doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vyliečme sa z nervozity !

(Pokračovanie 2.časť rok 1936).

To že svet je akýsi nervózny vidíme všetci. Väčšina si myslí, že je to problém len našej doby. Veľký omyl ! Neveríte ? Prečítajte si čo sa o tomto fenoméne  vedelo už  v roku 1935 a to v doslovnej aj spisovnej citácii.

Ďalej Dr. Payne dáva tieto rady:

Nervózny človek nech spokojne napíše na papier svoje nedokonalosti a mená tých ľudí, pred ktorými sa cíti byť menej cenným. Nech napíše, v čom sa cíti byť neistým ako aj všetky tie pocity, ktoré má azda pre nedostatok svojho vzdelania, alebo svojho spoločenského postavenia. Keď to všetko napísal, nech skúma, nakoľko je on sám vinným v niečom zo spomenutých.

Nech napíše presne, ktoré osoby, pomery a okolnosti nenávidí, koho a čo by chcel hodne ďaleko vidieť od seba. Nech si napíše mená osôb, ktoré pre lásku nenávidí, ktoré i miluje i nenávidí. Takéto pocity mávajú obyčajne ženy k svojim mužom.

Nech si popíše tých ľudí, čo ho hatia v nejakom napredovaní alebo ktorí chcú meniť jeho podnikania, ďalej ľudí, ktorým závidí niečo, na ktorých žiarli, ktorí ho podceňujú alebo zosmiešňujú. Podobne mená osôb, na ktoré chce pôsobiť, ktoré si chce získať,  a naopak: i mená tých, ktoré si jeho chcú získať a naň pôsobiť.

Chorý nech sa prizná, že je nervózny a nech pochopí, že vylúčené je, aby vždy len on mal pravdu a iní sa mýlili.

Necítite sa hneď akosi lepšie, keď viete, že  nervozita kvárila už našich predkov a nedala im pokojne spávať ?  Toto je dôkaz, ktorý treba použiť pri debatách s tými, ktorí sú presvedčení, že nervozita je len choroba 21. storočia.

Cíťte sa príjemne, veď Vianoce sú pred dverami a všetko už máte iste nachystané. Ak ste ešte náhodou všetko nestihli, využite rady „Dra. Paynea“ a všetko si napíšte na papier. Čo keď sa vám skutočne uľaví a stres a nervozita odídu do Ameriky?  U nás doma sa osvedčilo, že niekedy stačí počítať do desať a za každým sa zhlboka nadýchnuť čerstvého vzduchu. Dokončenie nabudúce.Pokojný a nikým nechceným nerušený  deň, praje. doko.


 


Oprášené zaujímavosti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014