doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zemplínska Šírava nie je na leto pripravená

... mne pripadalo, ako keby správcov zariadení na Zemplínskej Šírave, 7.6.2015 zaskočilo leto. Hlavná vec, že potom sa budú sťažovať, ako sa im nevydarila sezóna. aj fotografie..

Reagujem na fotografie uverejnené na internete v dnešnom michalovskom Korzári, ktoré sú opísané asi takto:... „Tropické teploty prilákali počas soboty a nedele prvých rekreantov aj k vode na Zemplínskej šírave v rekreačnom stredisku Klokočov.“ 

Podľa spomenutých fotografií, pre toho, kto na Zemplínskej Šírave dnes – 7.6.2015 nebol, by to mohlo vyzerať ako verbovačka na jej návštevu. Žiaľ, ja s mojou manželkou mám na dnešnú návštevu Šíravy diametrálne odlišný pohľad. Už tradične, sme sa na ceste okolo Šíravy stretávali s riskantne jazdiacimi motorkármi a rýchlosť prekračujúcimi vodičmi. Keď sme sa blížili k stredisku Hôrka, vítal nás vysoký stĺp, štipľavého dymu. Najprv sme si mysleli, že niekomu horí chata, chvalabohu chata to nebola, ale dvor pri chate áno, len s tým rozdielom, že nešlo o neplánovaný požiar, ale o pálenie všakovakého domového odpadu, asi vlastníkom  chaty. O pár minút neskoršie, len čo sme v priestore Kamenca zaparkovali auto, sa pre zmenu z každej strany ozýval rev motorov. Hovorím si, to mládež blázni na vodných skútroch, po chvíli to prestane. Horšie bolo to, čo nám revalo nad hlavami. Neviem kde sa tam vzalo najmenej 9 ľahkých vrtuľníkov, no štýl ich letu mi pripomínal ako keby niekto nad Šíravou trénoval taran. Veru neviem, či náhodou nedonútili  na blízkej Ukrajine, uviesť do pohotovosti ich vzdušné sily. A aby toho nebolo málo, za chrbtom, robili lomoz zbíjačky robotníkov, ktorí pracovali na oprave  budovy, bývalého detského tábora.  Už som chcel odísť, keď vrtuľníky kdesi zmizli, zbíjačky utíchli, ale vodné skútre tam s prestávkami revali celý deň.  Bufet nebol otvorený ani jeden, sociálne zariadenia zatvorené, smetné koše nikde, lavičky bez dosák, burina vo výške chlapa, hory pneumatík na parkovisku,  pes vo vode, auta na pláži, atď. Skrátka, dnešná Zemplínska Šírava mi pripomínala otrepané frázy o našich cestároch, ktorí sú vždy pripravení na zimu, ale tá  ich každý rok zaskočí. S tým rozdielom, že dnes ako keby správcov zariadení na Zemplínskej Šírave, 7.6.2015 zaskočilo leto. Hlavná vec, že potom sa budú sťažovať, ako sa im nevydarila sezóna.

Pre neveriacich ponúkam fotky uverejnené Korzárom,

http://michalovce.korzar.sme.sk/c/7846226/pozrite-si-prvych-rekreantov-na-zemplinskej-sirave.html

a na doplnenie aj moje:  

 

 

 

Tieto drobné mušky mne pripomínali ultra ľahké vrtuľníky, ale vraj sú to vírniky.

Ďalšie obrázky zo Zemplínskej Šíravy aj na

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Zempl%C3%ADnska_%C5%A0%C3%ADrava_Reservoir

 

P.S. Určite boli na Zemplínskej Šírave aj dnes miesta, kde bolo vykosené, bufety fungovali, sociálne zariadenia tiež. A bol tam pokoj. Žiaľ, ja som pri takých nebol. Pozdravuje doko


Cestovanie po Slovensku | stály odkaz

Komentáre

  1. neboli to vrtulniky ale...
    publikované: 16.06.2015 15:46:43 | autor: xmen (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. xmen, ďakujem za informáciu
    aj preto som ešte pridal autentické obrázky týchto strojov, ktoré nás tam vystrašili.
    publikované: 16.06.2015 22:34:30 | autor: doko (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014