reakce?..

    ja viem,že blog potrebuje z niečoho žiť..páčil sa mi návrh emy..možnosť zrušenia reklamy za nejaky poplatok..mesačny..alebo čo ja viem..aj tu reklamu mi tam kludne nechajte..aj klikať na nu budem..ale..to umiestnenie je neštastné..iste..su aj nešťastnejšie miesta..ale..aj toto je miesto nešťastné..dľa mňa..

    a inak..súhlasim s bv..vo všetkých bodoch..
    publikované: 14.02.2008 18:31:03 | autor: MissEllie (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Mám silný dojem,
    že prevádzkovateľ potrebuje reklamu každopádne umiestniť hneď za článkom. Používa k tomu právnicke finty( česť všetkým právnikom, nemám úmysel znevažovať), že autorským dielom je iba článok a vraj reklame je až za ním.

    Keď som si vytváral svoj blog, tak som použil v nastaveniach vzhľad, ktorý mi ponúkal prevádzkovateľ. Keď umiestnim článok, tak farebne nadpis článku aj komentáre korešpondujú, sú jednej farby(pozri blog). Sú také, aké sú v nastaveniach prevádzkovateľa. Zrejme vtedy, keď bola reklama ešte v nedohľadne, tak komentáre prevádzkovateľ považoval za súčasť článku. Veď ide predsa o vyjadrenia ostatných blogérov k príspevku, a odpovede autora článku na ich reakcie. Tie reakcie už nie sú autorstvom blogérov??? To už je "odpad", ktorý nepatrí k tomuto článku, či príspevku ???
    publikované: 14.02.2008 18:45:39 | autor: maco (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Mili Admini,
    Som v nemom uzase nad vasimi reakciami! "Vlna nespokojnosti jednotiek blogerov" nezacala pri Vasom AdSense, ale niekde uplne inde, vid clanok doka o blogu, ci moj o blogu... Aj to ste citali od zaciatku? V mojom clanku napriklad prvom, nebol ani naznak hnevu, ci emocii, bola to zrozumitelna jasna uvaha, na ktoru ste mali reagovat. Ak sa vyhovorite ze ste nereagovali preto, ze museli odzniet prve emocie, som pre vas Debil! Dakujem.
    Napisem si posledny clanok a odchadzam z Blog.sk.
    Taketo jednanie je ako pan-sluha... Pisal som s ohladom na vsetky mozne strany, clanky som mal jasne, bez emocii, nadavok a pod. NEREAGOVALI ste pani Admini ani na jeden a tu sa vyhovarate na to, ze museli odzniet prve zle emocie. Ake??? Az ked prisiel AdSense boli prve zle emocie... Tak to tu v komentoch zadupavate...Argumenty nicite, navrh na forum zrozumitelne - nic, navrhy davate do kosa, tlachate o zmene, nie ste ochotni precitat si 6 clankov, ktore by vas ako adminov mali zaujimat, ale tlachate o tom ako ste ustretovi.
    Dakujem Dovidenia...
    publikované: 14.02.2008 20:11:36 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  23. klidek
    vespolek, trochu kludu by pomohlo.
    Nech je akokolvek , blog ide na lepsie masiny a snaha je spominana na oboch stranach.
    Seckym je jasne, ze adSense sa umiestnenim temer nikomu nepaci , taktiez ze pravda sa ospravedlnovat nebude, lebo tak nejedna a nevyzera ze tak bude jednat.
    Napadov je vsade dost, tak sa sklidnime, nechajme pekne domigrovat server , utriast potencialne zisky na druhej strane .
    Kym nie je vymedzeny presne priestor na to, ake povinnosti admini maju , ako chcete posudzovat , co je ich povinnostou a co neni ? Ani neviem, ci su za to plateni alebo v akom zvtahu vlastne su.
    Kym nevieme na koho sa obracat v pripade , ze u adminov sa nepochodi , pride mi nezmyselne len sa stazovat a stazovat.
    Chce to jasne vytycenu strukturu a system povinnosti a garancii .
    Pride mi uplna hlupost, ze teraz sachuju s mazanim nejakych clankov, lebo si ohen priali sami do ohna .
    Kazdopadne sa mi zda, ze plno ludi to tu bere, ako keby sa im kradli stromceky zo zahradky .
    Pokial tomu rozumiem, pravda moc nevyrizovala na blogu, lebo ma slabu spolupracu a nevie vytazit z toho co poskytuje, ich problem . Kazdopadne kym je pre nich blog neziskovy v nejakom ohlade vobec sa nedivim, ze si dovoli spravanie , ktore si dovolila, taktiez ze vyhrazanie na odchod ich v danej situacii nijak nedostane na kolena.
    Takze mi z toho vychadza , skludnit sa a v klude navrhnut system v ktorom sa budeme vediet nejak dohodnut , nieco pozadovat a nadviazat nejaku slusnu spolupracu, ktora bude viest k uspechu .
    Ale toto co sa tu deje posledne dni ani z nasej ani z ich strany neni rozumne jednanie zalozene na dosiahnuti vytyceneho uspechu .
    publikované: 14.02.2008 22:59:59 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  24. nesuhlasim sygon s oznacenim nerozumne jednanie
    po neinformovani boli sarkasticke reakcie, ale zacali padat aj otazky, ktore sa "dusili" uz dlho, a to v zasade vecneho charakteru

    odpovede opat - az na tu poslednu zo strany pravdy - neboli najstastnejsie.

    blog je - ma potencial byt pre pravdu ziskovy aj bez priameho prisunu penazi. je to marketing plus cim vacsi traffic, tym viac (nielen znacky a budovania povesti), ale aj penazi z reklam na stranke pravdy - ktore su podstatne drahsie nez smiesny adsense.

    ale oznacit pytajucich sa blogerov za prilievacov do ohna, slusnu, hoci strucnu komunikaciu s nimi za prazdne tliachanie a oznacit neinformovanie vyrokom "testovali sme reakcie," to povazujem za silnu kavu, ak maju byt korektne vztahy ..

    publikované: 14.02.2008 23:33:28 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  25. bv, súhlas
    publikované: 14.02.2008 23:38:51 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. dôvody komunikačného skratu...
    medzi adminmi a blogermi vidím v tom, že admini
    . nepovažujú blogerov za rovnocenných partnerov
    . kritiku blog.sk berú ako zneváženie svojej práce

    pritom cieľom kritiky zo strany blogerov nie je blog.sk potopiť, ale posunúť ho vpred.
    publikované: 15.02.2008 00:09:55 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. bv
    - stojata voda blog bola a momentalne mi nepride - z toho co pisala opacna strana, nove stroje, podpora albumov bez limitu na velkost (!!) obrazku, sprehliadnenie sledovanych linkov, vstup do komunikacie , optimalizacia paralelizacie, aj ked mam kvantum vyhrad i ja osobne, toto berem ako plus.
    -wa pre mna jedna prostorekejsie, zase otvorenejsie asi ma toho dost. Neviem aku ma poziciu v hierarchii , takze ho berem ako kohokolvek ineho s pravom na pohrdanie, testovanie a co len chce.
    Posledna odpoved je vstup niekoho, kto zase neviem kto je , ale jednal zmierlivo. Hierarchii tu vobec nerozumiem , absolutne .

