doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Neprofesionalita v slovenských médiách

8.9.2022 ...Vedia vôbec redaktori v SME, že Sociálna poisťovňa od roku 2013 doteraz, nevyplácala ani nevypláca výsluhové dôchodky ? A vedia o tom, že poberateľom výsluhových dôchodkov, štát od roku 2009 doteraz, valorizuje ich dôchodky iba 6 mesiacov v kalendárnom roku ?...

Asi pred mesiacom som písal o tom, že od 2.8.2022 beží petícia, v ktorej organizátori chcú dať vláde najavo to, že diskriminácii výsluhových dôchodcov, už bolo dosť. Petíciu doteraz podpísalo viac ako 3 400 podporovateľov, čo je značný počet, ak si uvedomíme, že poberateľov dávok výsluhového zabezpečenia, ktorí predtým slúžili v armáde je asi 15 000. Pripomínam, že problém je v tom, že štát už 14 rokov ukracuje na valorizácii výsluhových dôchodcov tým, že im ich valorizáciu v každom roku vyplatil nie za 12, ale iba za 6 mesiacov, čo je najmä teraz, pri vysokom raste inflácie deštruktívne. Zatiaľ mlčia dotknuté inštitúcie, ale žiaľ mlčia aj média a ľudskoprávne inštitúcie. Naopak, na túto tému sa objavujú napr. v takom SME, aj hoaxy. Jeden z prípadov manipulácie verejnej mienky proti poberateľom výsluhových dôchodkov, uverejnil denník SME v podcaste „Neumlčaní“ 8.9.2022. V ňom SME na titulke upozorňuje, na vyplácanie výsluhových dôchodkov Sociálnou poisťovňou a to dokonca v rozpore so zákonom. Pritom pravda je taká, že Sociálna poisťovňa zo zákona, nesmie vyplácať výsluhové dôchodky, takže ich ani nevyplácala, lebo ich môžu vyplácať iba osobitné inštitúcie. Čiže, zo strany SME ide o vedomú manipuláciu čitateľov a snahu o vyvolanie konfrontácie na základe vedomej nepravdy. Lajt motívom podcastu malo byť konanie „bielej vrany“ zamestnanej v Sociálnej poisťovni, ktorá upozornila na nezákonnosť svojich nadriadených. Paradoxne ale táto pani, si po prepustení zo spomínaného pracoviska, našla prácu na ministerstve, ktoré skutočne vypláca výsluhové dôchodky, tam si ale akosi už nestačila všimnúť, že štát nedodržiavaním zákonov, cielene okráda každý rok poberateľov výsluhových dávok o polročnú valorizáciu, a to už niekoľko rokov dozadu. Smutné je aj to, že všetky ministerstvá, ktoré vyplácajú dávky výsluhového zabezpečenia mlčia a doteraz sa proti šíreniu tejto nepravdy na SME neohradili.!!! Moje tvrdenia potvrdzujú tieto fotografie web stránky zo SME.


ak

Pýtam sa ? Vedia vôbec redaktori v SME, že Sociálna poisťovňa od roku 2013 doteraz, nevyplácala ani nevypláca výsluhové dôchodky ? A vedia o tom, že poberateľom výsluhových dôchodkov, štát od roku 2009 doteraz, valorizuje ich dôchodky iba 6 mesiacov v kalendárnom roku ?  Nepatrilo by sa, osočovaným poberateľom výsluhových dôchodkov, za nepravdu ospravedlniť ? Prajem svetu mier . doko


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Kritika médií je naozaj veľmi, veľmi potrebná.
    Naviažem na hlavnú myšlienku pána Kotuliča, teda hovoríme o profesionalite v slovenských médiách. Spraviť nejakú celkovú analýzu tohto stavu by bolo na dlhé odborné a vyčerpávajúce snaženie sa. Je však veľmi dôležitý cieľ takejto analýzy. Veď dráždiť hada teda údajnú ďalšiu demokratickú veľmoc sa že vraj nevypláca. Nuž , ale je tu otázka tej pravde hovoriace tvrdenia. Niečo z mojej poslednej skúsenosti.
    Tesne pred nedeľným obedom si pozriem politickú reláciu o 5 minút dvanásť na jedničke. Často mi potom ani už ten obed tak nechutí, ale nevadí. V jednej z relácií pán moderátor diskutoval s pánom ministrom Krajniakom. Moderátor sa zmieňuje a dáva pánovi ministrovi otázku, kedy tvrdí, že v Nemecku po troch rokoch práce pani slovenská dôchodkyňa, ktorá tam išla pracovať , dostane z tejto krajiny nejaký dôchodok. Informácia ma veľmi zaujala, nakoľko mám v rodine tiež ,,utečencov,, ktorí pracujú v sociálnom systéme západnejších krajín a to za iné peneží ako tu v banánove. Preto som sa obrátil na vtedy vedúceho Sekcie spravodajstva a publicistika pána Attilu Lovásza ako to s tým dôchodkom z Nemecka je. Nuž aj mnou platený pán funkcionár bol ticho, však čo len taký človiečik tu otravuje. Preto som teda písal aj novému pánovi generálnemu riaditeľovi RTVS, nech konečne dostanem odpoveď o tých nemeckých dôchodkoch po troch rokoch práce. Nič. Dostal som však odpoveď z rady RTVS, že moja žiadosť nespadá pod Infozákon. Toto mi potvrdila i Generálna prokuratúra. Takže mi ostala iba Rada pre mediálne služby. Môj podnet čaká na pretras a je na to 90 dní.
    Čo teda z celého pre mňa vyplýva - nuž každá lož je tiež pravdou, pravda ?
    publikované: 10.09.2022 18:12:28 | autor: Ivan Čaniga (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Po trojnásobnej urgencii SME konečne 12.9.2022 inkriminovaný
    text opravilo. "Mariana Vavrová upozornila na protizákonné vyplácanie dôchodkov."
    Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23003422/vyhodili-ju-ked-upozornila-na-porusenie-zakona-nevedela-by-som-sklopit-usi.html?ref=tit
    publikované: 12.09.2022 14:06:02 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. dovetok ku kritike RTVS
    Dobrý deň,
    dostal som stanovisko Zasadnutia Rady pre mediálne služby zo dňa 19. 10. 2022 , kedy sa s mojim podaním takto vysporiadali.
    1. hovorenú časť je možné si vypočuť tu
    https://www.youtube.com/watch?v=4m3s4LXLT5c
    58 minúta

    2. Textová časť tu
    https://rpms.sk/o-nas/zasadnutia/zasadnutia-rady
    ďalej materiály , bod 8
    Nuž klamať / rozumej šíriť údajne neoveriteľné informácie / sa na Slovensku naozaj asi môže.

    Ešte som stále však presvedčený, že verejná televízia nemôže podávať verejnosti neoverené a podľa mňa klamlivé informácie a to v tak ošemetnej téme ako sú dôchodky . Budem sa dotazovať ešte v Nemecku či náhodou po tých troch rokoch práce tam môžem dostať ten dôchodok 300 €. Budem informovať.
    publikované: 30.10.2022 11:29:00 | autor: Ivan Čaniga (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014