doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Putina už oviali sily pekelné

27.2.2022...za týchto okolností a nevyspytateľnosti ruského prezidenta, neostáva nič iné, iba veriť politickým ubezpečovaniam našich aj svetových politikov, že zo strany prezidenta Ruska, je to iba fabulácia, strašenie, privádzanie ľudí do panického strachu ..

„Nariaďujem ministrovi obrany a náčelníkovi generálneho štábu ruských ozbrojených síl uviesť odstrašujúce sily ruskej armády do zvláštneho režimu bojovej služby,“ povedal prezident Ruskej federácie Putin v televíznom vystúpení dnes (v nedeľu 27.2.2022) o 14,30 hod. Inak povedané, ruský prezident, týmto aktom svojim maršalom a generálom, prikázal uviesť do bojovej pohotovosti nejaký, bližšie nešpecifikovaný, arzenál ruských atómových zbraní hromadného ničenia. Je to hrozná rétorika a preto som to prirovnal k oviatiu silami pekla.

Odcitujem niekoľko reakcii politikov. Citujem: ...Minister obrany Jaroslav Naď dúfa, že Putinovi ani len nenapadne použiť jadrové zbrane (JZ). „Ani len nad tým reálne neuvažujme, lebo to by znamenalo svetový konflikt.“  Rozkaz prezidenta Vladimira Putina uviesť do pohotovosti ruské jadrové sily je neprijateľnou eskaláciou existujúcej vojny na Ukrajine. Americkej stanici CBS to povedala veľvyslankyňa USA pri OSN Linda Thomasová-Greenfieldová. Za nebezpečnú rétoriku a nezodpovedné správanie označil šéf NATO Jens Stoltenberg rozkaz Putina uviesť do stavu pohotovosti ruské jadrové zbrane. Koniec citátov.

Samozrejme, že normálnych ľudí na Slovensku táto skutočnosť desí. Mnohí z nás sú totiž presvedčení, že u ruského prezidenta, ako u špičkového bývalého špióna, sa nikdy nedá zistiť ,kedy svoje vyhrážky myslí vážne a kedy nimi len zahmlieva svoju nemohúcnosť. A tak medzi ľuďmi začne pnutie. Mnohí z nás totiž nemajú ani tušenia, čo by to znamenalo, keby sa táto hrozba zo strany Ruska naplnila. A tak nás  začínajú zaujímať odpovede na úplne prirodzené otázky. Čo máme robiť, ak ich skutočne použije ?  A koho prvého nimi zasiahne ? Kde máme nejaký najbližší protiatómový kryt, aby sme sa tam schovali ? Kto nás o tom poučí? Atď. Správne otázky, ale odpovede sú žiaľ v nedohľadne. Čo sa ale dá, z poznatkov vojenského umenia použiť je fakt, že zbrane hromadného ničenia vo všetkých armádach existujú predovšetkým na odstrašenie protivníka a nie na skutočné použitie. Lebo po ich použití rovnako účinne zničia nielen protivníka, ale aj toho, kto s nimi začal. Takže, prezident Putin zrejme v prvom rade týmto rozkazom, chce vyľakať najmä Ukrajincov a tak dosiahnuť toho, aby sa mu vzdali, lebo asi konvenčným  ruským vojenským silám, už na Ukrajine dochádzajú sily a klesá morálka. Po ďalšie, vojaci poznajú rozdelenie JZ na taktické, operačne taktické, operačné a strategické. Taktické a operačne taktické JZ majú dosah na cieľ niekoľko desiatok kilometrov od dela alebo odpaľovacieho zariadenia.  Operačné JZ  doletia niekoľko stoviek kilometrov. Strategické majú dolet niekoľko tisíc kilometrov. Aj ich zničujúci účinok je rôzny. Najmenší účinok majú JZ s najkratším dosahom a najničivejší zasa tie, čo doletia najďalej. Takže, ak by sa ruskí generáli predsa len rozhodli, aj napriek zdravému rozumu, siahnuť k použitiu JZ, tak by asi ako prvý stupeň zastrašenia použili taktické JZ. Ale je tu veľký predpoklad, že by ich účinkami zasiahli aj vlastné pozemné sily, nielen sily protivníka a to by sa im podľa mňa mohlo nevyplatiť. Lebo strach pred účinkami JZ majú všetci ľudia na svete, a iste k ním patria aj ruskí vojaci. O to viac, že zrejme ani nevedia začo majú vlastne, proti rodným bratom na Ukrajine bojovať a prípadne aj zahynúť.

A tak nám za týchto okolností a nevyspytateľnosti ruského prezidenta, neostáva nič iné, iba veriť politickým ubezpečovaniam našich aj svetových politikov, že zo strany prezidenta Ruska, je to iba fabulácia, strašenie, privádzanie ľudí do panického strachu a podob., a že svoje vyhrážky týkajúce sa JZ nenaplní. Svet bez vojen každému praje doko.

Aktuálne informácie o vojenskej situácii na Ukrajine sú dostupné na web stránke MO SR https://www.mosr.sk/51058-sk/prehlad-informacii-k-ruskemu-utoku-na-ukrajinu/


Vojsko | stály odkaz

Komentáre

  1. Pre tých čitateľov blogu, ktorí nevedia nájsť spoľahlivé informácie
    o vojenskej situácii na Ukrajine, odporúčam čítať web stránku MO SR https://www.mosr.sk/51059-sk/aktualna-vojenska-situacia-na-ukrajine/
    publikované: 28.02.2022 11:15:45 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Medzinárodný súdny dvor v Haagu potvrdil, že 7. a 8. marca a 8. sa bude konať pojednávanie o vojne na Ukrajine.
    Список осужденных военных преступников (Zoznam odsúdených vojnových zločincov) https://ru.wikiazpedia.com/151130-list-of-war-criminals-TLOBJL Budú medzi nimi aj Rusi, zodpovední za vojnu na Ukrajine ?

    publikované: 01.03.2022 20:29:57 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014