    -zisk, potencial je vec jedna , realizacia druha.
    Robila som si malý prieskum poslednych dni. Blog ma kolo 1000 jednotiek navstevnosti za den, ak click faktory su zobrazovane v poriadku. Z toho odcitaj redundanciu pri opakovanom prihlasovani. Z toho odcitaj stalych blogerov . Kolko asi ludi vlastne z pravdy sem klikne ? Kolko novych ?
    Moj odhad je, ze malo.
    Plno blogerov na pravdu vobec nechodi .
    Takze vztah blog , pravda mi na zaklade mojich predpokladov vychadza temer nulovy . Blog pravdu netaha ani nevyzdvihuje podla mna momentalne, ani jej nezdvihuje navtevnost . Reklamy na pravde podla mna na tom vztahu nic nemenia. Ale ak mas ine fakty rada si ich vypocujem, celkom som zvedava ako sa da na blogu zarobit.
    publikované: 15.02.2008 00:56:29 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  28. sygon..nemáme si platiť za to,že tu chceme publikovať?..
    bude to potom ok?..zmiznu reklamy a blogeri budu konečne pre prevádzkovatelov aspon akým takým partnerom?..

    ved je to chore..podla mna je chore,ak chce pravda mať ziskový blog bez blogerov...

    a tak si je na čase si vybrať..či odtial odoženiem ťahačov,a to bv určite je,alebo začnem aj s nimi rovnocenne preberať navrhované zmeny a prihliadať na ich názor..

    ja som si myslela,že blog je pre nás..pre blogerov a čitatelov..a on tu je asi pre pravdu..aby na nom zarobila..tak sa mi to javi..nechcú 2% z mojich daní?..))))
    publikované: 15.02.2008 07:50:22 | autor: MissEllie (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. sygon
    ad "Takze vztah blog , pravda mi na zaklade mojich predpokladov vychadza temer nulovy. Blog pravdu netaha ani nevyzdvihuje podla mna momentalne, ani jej nezdvihuje navtevnost. Reklamy na pravde podla mna na tom vztahu nic nemenia. Ale ak mas ine fakty rada si ich vypocujem, celkom som zvedava ako sa da na blogu zarobit." takze predpokladas, ze toto je vychodiskova situacia ktorej pomoze technicky upgrade (pretoze sa nieco "robi" - hoci si Ta dovolim upozornit ze problem nevznikol tym, ze sa nic nerobi, ale tym, ze blogeri boli vyoutovani do pocitu, ze sa nic nerobi, co je dost vyrazna komunikacna chyba), pricom implicitne podsuvas, ze ti, ktori sa pytali co dalej (a odpoved par dni na seba nechala cakat) sa "nezmyselne len stazuju a stazuju" (hoci tu blogeri nenariekaju kazdy den, ale naopak, vznikla situacia kde sa pytaju LEN poslednych niekolko dni)

    potencial nie je vec druha, vyuzitie potencialu je a ma byt vzdy cielom. uvazujes dost nekonzistentne. ak mam webovu stranku, na ktoru chodi 10 ludi denne, mozem spravit dve zakladne veci:

    1. hodim na nu adsense, najlepsie na to najefektivnejsie miesto, a budem dufat ze mi aspon "nieco" zarobi, alebo
    2. sa zamyslim nie ani tak nad technickymi vychodiskami (ktore su predpokladom, nie vsak nastrojom), ako nad marketingovymi nastrojmi - ako budem umiestnovat jednotlive prvky stranky, ako ju budem prezentovat vo vyhladavacoch, ako casto budem menit obsah a aky obsah mi nalaka citatelov

    ad dva - v pripade portaloviteho charakteru webovej stranky - blogu - sa budem snazit velmi velkou mierou o vytvorenie a udrzanie komunity, pritahovanie "dobrych" teda citanych blogerov a motivovanie, aby pisali co najcastejsie

    dosledkom bodu dva je zvyseny traffic, ktory ako cisla uvadzam pre zadavatelov "normalnej" reklamy a ktoreho dosledkom je zvysenie objemu "normalnej" reklamy. dosledkom bodu jedna je zivorenie.

    ja mam tiez cisla. mala firemna stranka potiahnuta za dva roky od navstevnosti priemernej/den okolo 5 vstupov na stabilnych 5000 denne, ked boli "tahaky" az 15 000 denne - cisla, ktore dokaze vygenerovat blog (na co mi staci cislo, ktore mi na blogu prinieslo, ked ma nejaky dobrak dal na vybrali.sme) su podstatne vyssie - takze niekde je chyba a (aj) na tuto chybu ti nezmyselne a len a len stazujuci sa blogeri upozornuju.

    keby som to tu mala v pazi, je mi to fuk. sama od isteho casu blogujem tak, aby som vacsie cisla nemala - tesi ma byt v zavetri. co ma uz netesi su "castovacky" nielen od wa, ale aj d.m.i.b.u., ked prve odpovede sa zacali niest v oneskorenom, ale racionalnom duchu, takze som si povedala ok, pockam, a zrazu sa dozvedam ze som parafrazujem "nepodstatna jednotka," "predmet testovania," "subjekt rob nam obsah a bud rad, ergo drz klapacku" - preco by som mala byt niekde, kde by lexika majitelov stranky naznacuje, ze su blogeri absolutne nepodstatni a podriadeni?

    odpoved Jaroslava Matyáša z pravdy vedla je ukazkou presneho opaku komunikacie. ta ma motivuje pockat. ja netvrdim, ze potrebujeme kazdy milostne psanicka od adminov kazdy den. tvrdim, ze ak sa deju zmeny, je slusne ich vopred strucne komunikovat. tvrdim, ze ak sa deju zmeny a chceme zachovat slobodnu atmosferu, vypocujeme si aj navrhy "druhej" strany (ktora je na rovnakej strane "barikady," len sa jej podsuva, ze sa nachadza inde), jasne poviem ktore navrhy zvazim, nezvazim a DOKEDY sa tak stane (hoci potom rozhodnem autoritativne, aj bloger bude vediet, dokedy ma ostat a zvazit, ci mu zmena vyhovuje alebo nie). pretoze co tvrdim je, ze spokojni blogeri citiaci sudrznost so znackou su zaklad.
    publikované: 15.02.2008 08:53:46 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  30. misellie
    Vy , co mate velku citanost, si myslite snad , ze sa bez Vas zruti svet.
    Hej stane sa to ked umrie taky Ludvoti Stur ale aj to len v jeho okruhu sa zruti. Mam rada blog a nasla som tu bajecnych ludi, nic to nemeni na fakte , ze blog je zadarmo a priestor prepaja nielen clanky ale aj ludi.
    A ze majitel moze robit co chce, a jeho zakaznici o sluzbu taktiez.
    Mozte odist a on mozte dat bannery kde len chce, mozte sa stazovat, vyhrazat , moze on testovat . Ked Vam taka komunikacia vyhovuje tak ju robte. Neni to vsak sposob jediny a ako je zjavne ani uspesny.
    publikované: 15.02.2008 13:09:39 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  31. sygon..maš divny postoj..ako keby sa ťa to netýkalo..
    nemyslím si,že sa zruti svet,ked odtialto odídem..dokonca to je aj niekde v mojom članku zaznamenane..

    ale..zase na druhej strane..nenechám si kadiť na vlastný výtvor len preto,že ho tu môžem prezentovať zadarmo..

    pretože..ked som registrovala blog,tak tam nič o poplatkoch ani baneroch nebolo..

    a inak..ak ti ušlo..ponukla som aj možnosť zaplatenia si čisteho blogu..rovnako,ako to písala ema..šleš nejaku spoplatnenu sms a bum..AdSense na blogu nemaš..problem?..

