doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S – 300. Pomýlená slovenská opozícia

9.4.2022 ... nie ukrajinskí vojaci prekročili hranice s Ruskom ale naopak, ruskí vojaci zabrali časť Ukrajiny (Krym a územie okolo Donbasu) kde cieľavedome zabíjajú civilistov ... aj aktual foto
Každému obyvateľovi Slovenska, ktorý je priemerne vzdelaný a objektívne sa díva na svet okolo nás je zrejme, že vojnu na Ukrajine, trvajúcu už 45. deň začali vojaci ruskej armády. Tiež je nám jasné, že nie ukrajinskí vojaci prekročili hranice s Ruskom ale naopak, ruskí vojaci zabrali časť Ukrajiny (Krym a územie okolo Donbasu) kde cieľavedome zabíjajú civilistov a ničia základnú infraštruktúru Ukrajiny. A čo je ich snahou ? To vieme tiež ! Prezident Ruska totiž svojim poddaným obyvateľom nahučal do hláv, že Rusi na Ukrajine bojujú proti „nacistom“ z Ukrajiny, ktorí sú veľmi nebezpeční pre existenciu veľkého ruského národa a preto  musia byť vyhubení. Predstavte si, že toto ničím  a  nikým nezávisle nepotvrdené ruské obvinenie, prezident Ruska, namiesto nestranného medzinárodného vyšetrovania vzal do svojich rúk a v rozpore so všetkými medzinárodnými právnymi  normami,  začal riešiť tým najprimitívnejším spôsobom - vojnou proti Ukrajine.  

Predstavte si, takýto človek a jeho národ, má aj na Slovensku svojich pomýlených „ctiteľov“. V tomto kontexte sa im v hrdle od zlosti zasekli slová, keď sa dozvedeli, že slovenská vláda darovala Ukrajine protiraketový systém S – 300. Inak zariadenie, ktoré bolo vyrobené v bývalom ZSSR a na Slovensku hralo iba parciálnu úlohu pri obrane malej časti slovenského vzdušného priestoru. V roku 2015 to písali aj na web stránke MO SR kde uviedli, že je ...“schopný ochrániť napríklad jadrové elektrárne alebo strategickú oblasť akou je hlavné mesto. V čase krízy a vojny slúži ako doplňujúci prostriedok v rámci systému spoločnej ochrany vzdušného priestoru NATO.“  Takže, bol to doplňujúci prvok našej ochrany. Veď aby nie, ak jeho výškový dosah je síce 27 km ale vodorovný dosah iba 75 km od odpaľovacieho zariadenia. https://11b.mil.sk/300/ Nie je žiadnym tajomstvom, kde sú Jaslovské Bohunice, či Mochovce, Bratislava alebo Nitra. A preto si každý sám môže zmerať vzdušnú vzdialenosť 75 km od týchto miest a zistí, že dosah tohto protiraketového komplexu pokryl iba časť slovenského územia (približne po Banskú Bystricu) a zvyšok muselo chrániť NATO. Teraz po odovzdaní S – 300  na Ukrajinu, pokrýva ochranu nášho vzdušného priestoru NATO protiraketovými systémami Patriot, ktorý je umiestnený tak, že bezpečne chráni celé územie Slovenska a to od Novej Sedlice až po Záhorskú Ves. Pritom namiesto 1 batérie S-300 sú na našom území už 3 batérie Patriotov z NATO, štvrtá má zaujať priestor rozmiestnenia v priebehu niekoľkých dní. Pre názornosť 1 batéria má od 8 do 16 raketových nosičov s výškovým dosahom 24,4 km a vodorovným dosahom až 160 km.

Patriot     (americký systém)                           S - 300  (ruský systém)


2K12 Kub   (ruský systém)                        9K38 Igla (ruský systém)


Argumenty slovenských opozičných politikov, že Patrioty nie sú naše a môžu kedykoľvek odísť zo Slovenska je vojenským analfabetizmom. Odísť môžu len vtedy, ak k tomu dostanú rozkaz z velenia NATO. Takže na Slovensku, ktoré je členom NATO,  budú tieto systémy dovtedy, pokiaľ bude naša krajina ohrozovaná ruskými raketami. A či si ich v budúcnosti naša republika kúpi alebo prenajme je vecou slovenskej vlády. Len tak na okraj. Poľsko si 2 batérie systému Patriot kúpilo za 4,75 mld dolárov. Na záver si neodpustím poznámku. Ak by vlády SR pod vedením Smeru/SD, boli za 12 rokov svojho vládnutia mysleli aj na pravidelnú obmenu výzbroje našej armády, žiadny systém S-300, stíhačky, rádiolokátory, vrtuľníky, tanky, obrnené transportéry a podob. pochádzajúce z bývalého ZSSR či Ruska, sme teraz nemuseli riešiť. Stačilo pravidelne po vstupe do NATO túto sovietsku techniku obmieňať vojenskou technikou  z krajín, ktoré sú členmi NATO alebo spolupracujúce s NATO. Takže S -300 nám v tejto chvíli nebude chýbať a Ukrajine v jej boji proti ruským okupantom určite aspoň čiastočne pomôže. Svetu mier a skoré skončenie vojny na Ukrajine praje doko. 



Vojsko | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014