doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S tanistrou po Rakúsku, Hainburg an der Donau

... Nadnesene sa mu hovorí, že je jedným z predmestí Bratislavy. ....

V čase, keď sa otvorili po tzv. "Nežnej revolúcií" hranice, sa sem nahrnulo neuveriteľne mnoho Slovákov. Dodnes tam, najmä Bratislavčania,  chodia na bežné nákupy a v lete kúpať sa, na príjemné prírodné kúpalisko. Nadnesene sa mu hovorí, že je jedným z predmestí Bratislavy. Ale nie všetci bývajú v Bratislave. Pre tých, čo v Hainburgu  neboli, dovoľte niekoľko stručných informácií.  Hainbrug an der Donau (Hainburg pri Dunaji) je najvýchodnejšie rakúske mestečko neďaleko slovenských hraníc. Leží v spolkovej krajine Dolné Rakúsko a býva v ňom necelých 6000 obyvateľov. Medzi nimi aj značný počet Slovákov. Nájdeme tam aj historické pamiatky. Hrad, mestské hradby a pozostatok z Rímskej nadvlády – Carnuntum a pochopiteľne rieku Dunaj.  Skutočne, je to príjemné mestečko, ktoré sa oplatí navštíviť. Ako dôkaz ponúkam niekoľko mojich fotiek.


Príjemný pobyt  v Hainburgu, možno už teraz,  počas predvianočných nákupov, praje doko.  Viac obrázkov môžete zahliadnuť, ak si kliknete na https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Hainburg_an_der_Donau


 


Cestovanie v zahraničí | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014