doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pani Radičová – žena, ktorá chce byť prvá vo všetkom ?

...Niekedy k tomu, aby človek pochopil, že už sa stal takým, akým predtým nikdy nechcel byť a proti čomu celý svoj život bojoval, nestačí iba zrkadlo, ale je nevyhnutné aj nezávisle „drgnutie“ z okolia.

Našiel som si trocha času a zalistoval som si na internete, aby som hľadal podklady na takéto „drgnutie“ do osoby, ktorej som veľmi fandil  vtedy,  keď sa usilovala o post prezidenta SR. Dokonca som na túto tému napísal aj podporný blog.   Chcem si totiž utvoriť   taký,  viac menej orientačný prehľad  o tom,  prečo niektorí občania nášho štátu ešte stále bezhlavo  obdivujú alebo iní zasa  pre zmenu úplne  zatracujú, pani Radičovú.  Miesto toho,  aby sa na ňu už  začali dívať triezvo  ako na každého  iného človeka, ktorý pri hľadaní cesty za svojimi ideálmi zablúdil a nevie nájsť tu správnu cestu.

A tak  som sa z internetových zdrojov dozvedel, že  pani Radičová   je skutočne veľmi ambiciózna žena, ktorá sa len málo kedy v živote uspokojila  s tým,  aby v tom do čoho sa pustí,   nebola vždy prvá.  Tak napríklad:

2005 - vymenovaná za prvú profesorku sociológie v dejinách SR;

2005 – vymenovaná za prvú riaditeľku Sociologického ústavu Slovenskej akadémie vied, v dejinách SR;

2009 -  ako prvá žena v dejinách SR v  prezidentských voľbách   postúpila do druhého kola; a takmer sa stala prvou prezidentkou SR;

2009 -  vzdala sa poslaneckého mandátu po tom, ako vyšlo najavo, že ako prvá žena v dejinách nášho parlamentu neoprávnene hlasovala za poslankyňu SDKÚ-DS;

2010 -  ako prvú ženu v dejinách Slovenska ju prezident SR  vymenoval za  predsedníčku vlády;

2010 – ako predsedníčka vlády sa prvýkrát v dejinách SR  postarala o to, že  šéfom poradcov premiéra   sa stal kňaz;

2011 – jej vláda  ako prvá vláda v dejinách SR  stratila dôveru parlamentu a padla zásluhou  vlastnej  koaličnej  strany;

2011 -  prezident SR ju ako prvú ženu v dejinách SR poveril riadením ministerstva obrany.

 

Viac prvenstiev   som už ani nehľadal, hoci by sa určite našli.  Na to aby som začal uvažovať o tom,  či sú jej tieto prvenstvá na prospech alebo na škodu, mi stačili  aj tie, ktoré som vyššie uviedol. Nemôžem si pomôcť ale mne to vychádza tak, že tieto jej prvenstvá síce svedčia o jej  odborných kvalitách, ale žiaľ aj o prehnaných,    veľmi vysokých osobných snahách, za každú cenu  byť na vysokých miestach, kde  ale  vydrží iba chvíľu a potom uteká pred čímsi,  či za niečím  ďalej a ďalej.