    vieš Sygon..ak by tie tvoje úžasne kresbičky prekrýval banner,tiež bys nebola spokojna..myslím si..alebo by si ich tu trieskala nadalej,len ked blog ma za to zaplatene?..
    publikované: 15.02.2008 13:21:12 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  32. bv
    -ad tvoj prvy komentar, podsuvas veci , ktore som nepovedala, nenaznacila ani nic podobne .Je tak zavadzajuci ze ho ani neokomentujem, zbytocne sa mi nechce zamotavat, mozes to tak vnimat, je mi to jedno.
    -co sa tyka mojich nekonzistentych uvach , zhodnotila som subjektivne stav veci ako vnimam vztah blog, pravda ja k dnesnemu dni . Ti si sa pustila do rozvijania navrhov, nic proti nim nemam, su spravne , su to moznosti, tie som nerozvijala .
    -a ze sa ta dotyka , ako s vami jednali , hm... neviem co mam na to povedat, mna sa to nejak nedotyka. Opakovane pises tie iste vety , ja ich v zlosti som schopna povedat omnoho horsie.
    Mne sa adminov pristup v tych vetach nepaci , vety vypustil prostoreko, zjavne bez zamyslenia sa, lebo ich obsah je taky, ze maju neuveritelny potencial na zdvihanie zlosti. Ale co som citala k tejto teme ma taky obsah tiez.Impulzivne a agresivne.
    - Pan Matyas jednal v poriadku, suhlasim .
    Snad sa vytycia hranice a budeme vediet na koho sa s cim obracat, na co mame pravo, co je ich zaujmom, co je nasim , kto si moze co dovolit voci nam. Kazdopadne si ale nemyslim, ze pravda sa do toho zacala motat, lebo obsah blogov je tak super. Najrskor preto , ze vymyslia techniku ako na blogu konecne zarobit poriadne.
    publikované: 15.02.2008 13:21:51 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  33. sygon, sorry, no keď som si prečítal prvú vetu Tvojho komentu...
    „Vy, co mate velku citanost, si myslite snad, ze sa bez Vas zruti svet“, v prvej chvíli som si myslel, že čítam koment od niektorého z adminov :).
    takýto postoj blogerov som nepostrehol, aj keď som väčšinu článkov aj komentov čítal.
    a podobnú „optiku“ vnímam v Tvojej vete „majitel moze robit co chce, a jeho zakaznici o sluzbu taktiez“, čo je vlastne len rozvinutá myšlienka dmibu „Ber alebo nechaj tak“.
    akoby si v živote nepočula o stratégii win-win, v duchu ktorej sa nesú požiadavky a argumentácia kritických blogerov.
    publikované: 15.02.2008 13:23:31 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. je celkom zabavne vas vsetkych sledovat, ako sa hadate...
    draha bratislavavitae... predstav si toto... mas velikansky dom a kedze sa nechces citit smutne, tak do neho rada a casto pozves svojich priatelov... no kedze tieto pozvania ta nieco stoja a ty chces, aby ti ten dom nespadol na hlavu, lebo potrebuje rekonstrukciu, tak sa rozhodnes, ze jednu izbu z toho velkeho domu prenajmes turistom a z tych penazi platis postupne rekonstrukciu.. a teraz otazka.. predebatujes najprv so vsetkymi tvojimi priatelmi, ze ci sa im pozdava, ze v tvojom vlastnom dome jednu izbu prenajmes.. alebo mas pravo urobit to rozhodnutie sama, pretoze to robis v konecnom dosledku len preto, aby si nemusela pre nedostatok penazi ten dom nakoniec predat a prestahovat sa do maleho bytu, kde sa tvoji priatelia nezmestia... hm?
    publikované: 15.02.2008 13:26:49 | autor: lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. lemy..minimalne ich na to upozorním vopred..
    milí priatelia..budeme prenajímať izbu,aby sa mohlo rekonštruovať..naše možnosti budu síce obmedzene,ale budu stále nejaké...rozhodnutie nechám na vás..

    asi tak..ale..ja nie som bratislavitae..)))
    publikované: 15.02.2008 13:30:33 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  36. nehajte to tyzden plavat...
    je na programe rokovanie blog+pravda, ako napisalai admini, taketo komenty povedu len k hadkam a bezvyslednym ohovarackam...
    publikované: 15.02.2008 13:30:59 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  37. lemy, je celkom zábavné čítať Tvoju nepresnú metaforu :)
    jej nepresnosť spočíva v tom, že Tí priatelia, ktorých si bv nasťahovala do svojho domu, u nej nielen zadarmo bývajú, ale pre ňu aj makajú v jej záhrade.. a ak im bv bude chcieť siahnuť na ich doterajší komfort tým, že ich nasťahuje do tesnejších priestorov, no stále bude od nich chcieť tú istú prácu v záhrade, iste by bolo od nej slušné, keby sa svojich priateľov aspoň spýtala na názor.
    publikované: 15.02.2008 13:33:56 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Starý dobrý wyslúžilec,
    každá analógia pokulháva, má protianalógiu...Súhlasim s Valasikom, nech rokujú, uvidí sa...
    publikované: 15.02.2008 13:53:53 | autor: maco (e-mail, web, autorizovaný)
  39. maco, si ma teraz fakt urazil!?! :/
    akýže "dobrý", hááá?!? ;)
    publikované: 15.02.2008 13:57:56 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Hogo,
    vidíš tam nejaké úvodzovky ?
    publikované: 15.02.2008 14:00:28 | autor: maco (e-mail, web, autorizovaný)
  41. maco, práveže nevidííím :)
    publikované: 15.02.2008 14:02:12 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Hogo,
    oslovil som Teba, no použitie analógie platí pre Lemy. Však si jej to vysvetlil. A čo, nechceš začať sekať dobrotu ??? :-)))
    publikované: 15.02.2008 14:04:32 | autor: maco (e-mail, web, autorizovaný)
  43. maco, vari som Limonádový Joe, aby som sekal dobrotu, hm? ;)
    ak ortodoxnému lumpovi akým je hogo fogo povieš, že je dobrý, šak ho na fľaku mŕtvica môže raniť! ;)
    publikované: 15.02.2008 14:07:18 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. :-))))))
    tuším to slovo ani nechceš počuť. Ešteže majú niektoré dievčatá dnes voľno...
    publikované: 15.02.2008 14:10:52 | autor: maco (e-mail, web, autorizovaný)
  45. sygon
    nechcem sa hadat, v mnohych veciach sa v podstate zhodujeme. a reagujem nie skriepivo, len povedzme vysvetlujem preco reagujem ako reagujem.

    komentare typu nechajte hysteriu - nemam proste pocit, ze by bol ktokolvek emocionalne nabudeny (az na valasika, ktory sa vcera/dnes nechal srdnato vytocit - nevravim, ze mu nerozumiem). to, ze sa o veci diskutuje za emocionalne vylevy nepovazujem (rovnako vyrok "mozem odist'" je rovnako len skonstatovanie faktu, nie buchanie pastickami.

    ad "vy co mate vysoku citanost" - popravde ma toto oslovenie - uz sa tu par krat objavilo - celkom zaraza. co ma oznacit? ze sa ozyvame, lebo chceme citanost vacsiu ci ..? nedava mi totiz zmysel. vysoka citanost vacsiny s vysokou citanostou je dana prostym pravidelnym a castym publikovanim - co moze znamenat, ze je u niekoho cielom rovnako, ako ze je podobny bloger len prosty grafoman (druhe sa tyka skor mna, aj ked ani prve nepovazujem za nieco s negativnym kontextom) - no a ked je clovek niekde casto a sucasne dobrovolne, ten priestor mu proste k srdcu prirastie - presne to je dovod, preco sa tu vlastne motam. a potom chce, aby bol co najlepsi. viem si predstavit, ze keby som sa zjavila raz za mesiac alebo trikrat do roka, bolo by mi suma truma ako sa k blogerom napriklad stavaju admini. preto sa ozvali mnohi ti, ktori su tu najcastejsie, nielen v blogoch, ale aj komentaroch. ak vsak maju byt oznaceni za nepodstatnu skupinku, potom podstatna je ta druha s malou frekvenciou. ak su pre "zivot" na blogu "idealnejsi" tito prispievatelia, beriem. ale kym sa mi nepovie, co tu s tym vlastne majitelia chcu dosiahnut, mozem aj ja svoju predstavu, alebo nie?

    ad lemy> wysluzilec povedal vsetko, znova to omielat nejdem. ti kamosi v tvojom priklade ma totiz nechodia len vyzierat, ale do baraku aj nieco nosia.

    valasik ma momentalne pravdu v "nechajte to tyzden plavat" - ja to tak aj necham, pretoze mam pocit, ze z mojej strany uz bolo vsetko povedane ..

