doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pán premiér Ódor, ďakujem Vám

.. ak by nedajbože, bola SR niekým vojensky napadnutá, to by páni poslanci NRSR tiež neotvorili mimoriadnu schôdzu ? ... veď na Slovensku je stále krízový stav a je vyhlásená mimoriadna situácia !!!

Veľmi trefne ohodnotil poslancov NR SR síce nezvolený, ale prezidentkou vymenovaný predseda vlády SR pán Ódor. Citujem z médií:  ...Premiér po zablokovaní otvorenia schôdze priznal, že sa mu niekedy ťažko vyjadruje”. “Výsledok zápasu je 3:0. Poslanci proti občanom 3:0,” ozrejmil Ódor. “Každý deň počúvame na desiatich - dvadsiatich tlačovkách, čo všetko by mala vláda urobiť, aby sa tu žilo lepšie,” podotkol a kritizoval tých poslancov, ktorým sa “nechce ani diskutovať”. Nechcel deliť poslancov na tých, ktorým na občanoch záleží a tých, ktorí si robia kampaň. No ako premiér vidí parlament ako jednu inštitúciu a tlmočil, aký signál dnes vyslali občanom. “Vážení pediatri, kašleme na vás, neotravujte tu sme vo volebnej kampani,” upozornil. Druhý odkaz, ktorý premiér tlmočil sa týkal neotvorenia schôdze k zmene Trestného zákona. “Vážení občania, prečo vám prekáža že psychopati behajú po uliciach a sú schopní vraždiť,” dodal. “Myslíte si občania, že my chceme riešiť migračnú krízu? Prečo by sme to chceli riešiť, my ich tu chceme pred voľbami,” skonštatoval. Podľa neho je smutným faktom, že občania sú na poslednom mieste záujmu parlamentu. ”Chceli sme to najlepšie, ale dopadlo to ako vždy,” spresnil. “Môžeme dať návrh na skrátené legislatívne konanie a odovzdať ho parlamentu. No poslanci nie sú ochotní ani rokovať, do roboty sa im nechce chodiť,” uzavrel premiér. Koniec citátov.

Teraz stručný výňatok z ústavy SR a ostatných zákonov. Citujem: ....“ „Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života.“. Za hlasovanie v Národnej rade Slovenskej republiky alebo v jej výboroch nemožno poslanca stíhať, a to ani po zániku jeho mandátu. Národná rada Slovenskej republiky je schopná uznášať sa, ak je prítomná nadpolovičná väčšina všetkých jej poslancov. Do pôsobnosti Národnej rady Slovenskej republiky patrí najmä: rokovať o základných otázkach vnútornej, medzinárodnej, hospodárskej, sociálnej a inej politiky; uznášať sa o vypovedaní vojny, ak je Slovenská republika napadnutá alebo ak to vyplýva zo záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu,; vysloviť súhlas na vyslanie ozbrojených síl mimo územia Slovenskej republiky; vysloviť súhlas s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl na území Slovenskej republiky. Poslanec je povinný pri výkone svojej funkcie správať sa v súlade so zásadami slušného správania a dobrých mravov a dodržiavať ústavu, zákony a Etický kódex poslanca, ktorý môže schváliť národná rada uznesením. Poslanec je povinný zúčastňovať sa na schôdzach národnej rady a jej výborov, do ktorých bol zvolený. Je povinný zúčastňovať sa aj na činnostiach, ktoré patria do ich pôsobnosti, ktoré mu národná rada alebo výbor určil alebo ktorými ho poveril. Národná rada je schopná uznášať sa, ak je na schôdzi prítomná nadpolovičná väčšina všetkých jej poslancov; prítomnosť poslancov sa zisťuje prostredníctvom technického zariadenia v rokovacej sále. Ak sa napríklad z technických dôvodov nemôže použiť hlasovacie zariadenie, hlasujú poslanci zdvihnutím ruky....“  Koniec citátov.

Takže čo na záver ?  Nie je pravda, žeby mali poslanci niekde napísané, že ak sú v zasadacej sále, nemusia sa pri otvorení schôdze prezentovať. Naopak, poslanec je povinný zúčastňovať sa na schôdzach. Ale ak sa neprezentuje, tak ako sa potom na schôdzi zúčastňuje ?  Čiže, tento ich krok je jednoznačne porušením  ich poslaneckého sľubu a neplnením si poslaneckých povinností. Takže, predseda NR SR by mal jednoznačne konať a proti týmto poslancom  aj disciplinárne zakročiť. Naviac, akosi všetci poslanci zabúdajú, že na Slovensku je stále vyhlásená mimoriadna situácia. Inak povedané, na Slovensku máme krízovú situáciu mimo času vojny a vojnového stavu, čo je podľa zákona o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu, charakterizované ako obdobie, počas ktorého je bezprostredne ohrozená alebo narušená bezpečnosť štátu. Podľa toho by sa mali poslanci NR SR aj správať !!! Treba im to pripomenúť aj tak, že ich jednoducho nebudeme v septembri 2023 znova voliť !!! Svetu mier a príjemný víkend praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Kaliňak vs Matovič = 0
    Zinscenovaný zápas v slovenskom politickom bahne, by mal prebrať každého voliča a výsledkom pri parlamentných voľbách, by mala byť úplná ignorancia, nielen spomenutých politikov, ale aj strán, ktoré reprezentujú.
    publikované: 13.09.2023 15:41:15 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Neviem, prečo by som mal ďakovať, veď má pekný plat!
    Som prostý, hádam, nie ešte celkom sprostý občan. Daňový poplatník a predovšetkým všímavý bývalý ozbrojenec. Politika mi nie je cudzia, veď som ju študoval. A čo dnes vidím?
    Politickí mudrlanti neustále zneužívajú vlnu ochrany štátnosti . Vymýšľajú právne normy / aj napríklad Ústavným súdom pozastavená platnosť protiústavného zákona o odobratí.../ A čuduj sa prostý človiečik. Príšelci , z ktovie odkiaľ / a tu jasne dávam do pozornosti pod vedením prezidentky, predsedu vlády a súčasne ministra vnútra / sa nič nedeje. Deje sa. Aj tu v Trenčíne pri stavidlách sú skupinky ,,mierumilovných,, , čierne opálených cudzích ľudí. Toto je moja domovina, a tak ma život a spoločnosť naučila - brániť svoju vlasť. A pozriem na televíziu, počúvam rozhlas, čítam noviny. Slovensko sa stalo ,,koridorom,, kto vie koho. Polícia nefunguje / mám to aj písomne/ armáda dtto. Pýtam sa , kto tu má vlastne brániť a vlastne čo? Idem sa radšej opiť , teda nie alkoholom. Iba si znovu dočerpám vedomosti a uvidíme. Som rád, že moje vedomosti ma nenechali byť hlúpym pozorovateľom dejín Slovenska.
    publikované: 17.09.2023 16:20:48 | autor: Ivan Čaniga (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014