doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Popolcové znehybnenie Slovenska - obete COVID - 19 si treba uctiť

...od začiatku pandémie je to už viac ako 6 000 obetí. Toľko má napr. aj mestečko Gelnica, Žarnovica, Turčianske Teplice, Nemšová, Lipany atď. Už len predstava o tom, že jedno z nich, akože COVID-19 vygumoval z mapy je šialená... navrhujem postaviť na pamiatku všetkých obetí COVID-19 na Slovensku pamätník, najlepšie do záhrady úradu vlády, aby ho všetci kompetentní, mali stále na očiach.

Je to tragédia. Slovensko denne nenávratne prichádza o viac ako 100 svojich obyvateľov. Každý z nich mal nejakú rodinu, ktorá je s takouto stratou, nútená voľajako sa vyrovnať. A nie sú to iba seniori, čo odišli, za necelý rok na COVID-19, z tohto sveta. Celkom od začiatku pandémie je to už viac ako 6 000 ľudí. Toľko má napr. aj mestečko Gelnica, Žarnovica, Turčianske Teplice, Nemšová, Lipany atď. Už len predstava o tom, že jedno z nich, akože COVID-19 vygumoval z mapy je šialená. Ale je to fakt. Iný príklad je z obdobia 2. svetovej vojny. V šiestich masových a v 278 individuálnych hroboch je na bratislavskom Slavíne pochovaných 6 845 vojakov Červenej armády, ktorí v Druhej svetovej vojne padli počas bojov o Bratislavu. Myslím si, že je potrebné poukázať na fenomén vysokej úmrtnosti na COVID-19 aj takým spôsobom. Inak sa naši politici a niektorí spoluobčania, asi ani nedokážu vzchopiť a rozumne problém riešiť.

Smutné je aj to, že poslanci NR SR riešia všetko možné aj nemožné, ale aby predseda NR SR, zvolal mimoriadne zasadanie parlamentu, kde by poslanci vypočuli vládu, a pokúsili sa zistiť,  prečo je takáto hrozná situácia na Slovensku, a čo vláda mieni riešiť ďalej, to ho ešte nenapadlo. Kedy sa chcú prebrať ? Je nutné zistiť, či táto vláda ešte vôbec vie čo treba robiť, alebo je už úplne v koncoch, a potom je nutné žiadať o pomoc medzinárodné spoločenstvá. Nie je to hanba. Hanba je nepriznať si bezmocnosť a tváriť sa, že sme zjedli všetku múdrosť sveta.

Áno, pandémie ľudstvo postihujú už od jeho stvorenia, a preto sa ich ľudia boja, lebo vedia aké môžu byť ich následky zničujúce. A ak nad nimi ľudstvo zvíťazilo, na znak radosti, vďaky a pokory, stavali takzvané mórové stĺpy. Myslím si, že aj táto pandémia si niečo podobné vyžiada. Ak už pre nič iné, tak aspoň preto, aby všetci, čo chcú ísť do politiky mali pred očami memento ako to môže dopadnúť, ak si svoju prácu nebudú robiť zodpovedne. Takýto centrálny mórový stĺp, na pamiatku všetkých obetí COVID-19 na Slovensku, by mal byť postavený v záhrade úradu vlády, aby ho všetci kompetentní, mali stále na očiach. Tiež by sa to mohlo chápať aj tak, že tých viac ako 6 000 mŕtvych je mementom, a priveľkou obeťou občanov SR, za záchranu  našej ekonomiky, v čase 2. vlny pandémie.

A prečo som do titulku dal takýto nadpis ? Zajtra je Popolcová streda, kresťania na celom svete začínajú pôstne obdobie pred veľkonočnými sviatkami. Bolo pri preto priamo žiadúce, keby nielen formálne, ale aj skutočne,  sa celé Slovensko, aspoň na 10 až 14 dní úplne uzavrelo a pristúpilo na tvrdý lockdown.  Lepšie riešenie už asi v momentálnej situácii ani neexistuje. A či treba meniť zloženie vlády ?  Zrejme sa bez toho, už tiež nedá zaobísť. Ľudia totiž terajšej vláde, už prestali veriť ! Skutočne nestačí iba denne vyhlasovať, a to už skoro rok od volieb, že terajšia vláda to má ťažké, lebo prišla po vláde, ktorá všetko rozkradla. Treba sa skoncentrovať, vyhrnúť rukávy, zaťať zuby a skutočne začať slúžiť občanom a nie sebe. Príjemný deň praje doko.


Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

  1. Na Slovensku až 17.7.2021 oficiálne, iniciatíva za postavenie centrálneho
    pamätníka všetkým obetiam COVID - 19, navrhla postaviť pamätník v Bratislave.
    publikované: 20.07.2021 14:53:51 | autor: doko (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014