    publikované: 15.02.2008 14:20:43 | autor: bv (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. hm....
    to misselliel :lenze ten dom je len tvoj a nie spolocny.. takze nie nase moznosti su obmedzene, ale len tie tvoje.. akoze ja osobne sa svojich hosti nepytam, ci im mozem do hostovskej zavesit iny obraz... to wysluzilec... lenze ta zahradka je len kvetinova a z kvetiniek sa majitelka domu nenaje, akurat len skraslia domcek... ibaze by zaviedla nove pravidlo, ze vypestovane kvetinky by chcela predavat na trhu, ale vzhladom k tomu, ze priatelia nie su ochotni prepustit ani jednu izbu, je dost pochybne, ze by dovolili majitelke predat ich kvety, tie su pre radost vsetkym a zadarmo...
    a tak bez metafor: uz som zazila dost vela reklamy na vselijakych portaloch, strankach, weboch a neviem com este.. mozno by mali dmiba s wa skusit umiestnit tu taku reklamu, ako som si zazila minule na centrume.. ked by ste museli 30 sekund cakat na to, kym si ju celu pozriete a az tak by vas vobec pustilo k prihlasovaniu... potom by ste tu malu nenapadnu reklamu, co tu musite trpiet brali uz len ako prijemne spestrenie
    lenze to oni nikdy nespravia... a pokusat sa vam vysvetlit, ze by to neurobili prave kvoli vam blogerom, je asi uplne zbytocne... a mozno ma za to dmiba zdrbe, ze to pustim von, ale uz na nom vidim, ze straca ten entuziasmus, ktory mal, ked sa blog.sk spustal.. lebo ja blog poznam od jeho prvych krockov, ked tu bolo mozno 5 ludi aj s adminmi... takze posledna vyzva... prosim vas o trosku trpezlivosti
    publikované: 15.02.2008 15:26:40 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. lemy, spor, ktorý sa tu vedie a bohužiaľ miestami dosť vyostruje...
    vôbec nie je (hlavne) o reklame, ale o vzájomnej komunikácii a úcte.
    publikované: 15.02.2008 15:40:49 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. BV ???
    "az na valasika, ktory sa vcera/dnes nechal srdnato vytocit - nevravim, ze mu nerozumiem"
    smiem vediet kde som sa nechal vytocit? pretoze vytoceny som absolutne nebol! Konstatoval som, tak poprosim o presnost. Ziadna vytocenost pre boha. Ak to niekto tak pochopil, je mi to luto. Hnevalo ma akym sposobom s nami komunikuju, zasa sa opakujem. Uz sa nebudem, na blogu je vsetko za cim si stojim.
    dnes som napisal: "PS2: neberte tento článok ako urážlivý a jedovatý, je to moja reakcia na veci, ktoré sa za posledný čas udiali a ktoré sa mi ani náhodou nepáčili."
    publikované: 15.02.2008 16:17:29 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  49. :o))
    to wysluzilec: ja vas vlastne chapem, mna by to asi tiez vytocilo, keby som sa o veciach dozvedela po funuse.. ja mam tu vyhodu, ze viem o veciach, co sa deja na blogu a pre blog z prvej ruky, aj o tych, co sa maju diat a zial nie vinou adminov sa nedeju... tak ludia len TRPEZLIVOST... wa ma pravdu, ludia maju tendenciiu zmeny spociatku odmietat.. a mozno mali s vami o tom najprv hovorit, ale treba si uvedomit aj to, ze absolutna demokracia fungovala len v starom Grecku a vobec, viete si predstavit, ze by sa kazdy bloger vyjadril k teme? ved to by bola diskusia tak do konca desatrocia...
    tak budme radi za ten liberalizmus, ktory tu funguje, lebo slobodnejsi blog ako tento nepoznam... na blog.sme.sk som nebola schopna prejst ani procesom registracia, lebo uz som len cakala, kedy bude v dotazniku aj velkost mojej podprsenky a nohaviciek...
    publikované: 15.02.2008 17:11:28 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. lemy, veľkosť Tvojej podprsenky a nohavičiek zaujíma aj mňa ;)
    daj pls do komentu alebo do odkazu autorovi, oki? ;)
    publikované: 15.02.2008 17:32:14 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. ... a s tou demokraciou to máte super vymyslené! ;)
    so všetkými blogermi sa debatovať nedá, lebo by to trvalo desať rokov, a keď sa ozve len tých pár, ktorým to leží na srdci, tak to zase nestojí za námahu, lebo sú to len „jednotky“ ;)
    nech žije administrovaná total.. demokracia ;)
    publikované: 15.02.2008 17:37:37 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Lemy..drž si svoj velký dom..aj ked prázdny..
    ja mam radšej spoločnosť..a preto mi na nazore mojej spoločnosti zaleži..ale..nač tu furtom dokolečka..že?..

    ja čakam...ale potichu nemôžem..

    zvlast nie po informáciach,ktoré sa ku mne dostávaju..vrrrr
    publikované: 15.02.2008 17:45:11 | autor: MissEllie (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. missellie pohodicka :)
    chvilku to nehajme lebo moc kecame :) blog ide rychlejsie a prihlasovanie neskapina...raz dva krat dnes iba to je nic :) uvidime dalsie kroky ked sa dohodnu hore :)
    publikované: 15.02.2008 17:57:31 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  54. lemy, sa fakt úprimne divím, že nie si hovorkyňou Singularity...
    je s Tebou omnoho príjemnejší pokec, a k tomu tá podprsenka a nohavičky.. mmm. dmiba a wa na Teba nemajú ;)
    p. s.
    dúfam, že aspoň jeden z vás troch nebude tento koment vnímať ako nekonštruktívne navážanie sa ;)
    publikované: 15.02.2008 17:59:05 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. eli
    mas uplnu pravdu , nepacia sa mi banery pod mojimi obrazkami ani pod tvojimi basnami .. nepacia. Na druhu stranu som dumala, co vsetko by ma obnasalo vyrobit si podobny portal, s podobnymi ludmi , kolko by ma to stalo prace, zdrojov, myslienok, lanarenia , presviedcania. A moja prvotna zlost voci adSense polavila .
    Potom som rozmyslala ako by mal vyzerat korektny vztah , na jednej strane par ludi, ktory blog vymysleli, zrealizovali a stale sa on staraju, na druhej ludia, ktori mu dali vyznam . Jedno bez druheho by neexistovalo. Avsak blog sa zvacsuje , ma nove poziadavky, a bolo by fajn keby si tento prijemny svet na seba zarobil (adSense, spolupraca s pravdou) a uspokojoval potreby nas vsetkych, cez adminov , naklady a nas samotnych . A bolo by fajn aby sa zveladil a prerazil (zviditelnenie, lepsie vyhladavanie , spolupraca s pravdou) , pretoze je tu vela fajn myslienok a vela kvalitnych, osobnych ci umeleckych clankov.
    A na to vsetko je potrebny dobry vztah.
    Vstricnost adminov, tolerancia blogerov, priechodny komunikacny kanal, dohody, plany o ktorych budeme vediet .
    Blog nam nepatri a mi nepatrime blogu .
    Blog bez blogerov straca vyznam, bez adminov by nevznikol.
    Vztah uz je prinosmi podla mna davno rovnocenny , len obsahovy prinos blog este nebol zuroceny .
    Uz len uspokojit naklady a vylepsit komunikaciu ..
    Tak aby nam tu bolo dobre ..
    Na to vsetko staci aby sa dali elementrane chyby fungovania niekomu nahlasit a dostat aspon odpoved . Taktiez aby pri velkych zmenach sme co to vedeli . A kedze mame plno napadov , majitelom by mohlo pomoct napady zhromazdovat a zvazit. Su tu mudri ludia s roznymi skusenostami z obchodu a tak , kade tade ..
    Dajak som sa asi rozpisala , hm .
    publikované: 15.02.2008 18:59:02 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  56. bv
    jo principialne rozumiem o com pises , myslim ze vo velkej casti mierime k tomu istemu. Len sa ta asi viac dotyka sposob jednania , coz chapem.
    publikované: 15.02.2008 19:00:55 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  57. hogo
    Asi citas inou optikov ako ja pisem , btw. keby som bola adminmi,
    a keby som sa rozhodla konecne nejak si rocne investicie oplatit a nenasla by som iny sposob ako dosadit adSense (coz su), tak ver tomu, ze by som sa blogerov na nic nepytala a dokonca by som do diskusii ani nevstupila. Na druhej strane by som sa asi viac starala o to, co z elementarnych veci nefunguje .
    publikované: 15.02.2008 19:01:50 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  58. sygon, poviem to znova a úplne na rovinu...
    pre mňa AdSense nie je absolútne žiadny problém.. ako základný problém vidím zmysluplnú, fungujúcu komunikáciu rovnocenných partnerov.. koniec-koncov ako v každom partnerskom vzťahu.. heslo "Ber alebo nechaj tak" je výrazom neústretovosti a povýšenosti a je zlým základom pre dlhodobý obojstranne výhodný vzťah.
    publikované: 15.02.2008 19:15:52 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. hogo presne tak...
    neobmietajme sa tolko okolo adsense, tam to nezacalo, tam len vykepeli uz viaceri, ktori dovtedy nie. ale znova, tyzden pockajme, hovoria, ze na tom pracuju, zrychlilo sa to tu, vyjadril sa predstavitel pravdy a buduci tyzden je rokovanie blog+pravda. adsense je teraz nepodstatny... uvidime o tyzden. podlavsetkeho nam uz daju vediet inak ako "ber alebo nehaj tak". zbytocne nenadavajme na seba navzajom hlavne... ja idem pit bye :)
    publikované: 15.02.2008 19:28:23 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  60. hogo
    ja mam dobru pamat a uz som to od teba niekolkokrat citala.
    Taktiez sa mi mari, aspon z toho co sa mne dostalo pod oci, ze to bolo opakovane povedane tebe . Myslim, ze mas osobny konflikt s admnimi hlavne ty sam.
    Mozem sa mylit.
    urcite suhlasim, ze na komunikacii sa da obojstranne pracovat , mne ale ani na tom tak moc nezalezi ako na tom, aby som mohla niekomu napisat , ze nemoze updatovat clanky, ci po pripade , "Ahoj admin, napadlo ma, ze keby sa lista umiestnila .. " a vedela, ze sa dockam odpovede , alebo napisat "ssuper, ze mame nove masiny , "
    publikované: 15.02.2008 19:28:23 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  61. Nikto nepochybuje o tom, alebo len málokto,
    že ľudia okolo blogu sa nesnažia. To im nikto neupiera. Problém sa točí okolo jednej kľúčovej veci, umiestnenia reklamy. Sami admini v kútiku duše vidia, že reklama na tmavom podklade bije do očí, ruší "atmosféru " článku. Ak je podmienka prevádzkovateľa reklamy taká, že požaduje umiestnenie medzi článok a komentáre, tak cesta kompromisov je zahataná.
    Prial by som si byť súčasťou takého blogu, kde je dobrá atmosféra, kde je dostatok kvalitných prispievateľov. Tí priťahujú ostatných. Nie je úplne pravda, že nič sa nestane, keď ten alebo onen odíde. Poznám jeden prípad z praxe, kde jednému špičkovému odborníkovi v elektronike jednej súkromnej firme nesplnili sľúbené platové podmienky a on po desiatich rokoch odišiel, založil si vlastnú firmu a spomínaná firma do dvoch rokov skrachovala, jeho prosperuje tak ako predtým jeho zamestnávateľ, prebral im všetkých zákazníkov. Nie preto, že by bol ješitný, ale preto, že s mnohými vecami si po jeho odchode nevedeli rady a preto volali dotyčného, lebo vo svojej oblasti je špička.

