doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Opitý šofér narazil do bytovky

2.1.2023...Dnes mali šťastie tie stovky žiakov, čo v iný školský deň, po tomto chodníku kráčajú do blízkej strednej školy, ale aj obyvatelia sídliska, ktorí sa po tomto chodníku ponáhľajú na zástavky MHD, ale aj vodiči, ktorí tade jazdia...

Správa z web stránky polície.   ....“  46-ročný vodič, ktorý sa plne nevenoval vedeniu auta, nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho narazil autom do fasády a pivničného okna bytovky na ulici Pavla Horova v Prešove. V tomto prípade bol výsledok dychovej skúšky viac ako 1 promile! Vodičovi bola obmedzená osobná sloboda a putoval do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ vzniesol obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky...“ Toľko správa.

A ako to bolo v skutočnosti ? Ráno  2.1.2023 niečo po pol siedmej, nás zobudila zavíjajúca siréna hasičov.  Pozrel som sa z okna, aby som zistil, kam prvé menšie hasičské auto smeruje, lebo som mal taký pocit, že horí niekde pri našom bytovom dome. Oheň ani dym som nezaregistroval, no za pár krátkych minút takmer minulo odbočku na inkriminovanú ulicu, tiež zavíjajúce, veľké hasičské auto s výsuvnou plošinou. Za ním v krátkom slede sa niečo podobné stalo tretiemu menšiemu zasahujúcemu autu. No a nakoniec sa za zvuku sirény objavilo auto záchranky. Keďže bola tma a nášho paneláka sa zásah chvalabohu netýkal, uspokojil som sa a to aj preto, že sirény prestali zavíjať a dym ani oheň sa nikde v blízkosti neukázal. Povedal som si, že zrejme sa niečo prihodilo na blízkom zimnom štadióne. Asi po 15 minútach sa síce zasa ozval zvuk sirény, ale to cez križovatku prechádzala záchranka. Nič viac nič menej. A príčinu týchto manévrov už poznáte z úvodu blogu. Keďže, ako sa hovorí, miesto činu bolo pri susediacom paneláku, tak som tam v rámci odpoludňajšej prechádzky šiel urobiť pár fotiek. Ráno teda opitý vodič preletel cez chodník, zlomil jeden strom a zastavil ho až múr bytového domu. Nie som policajt, ale tento vodič tam určite nedodržal prikázanú 40 - ku.



Je to veľmi nebezpečné miesto. Lebo už v roku 2017, pár metrov od dnešnej nehody, narazil do vchodového prístreška, toho istého bytového domu a zdemoloval jeho pravú časť iný, zrejme tiež pripitý vodič.

Dnes mali šťastie tie stovky žiakov, čo v iný školský deň, v čase nehody, po tomto chodníku kráčajú do blízkej strednej školy, ale aj obyvatelia sídliska, ktorí sa po tomto chodníku ponáhľajú na zástavky MHD, ale aj vodiči, ktorí tade jazdia. Podľa mňa, už dávno tam mal byť, pred priechodom pre chodcov, nainštalovaný na vedľajšej ulici retardér.  No zrejme príslušný, dopravný inšpektorát má iný názor. Pre istotu pripomínam, že ide o križovatku ulíc Pavla Horova a Ľudmily Podjavorinskej na sídlisku Sekčov v Prešove. Svetu mier. A šťastný nový rok 2023 praje doko.


Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014