doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

USA a NATO vs Rusko 44 : 35

1.2.2022...Spojenecké mocností tým, že v rokoch 1938 až 1939 ČSR obetovali nacistom, vraj preto, aby zachránili mier vo svete, sa evidentne dopustili veľkého omylu. Výsledok poznáme a preto by sme mali zabrániť opakovaniu dejín !

Prieskum verejnej mienky v týchto dňoch preukázal, že za napätie okolo Ukrajiny, viní vraj viac Slovákov, USA a NATO než Rusko. Rusko za zodpovedné označilo 34,7 % opýtaných a  Spojené štáty a NATO 44,1 % respondentov. Paradoxne je to, že  44,1 %  Slovákov (Slovensko je tiež NATO) vlastne priznalo spoluvinu za toto napätie medzi Ruskom a Ukrajinou.  Výsledok prekvapil mnohých, aj našu prezidentku. Osobne si myslím, že v realite takýto stav nie je. Pre tých čo si myslia, že ZSSR či Rusko k nám bolo doteraz v niečom milostivé stačí pripomenúť, niektoré historické udalosti. http://doko.blog.portal.sk/detail-vojnova-hra-velmoci--ktorej-ucastnikom-je-aj-sr.html?a=cb9d65a65a9f23ed241f28f322693ff9

1. Na jednej strane začiatkom roka 1940 sa v gulagoch ZSSR nachádzalo okolo 20-tisíc Podkarpatských Rusínov a Slovákov. Za oslobodzujúcimi jednotkami Červenej armády, jednotky NKVD  deportovali z územia Československa do gulagov v ZSSR viac než 7 400 osôb. Absolútna väčšina bola z územia Slovenska. A to prezident Beneš „daroval“ Stalinovi ako prejav vďaky za oslobodenie od nacistov celú Podkarpatskú Rus, ktorá bola súčasťou Československa. (rozloha 12 097 km², počet obyvateľov  asi 600 tisíc).  Pre porovnanie anektovaný Krym má 26 081 km² a asi 2 mil. obyvateľov.

2. Na druhej strane v 19. a 20. storočí podľa sčítania z roku  1990, USA poskytli nový domov pre 1 882 915 Slovákov (emigrantov). Tí tam odišli dobrovoľne a stali sa rovnocennými občanmi USA. Pritom USA zato nechceli žiadnu odmenu. Nemohli by sme im dodatočne ako prejav vďaky, dovoliť aby na našom území mali, v terajšej krízovej situácií, svoj vojenský kontingent ?

3. Od roku 1968 do roku 1991 okupovalo Československo vojsko ZSSR. Celkom z ČSSR v roku 1991 odišlo 73 500 sovietskych vojakov, ich 39 000 rodinných príslušníkov, 1 220 tankov, 2 500 bojových vozidiel pechoty, 105 lietadiel a 175 vrtuľníkov. Zanechali za sebou škody vo výške 986 568 825 Kčs.  USA pokiaľ viem, od skončenia Druhej svetovej vojny si nedovolili anektovať v Európe žiadne územie iného štátu.

4. Takže, ak NATO, ktorého členom sú USA aj Slovensko, chce teraz rozmiestniť na našom území asi 1 000 spojeneckých vojakov, práve ako protiváhu ruským vojskám na východe Ukrajiny,  nejde o nič iného, len o plnenie našich záväzkov, ktoré sme NATO dali pri našom vstupe do tejto organizácie. Pritom USA od nás nechcú žiadne  politické ústupky. Na rozdiel od Ruska, to chce od bývalých komunistických krajín, ktoré už do NATO vstúpili – vrátane Slovenska – aby sa vzdali práva prijať pomoc od spojencov, či vo forme techniky alebo vojakov, bez súhlasu Ruska.

Tak, kto je pre koho v Európe vojenskou hrozbou? Ako nás ohrozuje USA a NATO? Neodpustím si ani paralely z obdobia, keď nacistické Nemecko v roku 1938 na základe Mníchovskej dohody anektovalo československé Sudety s asi 3,5 miliónom sudetských Nemcov a neskôr v roku 1939 aj zvyšok Čiech a Moravy a Sliezska a rozbilo ČSR, s dôvetkom, že už iné územné nároky Nemecko nebude požadovať. Spojenecké mocností tým, že ČSR vlastne obetovali, vraj preto, aby zachránili mier vo svete sa evidentne dopustili veľkého omylu. Výsledok poznáme. Druhá svetová vojna, holokaust, milióny mŕtvych vojakov a civilov, miliardové hmotné škody, úplne zničené tisícky miest a dedín. Ale to najdôležitejšie, že to všetko prišlo iba preto, lebo mocností podcenili ambície jedného pomäteného nacistického politika. Máme rok 2014, Rusko anektovalo ukrajinský Krym, a svetové mocnosti Nemecko a Francúzsko sa uspokojili podpísaním minskej dohody medzi Ukrajinou a Ruskom. Výsledok vidíme. Rusko naďalej destabilizuje východ Ukrajiny, kladie si neprijateľné podmienky pre väčšinu krajín Európy a hrozí vojnou svojmu susedovi. Preto mu mám veriť ?   Aj vo februári nám všetkým prajem hlavne mier a zdravý ľudský rozum. doko. Výber z mojich relaxačno poznávacích fotiek, ponúkam na    https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Doko/gallery





Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Je normálne aby ľudia, ktorým vraj nevyhovuje nejaká zmluva o ktorej ani veľa nevedia,
    ohrozovali na zdraví svojich spoluobčanov len preto, že majú iný názor, ale vôbec nedávajú najavo svoju nespokojnosť s konaním šialencov, ktorí celý svet terorizujú hrozbou 3. svetovej vojny ?
    publikované: 12.02.2022 11:10:11 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. protiruská propaganda
    Pán Kotulič, písali vám todiplomaticky a nepomohlo, preto vám to napíšem priamo: vaše protiruské manipulácie a propagandistické výpady nikoho nepomýlia. Putin nie je vinný za to, že v SŠA teraz každý týždeň robia simulácie jadrového útoku proti RF. následkom agresivity západu je bojová pohotovosť všetkých jednotiek jadrovej triády v RF a priama hrozba jadrovej vojny. my sme dovolili západu nás kolonizovať a teraz sme znovu na nesprávnej strane bojiska. hrozí nám rovnaká katastrofa, ako bola tá Tisova. Takže si svoje orácie na tému gulagu nechajte pre seba.
    publikované: 22.02.2022 20:44:02 | autor: R R (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014