    To určite nie je prípad nášho blogu, ale úroveň blogu tvoria určite blogéri. Bolo by dobré aj trochu počúvať hlas ľudu, aby sme si neodplašili tých najlepších.
    publikované: 15.02.2008 19:39:58 | autor: maco (e-mail, web, autorizovaný)
  62. sygon, (ne)mám s adminmi konflikt...
    vidím to tak, že nech napíšem čokoľvek, admini to vnímajú po svojom, v každom mojom slove čítajú útok proti nim a blog.sk.
    a deje sa to od doby približne spred roka, kedy som si privý krát dovolil kritizovať blog.sk.
    k tomuto sa už nechcem vracať, pre mňa je to uzavretá kapitola. keby nebola, tak na tomto blogu nie som.
    publikované: 15.02.2008 19:50:01 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. prečo niekto rok prevádzkoval niečo bez zisku,a zrazu to nejde?
    prečo neveria tomu,že ked umiestnia tu reklamu niekde na bočnu lištu,že na nu samotny bloger nebude klikať?..prečo si nechcu zarobiť na prevadzku spoplatnenými sms..?..napr?..prečo nám rovno neposielaju šeky?..

    fakt sme tak bezvyznamný,aby sa nas na to nikto neopýtal?..
    kto príde do blogu RMF kliknuť na reklamu,ked blog RMF nič nevyhodi na titulku?..viem..vyhodia iní..ale..ide o princip..

    a sygon..vystihla si ho..len bolo by fajn,keby si pochopila aj nás..blogerov..aspon tak,ako adminov..

    nech urobia bočnu lištu..a nech tam daju reklamy aj desať..nevadia mi..ale..tam kde su mi vadia..a to je rozidel..či mi vadia reklamy,alebo ich poloha..
    publikované: 15.02.2008 19:54:35 | autor: MissEllie (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. btw, keď už sa tu toľko skloňuje umiestnenie AdSense...
    ak sa hľadá kompromisné umiestnenie lepšie od toho súčasného, navrhujem začať tým - ak je to, pravda, technicky možné - umiestniť AdSense miesto nad nápis KOMENTÁRÉ pod tento nápis.
    tým by sa reklama vzdialila od článku a de facto by sa stala súčasťou komentárov. bol by to vlastne prvý komentár - veď im v podstate vzhľadom na svoju kontextovosť viazanú na obsah blogu v podstate aj je, či nie?
    publikované: 15.02.2008 19:55:10 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. eli
    Ja neviem, co nechapem . Pan Matyas povedal styri navrhy. vy s Emou ste navrhli dalsi . Hogo ze trebars pod komentare .
    Ziadne navrhy by nepadli ak by slo o nezaujem ( ze sme bezvyznamni ?? ), vyhradili si cas na postup , server ani nedomigral. Spolupracu chcu riesit za tyzden, admini nehodlaju zatial umiestnenie zmenit , lebo nechcu zjavne a opakovane. Osobne hogov napad pod komentare mi asi sedi najviac.
    Co mam viac na tom chapat ?
    A na tvoje otazky typu Preco ?
    Kup si serve za 80 litrov a potom si poloz otazku z nazvu komentaru znovu. Abo ich nekup a tahaj hlavnu stranku 5 minut a spytaj sa ako sa to da zmenit.
    Abo si predstav ze si majitelka , ja neviem .
    A zvysne su zavisle predsa na tom aka bude spolupraca, ako sa dohodnu .
    Tak co vlastne nechapem? Ze chces zmenu okamzite a hned, preprogramovat vsetky dizajny (umiestnenie pod clanok predpokladam ze bolo trivialne), nevysledovat ani aky to ma vplyv na klikanie ?
    publikované: 15.02.2008 20:14:26 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  66. hogo
    :) mno to ja vnimam akoze mam s niekym konfliktny vztah , ak niekto v mojich hlaskach neustale citi utok .
    publikované: 15.02.2008 20:17:02 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  67. sygon, som chcel len povedať, že ja necítim žiadnu zášť...
    len som občas nasrdený.. no to som aj na svoju ženu, a pritom ju milujem ešte o kúsok viac než blog.sk... ;)
    publikované: 15.02.2008 20:23:05 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. hogo
    :)))))
    publikované: 15.02.2008 20:30:24 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  69. ale nie sygon..
    chcem byť nadalej nepodstatnou jednotkou..žiadnym prínosom pre tento blog..len nejaky príživník..čo tu z tohto ťaží..a nič tomu nedava..

