doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Okupácia Ukrajiny Ruskom. Čo ak niekomu, úplne prasknú nervy?

27.4.2022 . 63. deň. Čo keď si Ukrajinci povedia, že už toho utrpenia a bolesti majú dosť, veď Rusko ako agresor napadlo ich územie a nie naopak, a začnú agresorovi vracať požičané ?

Niekoľko citácií zo správ... „ Lavrov k možnému riziku tretej svetovej vojny povedal: "Nebezpečenstvo je reálne, nemožno ho podceňovať. ..Ruské ministerstvo obrany poprelo tvrdenie Washingtonu, že sa Rusko chystá použiť na Ukrajine taktické jadrové zbrane....Použitie chemických zbraní Ruskom na Ukrajine by mohlo NATO primäť, aby prehodnotilo svoje rozhodnutie nezasahovať vojensky do konfliktu, uviedol poľský prezident ....Ukrajinské jednotky momentálne bojujú v troch smeroch, aby zabránili ruským silám ovládnuť celú Doneckú a Luhanskú oblasť....ruské sily sú posilňované a zásobované zo základní v Rusku....Sériu výbuchov bolo počuť v ruskom meste Belgorod, ktoré sa nachádza neďaleko hraníc s Ukrajinou. Ich pôvod nie je známy, uviedol gubernátor... Ministerstvo Podnesterskej republiky – Moskvou podporovaného separatistického regiónu Moldavska hraničiaceho s Ukrajinou – informovalo o incidentoch v okolí obce Cobasna, v ktorej blízkosti sa nachádza veľký sklad zbraní a munície ruskej armády, keď v noci na stredu bol pozorovaný prelet niekoľkých dronov, ktoré odštartovali z územia Ukrajiny. ... americké médiá s odkazom na spravodajské zdroje hovoria o tom, že Putin chce na Ukrajine zvíťaziť do začiatku mája. Tak, aby 9. máj 2022, mohol byť aj dňom oslavy triumfu nad Ukrajinou.....ruské noviny Pravda napísali, že medzi personálom Ozbrojených síl Ruskej federácie prebieha propagandistická kampaň, ktorej cieľom je presadiť myšlienku, že vojna sa musí skončiť do 9. mája 2022.Čomu ale máme veriť, ak sami vidíte protirečenia v citáciách. Ak totiž Rusi na jednej strane tvrdia, že jadrové zbrane na Ukrajine nepoužijú, prečo ich minister zahraničia tvrdí, že riziko tretej svetovej vojny je reálne ?  To chcú použiť chemické zbrane ?  Lebo, ak by ich Rusi na Ukrajine skutočne použili, na strane NATO existujú názory, že v tom prípade by asi vojská NATO zasiahli do vojny. A čo keď Rusi skutočne nedosiahnu Putinom vytýčené ciele do 9. mája 2022, a budú evidentne prehrávať, nepoužijú aj ZHN ? Tie tajomné výbuchy mimo ukrajinského územia spôsobili Ukrajinci alebo si ich naaranžovali sami Rusi aby mali dôvod na odvetu ? Ako dlho ešte Ukrajina vydrží trpieť bez toho, aby sa nepokúsila o odvetné protiúdery na územie Ruska ?  

