doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S tanistrou po Šariši - Prešovské kone na kruhovej križovatke

....podobne riešené kruhové križovatky, ale bez koníkov, som videl v Maďarsku aj v Poľsku... fotografie z Prešova

Nie tak dávno som na blogu napísal, že v Prešove otvorili nový kruhový objazd na križovatke ulíc Solivarská a Východná. Po čase som si všimol, že v strede kruhovej križovatky sa ktosi pokúsil o jej parkovú úpravu. Nemám nič proti skrášľovaniu okolia, ale tie skaly v prostriedku tejto križovatky, mi akosi nepasujú. Bez urážky, tieto kamene u mňa navodzujú pocit, že v Prešove všetko skamenelo. A to asi pravda nie je.

Skamenelý Prešov

A tak som si spomenul, že mnohí Prešovčania sú dodnes hrdí nato, keď im prišelci sem tam povedia „Koňáre“. Podotýkam, že už dopredu som zavrhol variant, ponúknuť môj nápad k realizácii prešovskej radnici; lebo obyčajne,  im všetko veľmi dlho trvá. Preto som si svoj nápad  virtuálne zrealizoval sám, a to za pár minút, bez verejnej súťaže a hlavne zadarmo. Išlo to ľahko aj preto, že na svojich fotografiách, mám z minulosti zvečnené tri odlišné skulptúry prešovských koníkov. Ako to dopadlo, môžete zhliadnuť nižšie. Virtuálne teda, prichodiacich návštevníkov Prešova už víta, namiesto skál v strede kruhovej križovatky,  niektorý zo známych, poctivých prešovských koníkov. Vyberte si toho svojho. A tiež si môžete, pre uvedenú križovatku, vybrať aj meno. Pre mňa je to odteraz - križovatka Okolo koňa.

Kvetinový kôň

Valentínsky kôň

Železný kôň

Priznávam, že podobne riešené kruhové križovatky, ale bez koníkov, som videl v Maďarsku aj v Poľsku. Spomínam to preto, že tam to vodičom ani dopravným policajtom nevadí. U nás by to asi také jednoduché nebolo. Pozdravujem všetkých „Koňaroch“ doko.



Cestovanie po Slovensku | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014