    pochopila si to presne..ja končim..
    publikované: 15.02.2008 21:39:16 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  70. to wysluzilec
    je sice pravda, ze v spodnej bielizni vyzeram lepsie ako dmiba a wa, ale oni su urcite kompetentejsi hovorit o blogu... akurat mi nejde sa ich nezastat, ked ich vidim, ako si "sunky valaju" ako "seru na blogerov" ako na nich "ryzuju a zarabaju neskutocne prachy" a vidim aj tu tlaciaren na peniaze, co maju v singularity, ktorymi potom sponzoruju tento blog nie rok, ale tusim uz nejake 3 ci 4 roky... ale moj nazor sa asi nerata, pretoze ja nepatrim k tym TOP blogerom, co tu lakaju ludi a pozdvihuju jeho uroven kazdodennymi kvalitnymi clankami.. tak sa teda ospravedlnujem za to, ze som sa ozvala
    publikované: 15.02.2008 23:10:06 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. lemy ty mas vazny problem
    ukaz mi jedneho blogera, ktory pise nieco o "srani an blogerov," "valani si suniek," "ryzovani a zarabani neskutocnych prachov" - ked vidim podobne percepcne nekompetentnych jedincov, pekne sa mi dviha adrenalin, takze sa skus v tej spodnej bielizni najprv trochu zavrtiet a potom aj citat jednotlive tvrdenia s obsahom, ktory im prislucha ..
    publikované: 15.02.2008 23:28:41 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  72. lemy, som naopak rád, že si sa ozvala a uvoľnila trochu dusnú atmosféru :)
    nepochyboval som o tom, že v spodnej bielizni (isto i bez nej ;)) vyzeráš lepšie než dmiba a wa... ;)
    ani o tom, že oni dvaja sú o kúsok kompetentnejší hovoriť o blogu...
    je od Teba pekné, že sa ich zastávaš, no (nielen čo sa mňa týka) je to zbytočné...
    lebo ver-never, blogeri ich ani na chvíľu nepodozrievali, že
    . si šunky váľajú
    . serú na blogerov
    . ryžujú a zarábajú neskutočné prachy
    . sponzorujú blog.sk peniazmi, čo si sami tlačia

    vážim si prácu, ktorú vykonali, a dielo, ktoré vytvorili.
    len vravím, že blog.sk potrebuje a si zaslúži intenzívnejší rozvoj než je ten, akého sme boli svedkami za posledný rok.
    jedným dychom dodávam, že blogeri si zaslúžia viac úcty a uznania, než im wa a dmiba prejavujú, a viac komunikácie a profesionálnej podpory.

    pokiaľ ide o Singularity, je mi jasné, že blog.sk dlhodobo spozoruje.
    preto ma nijako neruší snaha cez AdSense či iné aktivity získať zdroj príjmov.
    publikované: 15.02.2008 23:42:08 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. to bratislavitae a missellie
    a prave vase komentare ma k tomu inpirovali.. je jasne, ze ste to nenapisala presne tymi istymi slovami.. ja som do nich vlozila trosku viac expresie.. ale v podstate to bolo o tom istom, ze admini robia na blogu malo, ze vas nepocuvaju a ze na vas chcu reklamov len zarobit aj to, ze ked mali prachy na sponzoring doteraz, preco ich zrazu nemaju... co defacto s pouzitim silnejsich slov znamena, ze na vas seru, valaju sunky, ryzuju a maju pritom neobmedzene mnozstvo zdrojov na jeho financovanie dalej... takze bv, skus si po sebe precitat svoje komenty.. a bv, dakujem za oznacene za nekompetentneho jedinca... od takeho odbornika na blog, ktory na nom travi cas od jeho vzniku a vyzna sa vo vsetkom, co sa tohto blogu tyka, to beriem ako velku poctu :o)))) ja viem bv, ze ten kto na to vidi len z jednej strany je vzdy lepsi odbornik, nerozptyluje ho totiz realita... :o)))
    publikované: 16.02.2008 08:58:06 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. len pre BV
    inak som sa potesila tvojmu navrhu, nech sa najprv zavrtim v tej spodnej bielizni...ukazala si, na akej urovni dokazes pisat a ako si vazis nazor tych druhych... myslim, ze uz dlho mi nikto nic take trapne nenapisal... uz som si pomalicky zacinala mysliet, ze ludia maju aj svoju uroven... vdaka za ucinnu vakcinu..
    publikované: 16.02.2008 09:02:01 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. lemy, k Tvojej „troške expresivity“...
    svojou „troškou“ si podstatu kritiky blogerov, adresovanej Perexu a Singularity, výrazne skreslila a posunula tam, kam nemierila a nemieri.
    inými slovami, sa mi vidí, že si urobila prepytujem z komára somára...
    publikované: 16.02.2008 09:24:32 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. .
    Lemy : ja som ti celkom naopak rozumela, co si pisala a sice to neni podstatne ale tak sa mi to chcelo po ranu

    BV: vies jednat s ludmi presne tak, ako ti vadi ze jednaju s tebou
    publikované: 16.02.2008 10:02:24 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  77. lemy a ostatní, dovolím si trochu histórie...
    na blog.sk nie som od začiatku, som tu len dva roky.. už v čase, keď som sa tu udomácnil (na rozdiel od blog.sme.sk som sa tu totiž cítil dobre), som si všimol, že vzťah admini-komunita je postavený na vďačnosti kominity za všetko, čo admini pre ňu zadarmo robili.
    nemyslím si, že by sa táto vďačnosť vytratila.. len k nej časom - osobitne po sobáši blog.sk s pravda.sk - pribudli aj zvýšené očakávania a rastúca náročnosť blogerov.
    a nech mi to prepáči dmiba i wa, môj dojem je, že túto zmenu doteraz nezvládli.. kritiku, najmä tú ostrejšiu, berú osobne, urážajú sa na ňu a na oplátku urážajú kritických blogerov.
    pritom pomíňajú fakt, že blogerom ide o posunutie blog.sk vpred a že ich občasná podráždenosť a hnev plynú hlavne z pocitu, že im načúva hluché ucho a komunikujú s nimi nemé ústa...
    publikované: 16.02.2008 10:06:01 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. hogo
    O ake konkretne zmeny ti ide , vynimajuc tvoju zaujatu komunikaciu s adminmi ?
    Celkom by ma zaujimalo, bo seci tu chcu zlepsovat , ale ta ja som dajaka asi obmedzena, bo mne okrem paralelizaci a moznosti nahlasenia obcasnej nefunkcnosti nic moc nevadi . Asi som dokonca spokojna.
    publikované: 16.02.2008 10:16:22 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  79. sygon, Tvoju spokojnosť Ti neberiem...
    a zmeny, o ktoré mi ide, čiastočne popísali valašík a bv, ostatné zverejním, len čo bude aspoň malá nádej, že to nebude o hádzaní hrachu na stenu.
    pripúšťam, že moja komunikácia s adminmi je (obojstranne) zaujatá.
    dodávam, že zaujatá je aj Tvoja komunikácia, rozdiel medzi nami je len v tom, že Tvoja zaujatosť plynie zo spokojnosti, moja z nespokojnosti.
    publikované: 16.02.2008 10:20:57 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. ad jednanie
    presne tak, viem. ak lemy podsuva nieco, co v nasich blogoch a komentaroch nie je - a nie je tam ani de facto.

