doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Neutrónové mesto COVID - 19

.... ulice sú prázdne, chodníky sú prázdne, cesty sú prázdne, parky a detské ihriská bez ľudí, školy zatvorené, obchody zatvorené, kostoly zatvorené ... priložené aj obrázky

Je Veľký piatok, 10. apríla 2020 asi  o 11,15 hod. Pred 1987 rokmi bol ukrižovaný Ježiš Kristus. Kresťania si jeho smrť a zmŕtvychvstanie každoročne pripomínali aj pripomínajú trúchlením, obradmi a modlitbami. Dnes je ale všetko inak, ulice sú prázdne, chodníky sú prázdne, cesty sú prázdne, parky a detské ihriská bez ľudí, školy zatvorené, obchody zatvorené, kostoly zatvorené,  .... skrátka asi tak by vraj vyzeralo mesto po neutrónovej vojne. Všetko živé by vraj zahynulo a ostali by iba neživé veci a predmety. Chvalabohu, nemáme tu spomínanú vojnu ale je tu iná, ktorá je tiež veľmi nebezpečná, a to až tak, že nielen na Slovensku sa teraz najviac ľudí zdržuje vo svojich príbytkoch. Nie žeby chceli, ale  musia. A tak aj v našom meste či obci platia osobitné podmienky a zásady, ktorým dominujú také výrazy ako krízová situácia, mimoriadna situácia, núdzový stav, zákaz vychádzania, atď. a to predovšetkým preto, aby sme si navzájom neohrozovali naše zdravie a životy. A tak v ére vlády COVID-19 vyzerá metropola Šariša, asi 88 tisícové krajské mesto Prešov z pohľadu kamier Kukaj še.

Hlavná ulica

Námestie mieru


Solivarská ulica 

Levočská ulica

Rusínska ulica


                                           Košická ulica

Áno je to nenormálna situácia a asi preto, by sme sa my ľudia, mali snažiť správať čo najnormálnejšie. A normálnym by malo byť aj to, že ak sa niekto snaží chrániť naše životy a zdravie, nemali by sme na jeho činoch hľadať len chyby ale naopak, najmä pozitíva.  Príjemné a pokojné prežitie veľkonočných sviatkov praje doko.


Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014