doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pani prezidentku čaká veľmi ťažký politický život

... Nik nie je taký bezvýznamný a občiansky zanedbateľný, aby mohol byť na svojich právach či slobodách ukrátený...

Ako mnohí občania SR tak aj ja, som spolu s manželkou, sledoval televízny prenos z inaugurácie prvej prezidentky SR. Odosobním sa od kvality moderátorov a chcem sa držať len faktov.

1. Predseda NR SR, ktorý zodpovedal za slávnostnú schôdzu NR SR to akosi podcenil. Nemusím byť odborníkom na protokol, ale ak si pozvem hostí tak sa o nich primerane postarám. Nie je predsa možné, aby dvoch najvýznamnejších z hostí, vítali pred vchodom do budovy „sekretárky“ NR SR a nie samotný predseda NR SR. A tak sa stalo, že prezident SR prišiel do budovy skôr, ako predseda NR SR. Nie je to len chyba protokolu, ale aj prejav arogancie predsedu NR SR.

2. Zasa predseda NR SR. Otvoril schôdzu NR SR, ale asi zabudol hodinky. Jeho prejav bol dlhý, nemiestny ale predovšetkým vyrobil  ním jeho dĺžkou, spochybnenie samotnej inaugurácie. Totiž v ústave sa jednoznačne píše, že prezident skladá sľub na poludnie. Pani prezidentka ho ale nemohla začať skladať v stanovenú dobu, lebo predseda NR SR „nemal“ presné hodinky. A tak SR mala od 12.00 hod do 12.07 hod. 15.6.2019 stav, kedy sme boli bez prezidenta. Podľa mňa konanie predsedu NR SR nech bolo zapríčinené  neznalosťou, chybou protokolu alebo zlyhaním „ľudského“ faktora sa koniec koncom  zasa prejavilo ako arogancia moci a absolútna neúcta k zákonom tejto republiky.

3. Každý na Slovensku vie, že máme horúčavy, a tak akosi nechápem, že vojakov čestnej stráže nechali ich nadriadení zbytočne čakať na príchod prezidentky pred budovou v pozore a so zbraňou v rukách asi 10 minút. A ich osvieženie tiež nemalo chybu. Vodou ich ponúkal iný vojak, ktorý mal k tomu účelu jednu plastovú fľašu a jeden, podotýkam jeden plastový pohár, z ktorého pili všetci po vode túžiaci vojaci čestnej stráže.  

Ešte že,  tieto a ďalšie faux pas, ako napr. odmietnutie účasti na inaugurácii zo stany predsedu Smeru-SD, ktorý svojim postojom úplne ignoroval viac ako 1 milión voličov, občanov SR, ktorí prezidentku volili - vyvážil prvý prejav slovenskej prezidentky. Boli v ňom na slovenské pomery veľmi neslýchané vety. Napríklad: ...“Neprišla som vládnuť ale slúžiť všetkým občanom, ktorí chcú žiť v právnom štáte. Chcem byť hlasom tých, ktorých nie je počuť. Nik nie je taký bezvýznamný a občiansky zanedbateľný, aby mohol byť na svojich právach či slobodách ukrátený. Ale malo by to tiež znamenať, že nik nie je ani taký dôležitý a vplyvný, aby stál nad zákonom...“

Verím, že jej prejav si ako povinné čítanie preštuduje každý poslanec NR SR. Každý z nich sa v ňom nájde. A keďže vieme, že naši poslanci (okrem malých výnimiek) majú veľmi ďaleko k hodnotám, ktoré v prejave prezentovala pani prezidentka, treba čakať, že budú okolo seba „kopať“ a mútiť vodu v snahe znemožniť jej realizovať zmeny slovenskej politickej klímy. Preto mám veľké obavy, že pani prezidentku pri našich politikoch, čaká veľmi ťažký politický život. Držme jej palce, až do posledného dňa, práve začínajúceho jej 5 ročného prezidentského mandátu. Verme, že bude úspešná. Pekný víkend všetkým praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Kedy vlastne skončí obdobie prezidentovania pani Čaputovej ?
    Pán Andrej Danko svojou neúctou k zákonom spôsobil, že 15. 6. 2024 uplynie pani prezidentke 5 ročné obdobie vo funkcii o 12,07 hod alebo bude treba meniť ústavu a skrátiť jej obdobie prezidentovania do 12,00 hod.
    publikované: 16.06.2019 08:20:23 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014