    a lemy - kto vravi o odbornosti na blogovanie? vravim o percepcnej nekompetencii - nekompetencii vnimat. tentokrat text. opat raz posuvas a podsuvas nieco, co tam nie je. cim koncim, vase máňa ..
    publikované: 16.02.2008 10:49:51 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  81. hm, s vedomím rizika, že (zase) pichnem do osieho hniezda...
    a prilejem do ohňa, dovolím si predložiť jeden svoj (ne)kritický a (ne)konštruktívny návrh:
    komunikovať s blogermi o zásadných veciach a dianí na blog.pravda.sk by mali ľudia z Perexu...
    dôvod?
    z hodiny na hodinu silnie môj dojem, že ľuďom zo Singularity sa do vzťahu k blog.sk prelína niekoľko „funkčných“ rovín (vývojari, blogeri a dlhodobí sponzori blog.sk, vlastníci autorských práv, admini), a to vedie k zaujatému vnímaniu všetkého, čo sa len vzdialene podobá na kritiku.
    na oboch stranách to zvyšuje napätie a keď to takto bude pokračovať, ďalšiemu rozvoju blog.pravda.sk a atmosfére v komunite blogerov to neprospeje.
    publikované: 16.02.2008 11:14:01 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. to wysluzilec a ostatni nahnevani blogeri
    tak uz len jednu otazku, akym sposobom vlastne s tymi nasimi adminmi komunikujete.. lebo je mozno, ze vam tu vsetkym dokopy krivdim... je to cez nahodne navrhy v clankoch? alebo nejakou adresnejsou formou, s konkretnymi navrhmi a mozno aj sposobmi riesenia? a s dostatocnou dobou na odozvu... lebo tu asi kazdy vidi, kolko clankov na den sa vyprodukuje a nie je mozne ustrazit obsah vsetkych... ak su to priame konstruktivne navrhy, ktory su hlavne z financneho a casoveho hladiska lahko uskutocnitelne, tak slubujem, ze hned v pondelok pojdem a osobne dmibovi vycistim zaludok... Maaaana, hovor si co chces, tu spodnu bielizen mas u mna do konca mojho blogerskeho zivota...
    publikované: 16.02.2008 12:00:40 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. a este...
    sa ospravedlnujem, ze som pouzila spojenie, ze "seru na blogerov" a "valaju sunky".. asi som to prehnala, priznavam, ale to len z toho dovodu, ze jednoduchom viem, ako to vsetko v skutocnosti je... ale za tym prirovnanim s "tlaciarnou na peniaze si stojim".. konkretne v nadpise jedneho komentara od MissEllie : "Prečo niekto rok prevádzkoval niečo bez zisku,a zrazu to nejde?" vysvetlovat preco, uz asi netreba, o tom sme sa tu uz vela bavili
    publikované: 16.02.2008 12:11:11 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. ok lemy, beriem ospravedlnenie
    rovnako ako ty prosim pochop, ze malokto, ak vobec niekto, tu ma problem s tym, ze by singularity zarabala hoci aj priame peniaze z reklam - preto ma podsuvanie jednoducho drazdi ..

    ak chces mat obraz nielen z navstevy tu, prosim http://bratislavitae.blog.pravda.sk/detail.html?a=948a0183fcd9b24ee57ef5935f114af9 - nie kvoli tomu, ze ide o moj clanok, ale pretoze by v nom mali byt zhrnute vsetky clanky od oboch "stran"

    v komentaroch najma clankov singularity a perexu mas myslim aj dost konkretnych navrhov. tiez ti hadam upresnia, co naozaj a najviac prekaza (lo).
    publikované: 16.02.2008 12:18:21 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  85. lemy, nemyslím, že treba niekomu „čistiť žalúdok“...
    dovolím si povedať, že blogeri skúsili mnoho spôsobov komunikácie s adminmi a predkladania návrhov na zmeny - od diskusií na admin.blog.sk, wa.blog.sk či dmiba.blog.sk, cez niečím „vyprovokované“ články (doko.blog.sk, bratislavitae.blog.sk, zelenaruslka.blog.sk) až po cielené série článkov (v posledných dňoch valasik.blog.sk).
    reakcie adminov bývajú rôzne:
    od ústretového prijatia podnetu cez zdôvodnené zamietnutie až po emotívne odmietnutie s dovetkami ako „ber alebo nechaj tak“ alebo „naprogramuj si vlastný blog“.
    problém je, že o mnohých návrhoch sa nevedie seriózna diskusia, odmietnutie námetov na zmeny je často argumentované len poukazom na to, že ich žiada jednotlivec alebo „jednotky blogerov“ - bez toho, aby sa nejakým systematickým spôsobom dala šanca na vyjadrenie a prípadné podporenie návrhov zo strany väčšieho počtu blogerov.
    admini často argumentujú tým, že postačujúcim priestorom pre predkladanie námetov a návrhov je komentárová časť admin.blog.sk.
    dovolím si povedať, že čas ukázal, že tento spôsob sa neosvedčil.
    v mori neštruktúrovaných komentov námety zapadajú prachom bez toho, aby bolo niekde jasne povedané, čo sa neplánuje realizovať, nad čím sa bude dumať, čo sa zrealizuje, a dokedy.
    osobne by som uvítal, keby existoval na admin.blog.sk alebo inde jeden priebežne aktualizovaný článok (možno prístupný len autorizovaným používateľom blog.sk), na ktorom by bol „zásobníkový“ súpis systematicky číslovaných blogermi predložených námetov a návrhov, s uvedením dátumu podania, autora, vyjadrenia adminov, plánovaného a skutočného dátumu realizácie atď.
    ktokoľvek z (autorizovaných) používateľov by mohol k jednotlivým návrhom vyjadriť svoj postoj (podporu, odmietnutie, zmenu, rozvinutie...), ktorý by bol prípadne premietnutý do popisu námetu v samotnom článku.
    ak sa tento spôsob evidencie a zviditeľnenia námetov zdá adminom prácny a zaťažoval by ich, som pripravený sa podujať na úlohu jeho „redaktora“ a „strážneho psa“.
    publikované: 16.02.2008 12:41:52 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. presne tak v komentoch to bude vzdy a este viac presuvat debatu inam, strati sa pointa ako tu...
    ad lemy ak sledujes blog.sk, tak si jasne musela zaregistrovat v poslednych dvoch tyzdnoch clanky s nadpisom "Blog.sk: ....." odo mna. To ze sme skusali kade tade ist k adminom a pytat sa na to PRECO to tu nejde, neznamena ze krituzujeme zo vsetkeho adminov, prave naopak, pravdu a spol k tomu, ale kedze admini nechceli donedavna povedat kto za co moze a preco, museli sme adresovat clanky a komenty im. Oni to donedavna zakryvali preco je rok situacia taka aka je, teraz to uz viem/e, buduci tyzden rokovanie, tak teraz trochu oddychu si dajte na vikend, lebo toto nikam nevedie...
    publikované: 16.02.2008 12:48:48 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  87. :o))) juj, ake to je pekne, ked sa vieme normalne porozpravat
    ja mam tiez jeden mozno dobry napad, co sa hlavne blog.pravda.sk tyka... chcem ho predostriet dmibovi a ak bude suhlasit, tak vam dam vediet... dufam, ze sa mu bude pozdavat a uzna moje argumenty... aj dufam, ze ho zastihnem, lebo teraz ma toho ozaj dost vela a vlastne aj ja.. ale pre dobro blogu treba nieco urobit... :o)))
    publikované: 16.02.2008 13:31:55 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. 2 hogo
    toto je moje osobne stanovisko:
    nestojim o ziadnu tvoju pomoc (vsimni si, ze tvoju je s malym t).
    skutocne by si ma potesil, keby si uz prestal svoje kecy prevalovat na blog.sk. Tentokrat uz to uz doslo takto daleko: najdi si iny blog.
    publikované: 16.02.2008 17:35:39 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  89. Lemy..najprv vybehneš,a pak priznaš,že nemaš dostatočný prehlad?..divne praktiky..
    ale..mna už tu neprekvapí nič..asi..))))
    publikované: 16.02.2008 23:19:13 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  90. wa, to je tvoje zbožné želanie, odporúčanie, alebo rozkaz?
    publikované: 16.02.2008 23:40:41 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. chjo
    nejako sa to tu zase rozohnilo.

    ad hogo - imo konstruktivne navrhy, skoda, ze sa stretli s takym pochopenim.

    ad bv - kliiiiiiid, nech ta neklepne, na prvu pomoc som daleko :-)
    publikované: 17.02.2008 02:11:06 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
  92. to MissEllie
    ja som nevybehla, ja som branila niekoho.. na rozdiel od teba som neutocila, ak si si nevsimla... ty sa tu par dni rozkrikujes a nemas ani taky prehlad ako ja... inak, myslela som, ze koncis nadobro a ty len na jeden den... sakra :o))))
    publikované: 17.02.2008 10:28:41 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. lemy..smola..ani na jeden den..ja len končila vo vysvetlovani niečoho,čo druha strana nechce,alebo nevie pochopíť..
    a že sa rozkrikujem?..chceli ste demokraciu?..tak ju mate..

    toť vsjo..

    a vieš čo?..za svojim kričaným si stále stojím..narozdiel od teba..)))
    publikované: 17.02.2008 10:34:07 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  94. a ješte čos..
    AdSense fičia..admini už maju zisky...povezd nam..spokojnost?..)))

