doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Putinova štvorstovka

....29.3.2023 .... za túto dobu sa Rusko, slovami prezidenta Putina, svetu najmenej 5 krát vyhrážalo použitím jadrových zbraní, čo je demokratickým svetom chápané, nielenže ako zastrašovanie, ale aj ako choromyseľné počínanie tejto jadrovej mocnosti ...
Nechce sa veriť, ale k 30.3.2023 už 400 dní trvá absolútne nezmyselná, krutá, dobyvačná, ale aj sebazničujúca vojna Ruska proti Ukrajine. Dá sa napísať, že vlastne od doby Kubánskej krízy (1962), kedy bol svet na pokraji jadrovej vojny, sa nenašiel taký bezohľadný vodca svetovej mocnosti, akým je prezident Putin, ktorý sa od roku 2015 osobne, najmenej 5 krát vyjadril, že Rusko nebude váhať v prípade potreby použiť jadrové zbrane na splnenie svojich cieľov. Začnem marcom 2015, keď po anexii Krymu, na otázku ruského moderátora, či uvedie jadrové  sily do stavu pohotovosti, šéf Kremľa povedal: "Boli sme pripravení to urobiť. Nechceli sme do toho ísť čelom, ale prinútili nás k tomu." (Išlo o reakciu svetových mocností, na anexiu Krymu Ruskom.) Použitím ruských jadrových zbraní prezident Putin následne pohrozil aj vo februári 2022, septembri 2022, decembri 2022 a naposledy v marci 2023. Ako keby nebolo dosť biedy a nešťastia vo svete, ktoré už spôsobil svojim narcistickým a bohorovným jednaním na Ukrajine. Skutočne si neviem predstaviť ako môže niekto na svete takto uvažovať, keď už detí na základných školách sa učia, že ak by došlo, hoci aj nedopatrením,  k jadrovej vojne, nasledoval by, ak nie zánik akéhokoľvek života na Zemi, tak určite by došlo k likvidácii našej civilizácie v takom chápaní ako ju poznáme dnes. Svet by postihla apokalypsa. Pritom prezident Putin sa rád ukazuje, ako pravoslávny kresťan, ale každý kresťan by mal vedieť, že existuje nejakých 10 božích prikázaní a z nich 5. hovorí, že „Nezabiješ“.

O tom, koľko životov má na svedomí prezident Putin tým, že vedie vlastnú vojnu proti Ukrajine, hovoria aj nasledujúce tabuľky.

Vojenské straty Ruska z 26.3.2022


Vojenské straty Ruska z 29.3.2023

 

Pre ilustráciu uvediem len straty živej sily. V roku 2022 ich bolo 16 400, ale o rok neskoršie už približne 10 krát viac – 172 340. Strašné čísla ! A to ide o jeho vlastných občanov. A koľko zabitých Ukrajincov má tiež prezident Putin na svedomí ? Ruské média radi pripomínajú, že ich prezident je vzdelaný právnik, potom by tiež mali vedieť, že Rusko ako stály člen Rady bezpečnosti v OSN, má dohliadať na plnenie Charty OSN a nie ju ignorovať a porušovať. Prezident Putin rád argumentuje, že robí iba to, čo aj USA. Áno, USA urobili niekoľko zlých rozhodnutí, ale dokázali z nich aj vycúvať (Kórea, Vietnam, Irak, Afganistan). Kým ZSSR to dokázal asi iba raz. (Afganistan). No USA urobili aj mnoho správnych rozhodnutí. Napríklad v obrovskom rozsahu pomáhali vojensky aj hospodársky Sovietskemu zväzu v boji proti hitlerovským nacistom, ale napr. dokázali svoje územné požiadavky s bývalým cárskym Ruskom riešiť aj mierovo a nie vojensky. Preto si Aljašku nepodmanili silou, ale diplomaciou a to tak, že ju od Rusov kúpili. Z toho si prezident Putin príklad nezobral, aspoň neviem o tom aby Rusko s Ukrajinou jednalo o získaní Krymu formou kúpnej zmluvy. Prezident Putin rád opakuje, že na Ukrajine boli porušované práva rusky hovoriacich ľudí, a tak ich šiel ruskými vojakmi zachrániť. No na ľudských právach asi 20 000 ukrajinských deti, ktoré Rusko ukradlo ich rodičom, mu už vôbec nezáleží. Pre upresnenie, takto sa správal už Hitler, keď na okupovaných územiach nechal robiť selekciu detí a tie, ktoré vyhovovali jeho árijským zákonom, nechal prevychovať na Nemcov. Na ostatných mu už ale vôbec nezáležalo. Prezident Putin tiež jedných zachraňuje pre ich údajnú jazykovú diskrimináciu, ale druhým sám spôsobuje traumy len preto, lebo chcú ostať Ukrajincami na svojom území. Aká je v tom logika, ak nie fašistická ?

Ak si to zhrnieme, tak zatykač vydaný Medzinárodným trestným súdom na prezidenta Putina,  je s prihliadnutím na všetko to zlo, čo už prezident Putin stačil vykonať, asi tým najmenším možným trestom. A tak, očakávaným logickým krokom, ktorý by viedol k zastaveniu bojov na Ukrajine, nemôže byť nič iné ako stiahnutie všetkých ruských vojsk z územia Ukrajiny a začatie diplomatických rokovaní s Ukrajinou, za účasti svetových mocností. Vždy mi je milšie, ak o mieri, hoci aj roky rokujú diplomati, ako keď sa o mieri rozhoduje vo vojne. Svetu mier a pokojný predveľkonočný  týždeň praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Purtin vraj dal zavrieť vynálezcu rakety Kinžal za vlastizradu
    Podľa mňa, začarovaným kruhom celého ľudstva, už od jeho vzniku je túžba, byť silnejším nad proťajškom. A človek si asi preto vymýšľa zbrane. No každá zbraň si automaticky žiada protizbraň. Nerozmýšľal náhodou tento ruský raketový vedec práve v týchto dimenziách. Veď nejaký iný tzv, "Kinžal" môžu mať vo svojej výzbroji za nejakú dobu, aj iné raketové mocností. A proti ním sa určite zatiaľ Rusi nemajú ako brániť !?!?
    publikované: 18.05.2023 16:31:16 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014