doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nulová tolerancia – áno, ale na všetky porušenia zákonov !

3.10.2022.....kde si majú ľudia brať vzory, ak poslanci sú v parlamente vulgárni, agresívni, bijú sa, klamú, ohovárajú, nedodržujú dobré mravy, platné zákony ani obligatórne pravidlá slušnosti, znevažujú slušných ľudí, vedcov a odborníkov, šíria hoaxy, propagujú fašistické spôsoby, nie raz sú pod vplyvom návykových látok a ...

Naša spoločnosť je podľa médií zhrozená ! Opilec totiž svojim autom, v Bratislave zabil na zastávke, čakajúcich nevinných ľudí. Áno, je to veľmi veľká tragédia pre pozostalých. Zaslúžia si náš súcit a podporu. Politici ako inak, aj pri tejto katastrofe sa hneď zviditeľnili. Niektorí do omrzenia opakujú, prázdne slová o nulovej tolerancii, iní zasa volajú po exemplárnych trestoch pre všetkých opilcov jazdiacich  s vozidlami. Dokonca im hneď chcú zhabať aj auto, s ktorým spáchali trestný čin a podob. Bokom neostal ani advokátsky stav. Ten ako sa dá čakať, sa už teraz snaží chrániť grázlov, ktorí svojim správaním robia iných ľudí v sekunde nešťastnými. Citujem slová, ktoré povedala známa advokátka pre médiá. „Určite nemôžem súhlasiť s trestom prepadnutia veci, teda motorového vozidla, bez ohľadu na jeho majiteľa. Nevidím na to ani jediný dôvod.“ Ja by som od nej čakal, že povie niečo zmysluplné, kde by navrhla napr. čo treba vykonať, aby ľudia páchali menej trestných činov. Ono totiž, zločinci nesedia iba za volantom auta, ale máme ich všade okolo seba.

Takže, ak už treba uplatňovať nulovú toleranciu, tak áno ! Ale  rovnako pre všetkých, čo páchajú trestné činy, nielen pre tých, čo šoférujú pod vplyvom návykovej látky. A začať treba od národnej rady.  Prečo vôbec majú poslanci, ústavou zaručenú výrokovú imunitu ? Veď, ak ich nikto nesmie stíhať za výroky pri výkone funkcie poslanca prednesené v Národnej rade Slovenskej republiky alebo v jej orgáne a to ani po zániku jeho mandátu - kde si majú ostatní občania Slovenska hľadať pozitívne vzory, ak sa apriori očakáva, že práve iba ostatní občania musia dodržiavať všetky zákony ?  A tak sme často v priamom prenose svedkami toho, že poslanci sú v parlamente vulgárni, agresívni, bijú sa, klamú, ohovárajú, nedodržujú dobré mravy, platné zákony ani obligatórne pravidlá slušnosti, znevažujú slušných ľudí, vedcov a odborníkov, šíria hoaxy, propagujú fašistické spôsoby, nie raz sú pod vplyvom návykových látok a .... Podobné správanie, ale majú aj niektorí ministri, sudcovia, prokurátori a mnohí ďalší štátni zamestnanci, od ktorých by sa normálne očakávalo, že budú pre nás ostatných, skutočným vzorom v dodržiavaní zákonov. Prečo sa potom naši politici, farizejsky divia, že náš národ sa stále viac správa  ako keby vyšiel z divokých vajec, ak má takmer dennodenne na TV obrazovkách pred očami, najmä zlé vzory ?  

A tak sa vôbec nemôžeme diviť, ak sa z prieskumov dozvedáme, že svoju slovenskú vlasť by bránila necelá tretina populácie či to, že vojnové besnenie Rusov na Ukrajine podporuje viac ako 50 %  našej populácie, ani ak asi 10 % voličov stabilne volí extrémistov a podobne.  Prestávam sa čudovať aj tomu, ak viac ako 1/3 občanov znova túži po vláde silnej ruky. Čo viem určite je skutočnosť, že ak nezačne každý z nás sám od seba žiť tak, aby mohol byť príkladom pre ostatných, túžba po spravodlivom živote na Slovensku bude vždy od nás vzdialená na milióny svetelných rokov. Svetu mier a pokoj na Zemi praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. doplnkyvyzivy24.sk
    Som ohromený tým, ako bola táto téma prezentovaná v článku. Keď som vstúpil na webovú stránku, dúfal som, že sa budem môcť dozvedieť niečo viac a nebol som sklamaný. Pri čítaní podobných príspevkov na webe sa môžete stratiť ...
    publikované: 05.10.2022 23:47:42 | autor: Doplnkyvyzivy24 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014