    chcela by som vidieť toho čitatela,čo na tie reklamečky bude klikať..fakt..velmi chcela..)))))))
    publikované: 17.02.2008 10:35:14 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  95. to MissEllie
    mas pravdu Ellie drahusik, vzdy je lepsie sa neospravedlnit.. to maju potom z teba ludia lepsi pocit aj ty sama zo seba :o))) milujem ludi, co si nevedia priznat chybu... ibaze ja viem, takze Ellie, prepac, ze som povedala prepacte, dufam, ze som ta svojim ospravedlnenim nijak neurazila, ak nahodou ano, je mi to ozaj luto a vopred sa ospravedlnujem :o))))))
    publikované: 17.02.2008 18:58:42 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. lemy..tys pomýlená celá...
    ja už fakt nemam čo dodať..a zrejme ani k blogu..idem radšej naklikať reklamy..aby som si zaplatila dnešne publikovanie dvoch dielok na blogu..

    nech naši admini neumrú od hladu..a maju na elektriku a internet..)))

    paaaaaaa...
    publikované: 17.02.2008 19:08:15 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  97. pre vsetkych...
    prosim napiste mi vsetci, ktory vidite tento text v Ellienom komente: Lemy..najprv vybehneš,a pak priznaš,že nemaš dostatočný prehlad?..divne praktiky..
    ale..mna už tu neprekvapí nič..asi..))))
    a prosim, aby sa ozvali aj ti, ktorych moje prepac rovnako podrazdilo ako Ellie, chcem totiz vediet, ktorej z nas dvoch tu dnes viac sibe :o)))
    lebo zatial som to chapala tak, ze ked niekto ma nejaky nazor a potom po ziskani dalsich informacii si ho trosku zmeni, tak je spravne, ak to prizna a ospravedlni sa... ale v Ellinom svete to tak asi nefunguje
    ale zato ironia jej ide vzdy a za kazdych okolnosti :o)))
    publikované: 17.02.2008 22:21:26 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. kokos zeny...
    neprehanate? :-P
    publikované: 17.02.2008 22:24:27 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  99. už len jedna maličkost..Lemy...
    mna nepodráždilo tvoje prepáč..ale tvoj prvý koment v tejto diskusii..ano..presne ten,kde si nás obivnila z niečoho,za čo sa tým svojim prepáč ospravedlnuješ.

    A TO JE ROZDIEL..dla mna..ak podla teba nie,tak si ži v tom dalej..
    publikované: 17.02.2008 22:36:55 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  100. to missellie
    moj prvy koment v tejto diskusii bola metafora o domceku, ktory treba financovat a za tou si mimochodom stojim, doteraz si myslim, ze singularity ako majitel blogu si s nim moze robit co chce...
    ospravedlnovala som sa za inu vec, ale to je jedno, tiez nemozes mat vsetko precitane do podrobna...
    akurat cela ta tvoja komunikacia so mnou ma presvedcila o tom, ze za tym nasim dmibom s navrhom pre dobro blogerov predsa len nepojdem.. ved naco sa zbytocne snazit a bojovat za niekoho, kto vlastne o to nestoji...
    publikované: 17.02.2008 23:31:50 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. no kua..lemy..a teraz cely blog klakne,lebo TY nepojdeš..)))
    idem ešte napísať rozlučkovy članok..)))nech moji klikači vedia,že som to tu milovala..)))))

    bože môj ...si dost pateticka..na môj vkus..)))

    s adminmi komunikujem aj sama..a dufam,že aspon oni pochopia spravne to,čo tys doteraz nepochopila..

    pretože ja ich chapem..len nechapem jedno..oni su tu pre nas,či mi pre nich?..

    ale..ak dovoliš,tak na tu otázku už fakt čakam odpoved od kompetentých...dakujem...
    publikované: 17.02.2008 23:40:22 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  102. to MissEllie
    nie moja, necakam, ze kvoli tomu klakne cely blog... ja som tu tak nepodstatna cast, ze je to az smiesne :o))) akurat je lahsie o niecom presvedcit priatelov a osobne... ale co som cakala, ironia musi byt, ze Ellie... mimochodom, ani bez teba to tu urcite neklakne, odisli odtial kedysi davno aj lepsi blogeri.. /samozrejme z mojho subjektivneho pohladu/ a funguje to tu dalej...
    takze teraz zase vyjadrim moj osobny nazor: kedze som si zazila, aka dokazes byt neprijemna a utocna len preto, ze s tebou niekto nesuhlasi, chybat mi tu nebudes/aj ked verim, ze ostatnym ano/... maj sa pekne a zelam vela stastia pri zakladani noveho blogu niekde inde...
    publikované: 18.02.2008 09:10:49 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. ..))))))))))))))))))))))))))...dakujem lemy...pobavila si ma..))))))))..a kráľovsky..)))))
    vieš..mne záleží viac na tých,ktorým by som "možno" chýbala...nie na tých,ktorým nie..)))

    teba vidím prvýkrat v týchto komentároch..a nezviditelnila si sa práve najšťastnejším spôsobom..ale..napriek tomu..verim,že ťa viem prehliadať aj naďalej,pokial sa mi nebudeš pretrčať pred očami..teda..ak vieš,ako to myslim..))))

    inak..tu mam zapnuté sledovanie komentárov od začiatku..)))nech si nemysliš,že kvôli tebe..)))))))))
    publikované: 18.02.2008 09:54:16 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  104. .
    aj ho mam zapnuty , reku, ze mozno sa daco zaujimave dozviem (napad), ale to len tie Vase blbosti , bazmek, kto to ma citat.
    publikované: 18.02.2008 10:00:26 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  105. sygon..)))))))))..ty nie...ty nemusiš..))))
    pokial nie si MissEllie,alebo Lemy..)))))))))
    publikované: 18.02.2008 10:12:35 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  106. :o))))
    ja sa tiez bavim dobre, pretoze som si nevsimla, zeby som tu este niekomu okrem teba prekazala :o))) a ten vtip, ze som sa nezviditelnila prave najstastnejsim sbosobom... ved prave o tento rozdiel medzi nami ide, ja tu nie som preto, aby som sa za kazdu cenu potrebovala zviditelnit... ale fajn, som konecne pochopila tvoje pohnutky :o)))) a neboj, urcite sa ti pred ocami pretrcat nebudem.. pekny den prajem :o)))
    publikované: 18.02.2008 10:43:47 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. a kde si si všimla,že prekažaš mne?..))))
    máš zvláštnu optiku..ale..nechaj si ju..))))
    a pekny aj tebe..)))..nech som slušná..)))

    a ešteeeeeee...ked si sa nepotrebovala zviditelniť,tak prečo vpád do tejto diskusie a takym spôsobom?..

    zvláštnejšie pohnutky,ako tie moje..nemyslíš?..))))
    publikované: 18.02.2008 10:50:50 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  108. lebo...
    mam pravo na svoj nazor.. ved ty tu cely cas hovoris o demokracii... tusim to mame aj v Ustave, ze sa mozem vyjadrit :o))) ale byt proadminska nie je momentalne tusim v kurze na tomto blogu :o))
    keby som sa chcela zviditelnovat, tak publikujem dvakrat denne clanky o nicom :o)) ale kedze ja samu seba nepokladam az za tak dobru povedzme autorku, tak to tu radsej nezahlcujem svojimi myslienkami :o)))
    publikované: 18.02.2008 14:53:46 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. jo...tak v tom pokračuj..maš na to právo..)))
    publikované: 18.02.2008 14:55:54 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  110. „Kauza doko-blog“ a „kauza Račan-blog“ majú spoločného menovateľa
    - použitie bodu 17 „Podmienok využívania služby Pravda.sk - Blog.sk“ na umlčanie kritických názorov blogera.

    Zdá sa, že na blog.pravda.sk môžete bez následkov písať články o smradľavých piiíčach urážajúce iných blogerov, no nesmiete mať kritické výhrady voči funkčnosti blogu a práci jeho adminov, lebo tým poškodzujete dobré meno Služby.
    publikované: 26.07.2009 10:35:07 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014