Totiž, história pozná ako sa bojujúce strany správali v čase trvania druhej svetovej vojny. Napr. v brániacom sa ZSSR už 26.7.1941 admirál Kuznecov, prišiel za Stalinom s návrhom, na bombardovanie hlavného mesta Nemecka. Stalinovi sa myšlienka páčila, lebo mohla mať psychologický dopad. Bolo potrebné dokázať, že sovietske letectvo nebolo zničené, ako vytruboval Goebbels, ale naopak, že bolo schopné odpovedať na úder, úderom. Nálety na Berlín sa stali skutočnosťou už v roku 1941. Išlo o 10 náletov za účasti asi 90 bombardérov, pričom bolo zhodených 311 bômb. Bombardovanie sa skončilo 5. septembra 1941. Ale odvetu Nemcom prichystali aj Briti. Nemecko v lete 1940 totiž začalo bombardovať britské mestá s cieľom vyhladiť jeho obyvateľov. Briti to vydržali do roku 1942, kedy sa rozhodli Nemcom bombardovanie vrátiť. Stalo sa to v noci z 28.3. na 29.3. 1942 a cieľom  prvého náletu sa stalo nemecké mesto Lübeck. A čo sa dá v týchto prípadoch považovať za spoločný postup ? To, že brániace sa štáty bombardovali agresora na jeho území už krátko po začatí agresie, s cieľom donútiť ho ku skorej kapitulácii. Čo keď si Ukrajinci povedia, že už toho utrpenia a bolesti majú dosť, veď Rusko ako agresor napadlo ich územie a nie naopak, a začnú agresorovi vracať požičané, tak ako to vtedajší ZSSR a Briti urobili v druhej svetovej vojne ? A preto sa pýtam. Môžeme ešte veriť politikom ?  Ak áno, tak dokedy, veď aj my už máme tejto nezmyselnej vojny plné zuby ? Pritom najjednoduchšie riešenie existuje už od 24.2.2022. Tým je okamžité skončenie vojny. Rozhodnutie je ale v rukách prezidenta Putina a ten sa k tomu stále akosi nemá, čo ale  zhoršuje nielen jeho osobnú reputáciu, ale môže spôsobiť aj jeho potupný odchod z funkcie. Svetu prajem mier. Doko.


Vojsko | stály odkaz

Komentáre

  1. Rusi konečne našli nástupcu Putina
    Krymský mních oznámil 28.4.2022 meno budúceho prezidenta Ruska „Na základe imperiálnej myšlienky bude Natália Vladimírovna Poklonská schopná zjednotiť ruských a pravoslávnych Ukrajincov, ktorí sú teraz ponorení do démonického pokušenia,“ predpovedal mních. „Táto žena bude treťou slávnou vládkyňou našej spoločnej vlasti, na rovnakej úrovni ako cisárovná Alžbeta Petrovna a Katarína II., ktoré okolo seba zhromaždili veľkých mužov a pozdvihli Rusko.
    publikované: 28.04.2022 18:15:31 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Použitie chemických zbraní?
    Len aby to nedopadlo s chemickými zbraňami ako v Iraku, výsledkom boli statisíce mrtvých?! Tak Rusi sú okupanti, lebo sa postavili proti vraždeniu banderovcov na obyvateľoch ruskej národnosti žijúcich na východe Ukrajiny? To je následok šírenia „vyspelej západnej civilizácie“. Nový svetový poriadok prichádza a je multipolárny.
    Z verejne dostupných zdrojov:
    (Posolstvo prezidenta USA B. Clintona „O stave krajiny“ zo 7. februára 1997) Henry Kissinger, poradca amerického prezidenta Richarda Nixona: „Kolaps Sovietskeho zväzu je bezpochyby najdôležitejšou udalosťou našej doby a Bushova administratíva preukázala úžasné schopnosti vo svojom prístupe k tomuto problému… Uprednostním chaos a občiansku vojnu v Rusku pred tendenciou zjednotiť ho do jediného, silného, centralizovaného štátu.

    John Major, britský premiér: „Úlohou Ruska po prehratej studenej vojne je poskytnúť zdroje prosperujúcim krajinám. Ale na to potrebujú len 50-60 miliónov ľudí.“

    Margaret Thatcherová britská premiérka: „Na území Ruska je ekonomicky opodstatnené žiť 15 miliónov ľudí, ktorí slúžia studniam a baniam.“

    Zbigniew Brzezinský, poradca amerických prezidentov Jimmyho Cartera a Baracka Obamy.:
    „Čím menšia bude populácia na tomto území (ZSSR a Rusko), tým úspešnejší bude jeho rozvoj zo strany Západu.“„Slovania – Rusi, Bielorusi, Ukrajinci – sú najvzdornejšie národy na svete. Možno ich zničiť, ale nie dobyť. Preto treba toto semienko zlikvidovať.“

    George Soros, americký finančník :
    „Potrebujeme Ukrajinu AKO TORPÉDO VO VOJNE S RUSKOM. Osud občanov tejto krajiny sa nás vôbec netýka.“
    publikované: 29.04.2022 18:30:48 | autor: Jozef Oskoryp (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014