doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ohováranie „Vychodňaroch“

...táto vodička by sa mala za vyslovené urážlivé slová, s pokorou ospravedlniť všetkým týmto vodičom, pochádzajúcim z východného Slovenska, ktorí si denne sadajú za volant auta vždy triezvi...,

Dve nespratné dámy z Prešova, si po malej dopravnej nehode, spáchanej pod vplyvom alkoholu, pustili pred veľmi „aktívnym“ redaktorom súkromnej televízie, jazýčky na špacírku  a teraz sa vraj na ich účet baví celé Slovensko. Hitom je vraj odpoveď mladšej vodičky, ktorá na otázku,  či si myslí, že sadať za volant opitá, je v poriadku. "Je, na vychode je!“ Podotýkam, že táto slečna mala v dychu 0,87 mg/l alkoholu, čo je asi 1,8 promile. V superrýchlom konaní jej už okresný súd vymeral ročný podmienečný trest, ale keď počas tejto lehoty niečo spácha, pôjde na 4 mesiace do väzenia. Vodičák jej vzali na dva roky. Pred súdom vraj  zmenila aj svoje vyjadrenie z predošlého dňa, že sadnúť si za volant opitá je na východe normálne. Sľúbila, že už to neurobí. A superrýchli vraj boli a  ešte aj budú policajti, ktorí s nebývalou intenzitou začali kontroly na alkohol u vodičov po celom východe Slovenska. Toľko fakty.

Podľa mňa, ale vôbec nestačí iba kdesi, v nejakej miestnosti zmeniť ohováračské vyjadrenie. Absolútna väčšina bezúhonných vodičov z východu Slovenska sa týmto vyjadrením totiž cíti dotknutá. Preto je úplne samozrejme, že táto vodička by sa mala za vyslovené urážlivé slová, s pokorou ospravedlniť všetkým týmto vodičom, pochádzajúcim z východného Slovenska, ktorí si denne sadajú za volant auta vždy triezvi. Najvhodnejšie by bolo vykonať to v inkriminovanej televízii, v tom istom vysielacom čase, triezva a pri plnom vedomí.  Totiž, jedna vec je, prijať zaslúžené odsúdenie za dopravnú nehodu a druhá vec je ako sa majú vyrovnať s verejným ohováraním tisíce ľudí, ktorí nič neurobili, a predsa sa už stali terčom posmechu ?  

Aj superrýchli policajti by si mohli uvedomiť, že dopravné kontroly sú síce potrebné, ale ak by ich nebývalá intenzita mala byť zapríčinená len vyjadrením spomínanej vodičky, potom je skutočne niečo zhnité v našom štáte.  Totiž, týmto svojim počínaním, by hoci nepriamo, ale predsa len potvrdili jej slová o tom, že na východe Slovenska je v poriadku, ak si opitý šofér sadne za volant. Čo by mohlo viesť aj k domnienke, že takýto stav im bol známy a napriek tomu ho trpeli.  To by bolo hrozné zistenie, a preto chcem veriť, že to nie je pravda!   A ak jej slová nie sú pravdivé, potom by policajti mali byť prví, ktorí by od tejto vodičky mali žiadať verejné ospravedlnenie.

Bezpečnú a príjemnú jazdu po Slovensku, prajem všetkým vodičom. doko


Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014