doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Otcovia, prejdime na druhý breh - privítajme pápeža zaočkovaní.

....Stále máme mimoriadnu situáciu, takže dostať sa natrvalo z kovidového brehu, na druhý breh je pre každého z nás, zatiaľ iba túžbou...v dobrej viere navrhujem, že predovšetkým my, všetci kresťania, ktorým to zdravie dovolí, sa dajú do doby návštevy svätého otca, zaočkovať protikovidovou vakcínou...

Dnešná júnová nedeľa (20.6.2021) je tak trocha osobitá. Máme deň otcov, horúce letné počasie, plné kúpaliská, rozbiehajúce sa dovolenky a čo nevidieť už začnú prázdniny. Zdá sa že, pandémia je akože na ústupe, ale skutočný aj pomyselný bezkovidový životný breh, je pre nás mnohých, ešte v hmle. Stále totiž máme mimoriadnu situáciu, takže dostať sa natrvalo z kovidového brehu, na druhý breh, kde už kovid  nebude hrozbou, je pre každého z nás, zatiaľ iba túžbou. Nádej ale existuje. Druhý breh, kde už nebude hroziť kovidové nebezpečenstvo, sa totiž, podľa odborníkov, dá  dosiahnuť bezpečne aj vtedy, keď biblicky povedané, okolo nášho člna, síce bude zúriť vlnobitie a vystrájať búrka, no my budeme v rukách skúseného a zodpovedného lodivoda. Tými lodivodmi myslím predovšetkým otcov každej rodiny, ale stranou nesmú zostať ani všetky pozemské autority, ktoré by nám mali vytvoriť také podmienky pre  plavbu, aby sme spoločnými silami naše kovidové more, bezpečne prekonali.

K týmto myšlienkam ma inšpirujú predovšetkým dva faktory. Jedným z nich je to, že takmer všetci na Slovensku, už máme možnosť dať sa proti ochoreniu Covid – 19 zaočkovať účinnou vakcínou. Žiaľ záujem občanov o túto službu je neadekvátny potrebe. Druhým faktom je síce ešte neoficiálna, ale verejnosti už známa informácia, že na návštevu Slovenska, má v polovici septembra 2021, prísť svätý otec, pápež František. Samozrejme, že je to pre katolícke Slovensko pocta, ale zároveň aj výzva ako sa za návštevu, pápežovi poďakovať. Tým nemám na myslí žiadne ohurujúce dary politikov, ale skôr niečo, čo prinesie úžitok nielen obdarovanému, ale aj nám, darujúcim. A tak v dobrej viere navrhujem, aby týmto darom, bol zdravotnícky úkon. A to taký, že predovšetkým my, všetci kresťania, ktorým to zdravie dovolí, (no pokojne by sa mohli pridať aj  ostatní občania Slovenska), sa dajú do doby návštevy svätého otca, zaočkovať protikovidovou vakcínou. Je síce známe, že pri každej z nich, existuje pomyselné búrkové vlnobitie, v podobe malého percenta hrozby vedľajších účinkov. Ale verme našim lodivodom – otcom rodín, otcom duchovným ale aj svetským autoritám, že spoločnými silami, bezpečne priplávame na náš pomyselný druhý breh, kde už nebude hrozbou ochorenie Covid – 19.  

A čo na záver ? Nestojí to za pokus ? Veď týmto svojim darom – by sme okrem vyššie uvedeného, v praktickom živote ukázali, aj to ako by mohlo v našich slovenských podmienkach vyzerať známe biblické  „Miluj svojho blížneho ako seba samého“. Pokojnú a príjemnú nedeľu všetkým praje doko.

 


Religiozita | stály odkaz

Komentáre

  1. Minister zdravotníctva 20.7.2021 oznámil, že hromadné podujatia spojené s pápežskou návštevou
    nebudú prístupné nezaočkovaným. Tiež číta tento blog ?
    publikované: 20.07.2021 14:38:10 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014