A tak sa veľmi skoro môže stať aj to, že ju dostihne ďalšie nelichotivé prvenstvo totiž,  že ako prvá žena v SR, vyhlási núdzový stav a to len preto, že  chce prekaziť slobodnej voľbe  asi 2 000 lekárov, ktorí  chcú odísť  z práce,  lebo im štát málo platí.  A pritom dosiahne akurát to, že situáciu vôbec nevyrieši  ba naopak, Slovensko ešte viac zadlží, lebo ak tento spor lekári poženú až pred súd do Štrasburgu,   je veľmi veľká pravdepodobnosť, že ho skutočne aj vyhrajú a potom im štát  bude musieť zaplatiť možno viac,  než by im dal teraz k platom.  Ak ju za tento čin u nás bude aj niekto obdivovať,  ja to určite nebudem. Ak totiž sama nevie,  čo núdzový stav prinesie,  a to asi na Slovensku nevie s určitosťou povedať nikto, potom by sa v naháňaní svojich pomyselných či skutočných prvenstiev už mala zastaviť. Ak chce aby si svoju doterajšiu reputáciu  nepokazila úplne a nenávratne nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Pekný večer praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Pozor, vláda sa nám zbláznila !
    Ako inak nazvať konanie spolku ľudí, ktorí vyhlásia od 29.11.2011 núdzový stav a pritom doteraz ich rozhodnutie nebolo publikované v zbierke zákonov. Takýto nudzový stav nesmie byť predsa platný, pokiaľ nebude zverejnený zákonnou formou!
    publikované: 29.11.2011 08:43:49 | autor: neutral (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Link na dokument o vyhlásení núdzového stavu
    publikované: 29.11.2011 09:15:26 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Tak sa zdá
    že sa môže naplniť porekadlo:"Kto vysoko rúbe-nízko padne."
    publikované: 29.11.2011 10:14:57 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. To mi pripomína
    Máriu Teréziu, tá tiež drží niekoľko prvenstiev... akurát že tie boli skôr na zlepšenie života v uhorsku, čiže trošku opačným smerom :D
    publikované: 29.11.2011 10:44:08 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. cojaviem,
    mne sa zdalo,ze s nudzovym stavom prisiel prvy prezident,az nasledne som zaznamenala,ze s nim operuje premierka.skor by ma zaujimalo,ci bola vobec postavena pred inu moznost volby,alebo ju do toho tak natlacili,ze inu nemala...
    publikované: 29.11.2011 11:49:11 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. bonnie :)
    - že ona bola do niečoho natlačená?....
    - veď dokázali presvedčiť prezidenta o zmena ústavy(a narýchlo!),len aby mohli byť do volieb pri moci...!
    publikované: 29.11.2011 12:57:12 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Bonnie vždy existuje viac možností
    v tomto prípade možno mala vláda dodržať v prvom rade Zákonník práce, lebo stále ide len o pracovnoprávny vzťah, a tento spor bolo treba riešiť súdnou cestou, napríklad tak, že vláda mala súd požiadať o predbežné opatrenie a v ňom sa domáhať pozastavenia účinnosti výpovedi lekárov. A to neurobila.
    publikované: 29.11.2011 13:00:41 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Iviak
    - Mária Terézia ...- to bola osobnosť !
    publikované: 29.11.2011 13:03:42 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Radičovej osúdová hrúbka - vydala uznesenie o núdzovom stave bez akéhokoľvek podpisu
    a to sa nesmie stať nikomu, lebo také uznesenie nie je platné a Radičová by preto mala sama požiadať o zbavenie poverenia na výkon funkcie predsedníčky vlády. Je to oberst blamáž. Presvedčte sa sami na :
    http://www.zbierka.sk/zz/predpisy/default.aspx?PredpisID=210540&FileName=zz2011-00421-0210540&Rocnik=2011
    publikované: 29.11.2011 13:27:31 | autor: pozorný (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. vf,
    pripustam,ze sa mozem mylit,ale mne sa ti furt volajak nezda,ze by sa mnohe z tych kravin,co prezentuje,nakotili zrovna v jej hlave...
    jak si vas tu citam,hovorim si,mein gott,my to ale vedieme:-(... a nemyslim konkretne nas,ale tych nad nami...a bude horsie,pride fico,to uz si asi nebudem hovorit "mein gott",ale "fuck" ...
    publikované: 29.11.2011 19:22:08 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  11. bonnie
    - bola nádej!-prezident chcel vyhlásiť úradnícku vládu do predčasných volieb ( v Taliansku tak urobili až do riadnych volieb v r.2013 !)a nebolo by toľko politizovania,ale robili by si svoju prácu.
    - ale na Slovensku kdeže!- radšej zmenia Ústavu,vyhlásia núdzový stav a pani Radičová zoberie aj dve funkcie vo vláde !...- to je poriadna koncentrácia moci !!!
    publikované: 30.11.2011 07:31:16 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Pani ministerka obrany nevadí Vám, ako predsedníčke vlády, že ministrom obrany je stále ešte p.Galko ?
    Neveríte tak si prosím kliknite na http://www.mosr.sk/22/minister-obrany-slovenskej-republiky.php?mnu=21
    a zistítte si kto sa z Vás smeje. Tak kto je na Slovensku vlastne tým ministrom obrany? Skutočne Vám to nevadí, že to čo urobíte tak to nikdy neurobíte dôkladne pani Radičová?
    publikované: 30.11.2011 08:05:39 | autor: Jozef (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014